G4Media.ro

Premierul Florin Cîțu l-a numit la șefia Inspectoratului de Stat în Construcții…

Foto: Romulus Bulacu împreună cu Florin Cîțu și Dan Vîlceanu - Facebook

Premierul Florin Cîțu l-a numit la șefia Inspectoratului de Stat în Construcții pe liberalul Romulus Bulacu / Fostul senator a avut interdicție de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani, însă procesul cu ANI se rejudecă la Înalta Curte

UPDATE: Noul șef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, liberalul Romulus Bulacu, a precizat pentru G4media.ro că la data numirii sale la șefia ISC ”nu exista nicio interdicție legală de ocupare a vreunei funcții publice conform deciziei 6155 din 18 noiembrie 2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție din noiembrie 2020”.

Articolul inițial: 

Fostul senator PNL, Romulus Bulacu, a fost numit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) prin decizie a premierului Florin Cîţu, publicată în Monitorul Oficial.

Romulus Bulacu îl înlocuieşte pe Paul Racoviţă, revocat din funcţie de şeful Executivului.

În legislatura precedentă, Romulus Bulacu a fost senator PNL, iar între 2012 și 2016 a fost consilier judeţean la Vâlcea.

În decembrie 2019, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație şi Justiţie (ÎCCJ), Bulacu a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). A devenit incompatibil și a primit interdicție de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani.

De altfel, în urma deciziei instanței, pe 7 februarie 2020, ANI a transmis Senatului o solicitare de încetare a mandatului senatorului PNL, Romulus Bulacu.

În aprilie 2016, ANI l-a declarat incompatibil pe Romulus Bulacu, pe atunci consilier judeţean la Vâlcea, întrucât firmele la care era asociat au încheiat contracte cu instituții publice din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, au fost încheiate contracte comerciale de furnizare produse între S.C. Minet S.A. (societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat) şi Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Vâlcea (în valoare de 1.365,98 lei) şi respectiv, între S.C. Minet Conf S.R.L. (societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat) şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești (în valoare de 2.685,84 lei)”, arăta ANI într-un comunicat din 2016. Vezi aici la punctul 16.

Romulus Bulacu a formulat însă o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive a ÎCCJ.

Un alt complet al Înaltei Curți i-a admis calea extraordinară de atac în noiembrie 2020 și a dispus rejudecarea procesului astfel încât, în acest moment, Bulacu nu mai are o decizie definitivă de incompatibilitate și, prin urmare, nicio interdicție de a ocupa o funcție publică. Următorul termen în procesul de rejudecare este pe 27 mai 2021.

Dacă îi respinge din nou acțiunea și se menține raportul ANI, i se va aplica interdicția de 3 ani de a ocupa o funcție publică”, au explicat surse din cadrul ANI pentru G4media.ro

În programul de guvernare al Cabinetului Cîțu, adoptat de Parlament, la capitoul III Resurse umane din sectorul public, se precizează:

Implementarea unui model profesionist și imparțial de recrutare în funcția publică, prin organizarea unui sistem de concursuri care să pună accentul pe competența și integritatea funcționarilor publici, precum și pe orientarea spre performanță”.

La Capitolul ”Fără penali în funcții publice” se arată:

”Persoanele care urmează să ocupe o funcție ce implică exercițiul autorității puterii de stat vor trebui să îndeplinească anumite cerințe de integritate, legalitate și corectitudine, menite să consolideze încrederea cetățenilor în autoritățile publice și să preîntâmpine derapajele de la principiile democrației statului de drept.”

Foto: Romulus Bulacu împreună cu Florin Cîțu și Dan Vîlceanu – Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

 1. #RomaniiTrebuieSaStie

  • Asta e Câțu, asta e PNL. D-aia USR e întotdeauna o varianta mai buna PNL și PSD aceeași mizerie

  • Mariusica da cei recomanda pe alde Nasui si Voiculescu? doar ca nu au fost la cascaval inca dar uite ce specialist a fost Voiculescu.
   Nu ca ma rusinez cu Turcana sau Bode.
   Doar la transporturi/mediu/sport sunt multumit in rest mediocri spre minus.

  • Irelevant. USR n uare doar 2 oameni. Nu or fi buni Nasui si VV, sunt altii. Ce zici tu nu e nici macar argument sau intrebare. E un fel de „eu tot cu PSD votez dar hai sa arunc cu noroi pe USR, daca tot e in drum”

 2. Premierul care vorbește repede-repede ca să nu ne prindem ce spune își continuă seria de super „reforme”..

  Bravos.

  • E atributul constitutional al lui Partzu sa numeasca orice jigodie intr-o functie, daca jigodia are carnet de membru PNL!
   Lista cu ticalosi PNL pusi in diferite functii, fara concurs, e pe zi pe trece tot mai mare: fata lui Vela, politrucii de la Apele Romane si de la Directiile Silvice etc.
   Vlad Voiculescu, USRPlus si PeeeSeeeDeee sunt de vina! 😛

  • Legea lui Ohm, la PNL: „Eşti Om cu mine, sunt Om cu tine!”

   Splendid, ce figură de om cinstit are Florin Bukacu din poză! Seamănă cu Costel Alexe, de la PNL Iaşi.

 3. Specialisti unu si unu , omul a facut facultatea de scame , dar iata ca este as in constructii .

 4. o mizerie citu

 5. Trebuie sa fure cineva si pentru PNL, nu ?

 6. ISC este in constructii este mai criminal decat SIIJ in justitie.

 7. PNL = jumatatea galbena a USL

  Dar vor aparea imediat postacii gabeni sa ne spuna ca Vlad Voiculescu nu are diploma cu pecete de aur iar hartia nu e ceruita, deci „toti sunt la fel”, dormiti linistiti, lasati liberalii sa lucreze pentru dumneavoastra !

 8. bravo, cuțule!

 9. Numai coruptii PSD sunt rai. Coruptii PNL sunt buni. Buni de stors banul public. Acest partid de traseisti nu mai are resursa nepatata?

 10. Nu știu de ce, dar am impresia că Florin Catu se adresează închinătorilor la sfânta sticla de ulei și a preacuvioasei găleți de cate ori face o declarație. Asta deoarece nici un om cu un minim de școală nu mai pune botul la declarațiile lui privitoare la cinste, onoare, integritate… Ăsta e născut pentru a fi pesedist!!!! Traseism politic, nepotisme, favoritisme, incompatibilități, astea sunt toate la ele acasă în USL!!! Catu ăsta, devine tot mai jenant pe zi ce trece!!!!

 11. toti oamenii partidului. serial de acțiune, continuare. interesant ca pnl nu vrea să treaca la depolitizarea instituțiilor publice, deşi are acum posibilitatea. pile relații cunostințe.

  • Numesc acoliti santajabili pentru a-si camufla falsurile din securitatea constructiilor. Nici bomba nucleara nu poate stopa mafia liberala din Romania.

 12. La noi prezumtia de nevinovatie este Dumnezeu pana esti condamnat definitiv.
  Adicatelea desi a fost condamnat definitiv, un avocacat destept a gasit o cale legala de a lungii rahatul. Iar Catu, intamplator si fara nici o legatura cu subiectul, l-a numit intr-un post de conducere, ca deh, s-a spalat pe dinti dupa ce a mancacat usturoi!

  Era singurul calificat pentru postul respectiv. Altii nu mai erau in romania, fiind plecati la munca in strainatate!

  Bravo Catule, fa-te ce maro in continuare! LA Apele Romane nu s-a intamplat nimic, la Silvicultura nici atat, Alexe este bine merci…. Apropos, la urmatoarele alegeri treceti de 12%????

 13. Dintre atâtția liberali n-ați găsit decât unul cu bube în cap ?

 14. Catu nu se desminte: a fi penelist este același lucru cu a fi pesedist. Doar culoarea diferă.

 15. Cind eu va tot spun, iar voi nu ma credeți, ca premierul asta cu un trecut bizar ar fi trebuit demis fiindcă, după cum se vede și cu numirea asta scandaloasa, este santajabil!
  Noi nu mai avem prim-ministru al guvernului României, corupții au un reprezentant executant în postura de premier!
  Afara cu el, repede!

 16. Cutu Catu Cutu !! Ce poti sa spui de un om care a dat afara un ministru peste noapte ca nu „avea dosar cu sina” dar face 3 din astea pe luna ( apele romane, scandalul de la paduri )

 17. Valcenii la putere; daca zombiul politic ar face ceva si pt judet ar fi okay, sau sa ne scape de gutau

 18. Inspectorul General este membru al Inspectoratul General pentru situații de urgenta. În caz de cutremur are putere de decizie asupra modului în care se fac intervențiile post seism la construcții.!

 19. A avut dreptate Ciolacu: dupa scandalul din coalitie, Vasilica Zombie Cîţu a ajuns Vasilica Zombie Pisicîţu!!
  Isi bat liberalii joc de le, liberalii lui Johannis mari amatori de Reformele care vor SCHIMBA din radacini Romania PSDista!
  Sictir!!!
  A-propos, USR PLUS, ce zice, ei inghit mizeriile astea si nu spun nimic, votantii lor sunt multumiti cu alianta in care USR PLUS e bine mersi?!!!

  • Cu cat USR PLUS va sta mai mult timp în coaliție cu PNL cu atât va scădea numărul de voturi primite la viitoarele alegeri!

 20. toti oamenii premierului. Gerea, Burlacu si ceilalți … toti din Vâlcea. 2 cu mustață securistică 😎schimbăm „elitele” pesediste din Teleorman cu „elitele” peneliste vâlcene? altfel sa fim bine înteleşi. in ambele județe se găsesc suficienți oameni competenți, oneşti ..care au alta treabă. in privat. ideea este : prieteni vechi, posturi noi si bănoase. la stat. fără să performezi sau să pierzi timpul cu lucrul căci se timpul se foloseşte la : agățat fătuci tinere pe rețele sociale, mers cu amanta la o băuta, un chef, un dans, lansat „societați comerciale” pentru contracte cu statul! trai pe vătrai!

 21. Vlăduţ din Vlad Cazino, aflat sper pentru nu mult timp ȋn fruntea guvernului ce zice despre unul din cele trei criterii despre care nu scapă ocazia să ne spună că ţine cu dinţii – fără probleme penale. O persoană cu o condamnare şi cu un proces ȋn curs nu are probleme penale ? Ȋn democraţiile adevărate doar dacă există suspiciuni persoana ȋn cauză ȋşi dă demisia sau trage pe dreapta până se lămureşte situaţia.