G4Media.ro

Premierul Ciucă și noul ministru al Educației au discutat cu elevii despre…

Foto: Pixabay.com

Premierul Ciucă și noul ministru al Educației au discutat cu elevii despre transportul școlar și noile legi ale învățământului

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit vineri, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, cu reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor, iar principalele teme abordate au fost asigurarea transportului gratuit al elevilor și noul pachet de legi ale educației, potrivit unui comunicat al executivului.

Reprezentanții elevilor au expus problemele cu care aceștia se confruntă în ultimii ani, atât din cauza practicilor neunitare, cât și pe fondul alocărilor insuficiente pentru transportul lor.

Cele două părți au agreat soluții pe termen scurt: Guvernul va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate elevilor pentru transportul acestora de la domiciliu la școală.

La inițiativa premierului, la nivelul Guvernului se va constitui un Comitet interinstituțional de lucru, pentru a găsi o soluție pe termen mediu și lung, care să ofere o perspectivă stabilă și funcțională viitorului sistem de decontare a costurilor cu transportul școlar. Obiectivul principal este legat de garantarea dreptului fiecărui elev care solicită asigurarea transportului pentru a merge la școală.

În baza solicitărilor centralizate prin instituția de învățământ, în strânsă corelare cu autoritățile locale, Guvernul va oferi toate fondurile necesare pentru a acoperi aceste costuri.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu cred ca au discutat. Cred ca le-a citit de pe o hartie ceva copiat de pe la altii. Dar oare asta a fost dezbaterea legilor invatamantului?

  2. Da. Cu elevii? Sa fim seriosi

  3. In timp ce guvernantii continua discutiile pentru a trage de timp si a amana asumarea unor decizii, elevii si parintii NU mai stiu de unde sa adune bani pentru plata invatamantului gratuit CONSTITUTIONAL!
    Cum plateste o mama singura din un sat transport si cazare pentru 2 copii leceeni?

  4. Si Ciuca a inceput sa ceara de pomana. Nu cred ca va mai fi mult timp prim -ministru!