G4Media.ro

Premierul francez Elisabeth Borne, în disputa apărută cu Italia pe tema migrației:…

foto: captură video

Premierul francez Elisabeth Borne, în disputa apărută cu Italia pe tema migrației: Aş dori să repet că Italia este un partener esenţial al Franţei, că relaţia noastră se bazează pe respect reciproc şi că vom favoriza consultarea şi un dialog paşnic pentru a continua să lucrăm împreună

Premierul francez Elisabeth Borne a pledat vineri pentru un „dialog paşnic” între Franţa şi Italia a doua zi după declaraţiile ministrului de Interne Gerald Darmanin privind incapacitatea Romei de a gestiona imigraţia, care a provocat o criză între cele două ţări, relatează Agerpres.

Darmanin a estimat joi că premierul italian Giorgia Meloni este „incapabilă să rezolve problemele migratorii pentru care a fost aleasă”. Şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani şi-a anulat apoi vizita la Paris, solicitând vineri scuze ministrului francez de Interne.

„Aş dori să repet că Italia este un partener esenţial al Franţei, că relaţia noastră se bazează pe respect reciproc şi că vom favoriza consultarea şi un dialog paşnic pentru a continua să lucrăm împreună”, a argumentat prim-ministrul francez în faţa presei.

Ea a fost întrebată despre posibilitatea ca Franţa să prezinte scuze Italiei, la închierea unei întâlniri la Paris cu premierul belgian Alexander De Croo, dedicată cooperării dintre cele două ţări.

„Sunt 100% de acord, şi pentru noi Italia este un partener important”, a declarat De Croo după răspunsul scurt al omologul său francez.

Solicitat de AFP, Ministerul de Interne a refuzat să comenteze solicitarea de scuze din partea guvernului italian.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...