G4Media.ro

Premierul Estoniei: Uniunea Europeană acționează împotriva lui Putin, nu împotriva poporului rus

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Frederic MARVAUX

Premierul Estoniei: Uniunea Europeană acționează împotriva lui Putin, nu împotriva poporului rus

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a făcut miercuri un apel către populația rusă încercând să clarifice faptul că Uniunea Europeană (UE) nu acționează împotriva cetățenilor ruși, ci împotriva președintelui Vladimir Putin, din cauza invaziei pe care a ordonat-o împotriva Ucrainei.

Adresându-se miercuri parlamentarilor în plenul Parlamentul European (PE) de la Strasbourg, Kaja Kallas a subliniat că sancțiunile actuale „au intenția de a-l izola pe președintele Putin și guvernul său, care duce un război brutal împotriva Ucrainei”.

Premierul eston i-a mai avertizat pe ruși privind consecințele sancțiunilor aplicate Moscovei de către UE, subliniind că acestea vor agrava și mai mult. Ea a avertizat că Vladimir Putin este un „autocrat”, căruia „nu-i pasă de popor” și „îi pasă doar de puterea lui, (ceea ce -n.r.) este atât de greu de înțeles într-o lume democratică.”

„Guvernul dumneavoastră (al rușilor – n.r.) instituie deja practici care îmi sunt familiare”, a afirmat Kallas, reflectând asupra copilăriei sale din perioada sovietică.

„(Practici – n..r) Ca cenzura, cum ar fi amenințarea jurnaliștilor cu o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru că vorbesc despre război, cum ar fi raționalizarea alimentelor, cum ar fi să le cerem profesorilor să raporteze despre simpatiile politice ale elevilor lor și ale părinților lor”, a enunțat ea.

Kaja Kallas a mai afirmat că cetățenii ruși obișnuiți au ajuns să trăiască într-un „spațiu informațional izolat”, fără acces la adevăr, din cauza acțiunilor președintelui Putin. Ea a mai subliniat că sarcina UE este „să spargă zidul minciunilor” construit de autoritățile ruse: „Este o sarcină complicată. Trebuie să ne mobilizăm potențialul tehnologic pentru a câștiga războiul pentru adevăr”.

Premierul Estoniei a mai avertizat că „ne aflăm în asta pe termen lung. Va trebui să avem răbdare strategică pentru că pacea nu va se va declanșa mâine”.

Corespondență de la Strasbourg

Sursa foto: © European Union 2022 – Source : EP / Frederic MARVAUX

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Atata timp cat cetatenii rusi sunt concediati si (se pare) inclusiv agresati fizic in tarile UE pe motive politice si etnice, as zice ca ce spune doamna asta e o mare miciuna… Dar probabil n-am inteles eu bine, sau n-am asimilat suficient propaganda de razboi…

  • Agresați fizic spui? In tarile UE?
   Floare la ureche, am văzut cetățeni ucrainieni uciși ei acasa de cetățeni rusi.
   Morala: nu mai ieșiți din putleristan, mujicilor. Occidentul decadent și putred nu-i de nasul vostru.

  • Saracii rusi,sunt tot aia care aplauda cand anunta tatuca un genocid de „eliberare”?Si-au pierdut rusii jobul din cauza sanctiunilor? Lasa ca si-au pierdut unii ucrainieni jobul,casa si chiar familia pentru ca diliul de Putin a vrut sa faca ceva notabil inainte sa dea coltu’. A distrus Ucraina care va fi ajutata de o lume intreaga sa se refaca si a transformat Rusia in Coreea de Nord,deci va fi tinut minte si peste 50 de ani ii vor scuipa rusii pr mormant.

  • QED
   Vedeti comentariile de mai sus…

   Atata timp cat Putin ataca Ucraina, orice masuri impotriva rusilor (oricare rusi) sunt justificate… Un fel de „origine nesanatoasa”, aplicata de progresistii „toleranti”. BLM, dar RLDNM…

 2. Putin este Rusia, in felul în care Rusia este Putin!