G4Media.ro

Premierul Cîțu anunță că ordonanța de urgență privind închiderea treptată a minelor…

Premierul Cîțu anunță că ordonanța de urgență privind închiderea treptată a minelor va fi adoptată săptămâna viitoare

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că există un plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030, care va fi prezentat transparent în momentul în care va fi adoptată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019, relatează Agerpres.

„Există un plan de închidere treptată a minelor până în 2030 (…) Este o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în şedinţă de Guvern săptămâna trecută, va fi aprobată săptămâna viitoare cu un plan de disponibilizări, cu compensări pentru persoanele respective. Am vorbit cu investitori din mai multe ţări care se uită să îşi construiască capacităţi de producţie în România, primele zone pe care le arătăm sunt acestea, dar planul este până în 2030. Va fi transparent prezentat în momentul în care se aprobă ordonanţa de urgenţă”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a făcut referire la proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.

Potrivit proiectului, numărul estimat de persoane concediate este de 8.354, dintre care 4.063 de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA (CEH), 264 de la Compania Naţională a Uraniului S.A. (CNU), 3.997 de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. (CEO), 30 de la Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. (SNIM).

sursa foto: Facebook/ Prefectura Hunedoara

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Putea sa inceapa cu restructurarea SGG. BANII economisiti mergeau la mineri

    • Sa ce? Sa extraga in continuare carbuni pe care sa ii vindem cui? Tarilor de la inceput de secol 20?!

    • @V. esti singurul care nu a inteles, din articol, ca pentru „aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri” e nevoie de bani si nu pot fi folositi bani de la UE ca in cazul angajatilor care lucreaza cu fonduri UE

  2. De ce prin OUG și nu prin lege?! Care este urgența?!

  3. Închideți tot, dă-o dracu` de Românie! 😡😡😡

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.