G4Media.ro

Premierul Ciolacu anunță că vrea reformă fiscală ”echitabilă” în 2025 și continuă…

Premierul Ciolacu anunță că vrea reformă fiscală ”echitabilă” în 2025 și continuă cu proiectul legii pensiilor: Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a anunțat luni că vrea reformă fiscală ”echitabilă” din 2025, fără să dea detalii despre ce ar însemna această reformă. Ciolacu a susținut însă constant în ultimii doi ani trecerea la impozitarea progresivă a veniturilor persoanelor fizice și a profiturilor companiilor.

Ciolacu a mai spus într-un discurs la summit-ul Autorităților Publice Locale din România că susține în continuare legea pensiilor, contestată de PNL, care ar duce la o creștere cu 40% a bugetului pensiilor – după cum a spus ministra Simona Bucura Oprescu (PSD).

”Eu nu am prins nici un bunic în viață. Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate. E inuman. Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa. Trebuie să venim cu o reformă fiscală predictibilă, echitabilă în 2025-2026”, a spus Ciolacu.

El a vorbit și despre reforma administrativă, spunând că trebuie făcută, dar fără să dea detalii. ”Nu se va pune în aplicare în 2024, dar trebuie să plece de la dvs. Abordarea nu trebuie să fie matematică, ne trebuie un plan construit cu consultanță și discuții și nemaicăutând mereu să inventăm apa caldă”, a spus Ciolacu.

”Provocarea mea de a veni cu un buget în acest an, astfel încât dvs. să vă puteți construi din februarie noile proiecte. Nu v-a confiscat nimeni nici un ban din fondurile administrației locale. România nu are o problemă macroeconomică, are o problemă în ce privește deficitul și prioritizarea cheltuielilor. S-a cheltuit prea mult în toate direcțiile și am uitat ceva esențial: până pe 31 decembrie închidem exercițiul financiar multianual al UE. Nu putem să ne întoarcem să vorbim de o absorbție de 54%, ca la precedentul buget. Trebuie să avem o absorbție cu 9 în față”, a mai spus șeful PSD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

40 comentarii

  1. Sa va pregatiti de impozitare progresiva!!! Din banii nostri vor hrani ei pe multi, pe spatele nostru! Ma gandeam ca au exagerat aia cand au zis ca pana in 2050 raman 9-10 mil de romani in tara, acum sunt convins ca sunt sanse mari sa se intample asta.

  2. Nu s-o fi mai putând, dar cocoșarea mediului privat cu taxe mai multe va duce la faliment pe unii, în zona gri-neagra pe alții, iar alții mari își pot lua și tălpășița din țara noastră, spre țări cu predictibilitate fiscală. Și atunci, să vedem cine mai aduce bani la buget. Să aducă Ciolacu, tot moare de grija pensiilor mici ( nu și a celor speciale, evident! ), din covrigăria lui…

  3. Asta e un pui de Dragnea! Voi il vreti presedintele vostru?

    • Simion, Sosoaca, Ciolacu, Ciuca sunt din acelasi aluat, pui de rusofili.

  4. Reforma fiscala echitabile = impozit progresiv pe CIM in timp ce videochatistele și contractorii pe srl plătesc taxe minuscule?

    Asta e reforma PSD-ului?

    • Fix asta isi doresc! Problema lor…socul lor, o sa fie cand lumea o sa fuga din tara.

    • eu am platit 9mii de lei luna trecuta pe srl taxe. pentru one man show eu cred ca e suficient. dar daca tu ma vrei neaparat angajat, nu e problema, ma pot angaja in germania oricand.

    • @jeanvaljean, daca trecem toti pe srl, atunci sa vad de unde mai scot astia banutii. :)))

  5. Depinde ce ti-ai negociat, daca tu ti-ai negociat net-ul in mom angajarii e ok. De restul de ocupa firma. Mai nasol e ca nu o sa mai primesti vreodata marire salariale, bonusuri si s-ar putea sa muncesti dublu pentru banii aia.

  6. Impozitare progresiva? Ok.. Dar ca in vest, adica cu deduceri pentru scoala si servicii medicale private, rambursare cost drum pana la job, deduceri pensii private. Pentru asta fiecare roman va trebui sa depuna declaratia unica iar impozitul sa fie calculat pe familie nu pe membru ca acum. Dar sigur for face o carpeala pe care o vor schimba 3 sapatamani mai tarziu.

    • Impozitare progresiva ca la carte in Romania? Niciodata. Nu multumesc, adica e vina mea, ca am ales sa invat ani si ani, sa tin in spate o gramada de oameni doar pentru ca unii vor pensii speciale si se cred mai presus de altii. Nici vorba. De ce o sa avem noi parte? De nimic… aia din vest au tot felul de beneficii in urma unei impozitari progresive. Poate eu am sotie, dar nu vrem copil. Ce sa inteleg, ca se ajung la fel si fel de santaje, ca ai parte de x, daca ai copi/copilasi? O porcarie!

  7. Ciolacu reduce discutia la pensiile mici, cand problemele fundamentale sunt inechitatea intre speciali si nespeciali, sustenabilitatea pe termen lung a sistemului si politicile care sa asigure contributii si colectare si generatiile urmatoare.

  8. Daca pui intrebarea asta sigur nu lucrezi la privat 🙂

  9. dupa psd intotdeauana a venit prăpădul.

  10. Frumos ca ii loveste echitatea dupa alegerile din 2024

  11. cat il vei avea si in germania,olanda, belgia, franta etc

  12. @jean nici vorba. Fiecare tara impozitateaza in felul sau, nu e la fel peste tot. Si acolo ai beneficii nene. Aici nu ai nimic, nu tu scoli, nu tu infrastructura, nu tu spitale. Sau…e tot vina astora care castiga mai mult si nu „decarteaza” la stat pentru cei care nu pot?

  13. Avem o frică primordială faţă de proşti în general, în special de cei care duc prostia la un nivel atâta de jos încât ne sar beculeţele de alarmă din locaşurile lor.
    Oare ce părere credeţi că avem faţă de politicienii care ne bagă în teroare beculeţele?

  14. Nu poti creste pensiile prin mariri de impozite si taxe, nu este sustenabil. Cresterea pensiilor poate veni doar dupa ce ai sustinut initiativa privata, sa ii permiti sa se dezvolte si sa creeze locuri noi de munca pentru care sa plateasca cu contributii.
    Nu mai spun nimic de risipa banului public…

  15. impozitarea progresiva in Franta ,de exemplu,a dus la refuzul oamenilor de a munci,taxarea ,in mediul privat e sufocanta,undeva la 65-70 la suta,iar la sfirsitul anului vine si ultima taxare ,pe familie,adica ,pe ce ti-a ramas,asa ca bucurati-va de situatia actuala si iesiti la vot….apropo si-n germania e la fel,daca nu si mai rau,partea buna este ca oamenii nu mai alearga dupa bani,concentrindu-se pe viata…

    • 65-70% impozitare de la ce sume incasate pe an?

    • In Germania la un brut de 3000 euro primesti in mana 2300euro, in romanica la 3000e brut primesti 1500e… Hai sa nu mai comparam Romania cu tarile dezvoltate. Ca sa nu mai zic ca acolo ai sisteme de sanatate care nu te casapesc cu nosocomiale!

  16. PNL mai e pe acolo ? banuiesc ca nu … de fapt niciodata nu au fost …

  17. Păi, și nu ar trebui, absolut normal, să desființați pensiile speciale?

    Totul pe contributivitate, precum în statele civilizate! Nu inventăm noi apă caldă și nici socialismul pseudo-democrat. Au mai încercat și alții iar rezultatul s-a numit faliment.

  18. Este, este, e Citu care se opune legii pensiilor în totalitate, ceea ce este o greșeală!
    Mă surprinde superficialitatea tuturor cu care e tratata această lege!
    De exp. nimeni nu vorbește despre tâmpenia de la art. 85, alin 3, prin care s-au introdus gratuit puncte de pensie în plus, care costă miliarde!
    Adică, după ce că ai mari probleme deficit bugetar, de sustenabilitate a legii, de context și de ce te așteaptă la orizontul anilor 2030, tu vii și adaugi cheltuială suplimentară substanțială !!!
    Parcă era vorba că scopul legii era doar îndreptarea inechitatilor istorice!!!

  19. Nu stie nimeni, inca. As zice ca o sa bage transe diferite de impozit pe venit: 10% pana in salariul mediu, 15% la ce e intre 1-2 salarii medii, 20% la ce trece de doua salarii medii. As zice ca o sa iti scada netul undeva cu 1500-2000 de lei pe luna. Cum ziceam, tot calculul e la plesneala.

    Singura sansa pentru tine ar fi ca ANAF-ul sa declare ca nu poate implementa sistemul de gestionare a sistemului impozitului pe venitul global in timp util. Asa ca grosul cresterii se va duce unde e simplu de colectat, la TVA si accize. TVA-ul poate creste oriunde, cu valori intre 21 si 25%. Totul e posibil cu Marcel la butoane. Foamea de bani e mare.

  20. Cat timp pensia e 25% din brut si acesta e 6.789 lei, 2000 lei pensie medie e MAI mult decat normal. Vreti pensii mai mari? Nu mai omorati privatul.

  21. ciolacii si ciucii au o solutie foarte simpla (si in doar in favoarea lor) a ridicarii mediei pensiilor: marirea pensiilor ‘speciale’.

  22. Nu e mai corect ca întâi să faci reforma fiscală,să te asiguri că ai majoritatea politică necesară care să subscrie la acest lucru și abia apoi să adopți legile pensiilor și salarizării personalului bugetar pentru a avea certitudinea că ele sunt sustenable pe termen lung?

  23. *sustenabile

  24. Sistem fiscal echitabil înseamnă, în primul rând, colectare de taxe și impozite. Fără excepții, scutiri, scăpări și activități subterane. Scăderea la minimum a evaziunii fiscale, adică. Mai ales că statul cunoaște sursele. Cu siguranță.
    Creșterea cu indiferent ce procent a tuturor pensiilor, fără excepție, nu face altceva decât să mărească decalajul dintre pensiile mici și cele mari. Este adevărat că mărește pensia medie dar tocmai prin creșterea ponderii valorice a pensiilor mari. Soluție echitabilă înseamnă – de exemplu- creșterea pensiilor cu procente invers progresive ( cele mici cu procent mai mare, cele mari cu procente mai mici, cele foarte mari, deloc. ) Sau creșteri cu sume fixe, tot descrescătoare progresiv. Cu puțină voință și cunoștițe de aritmetică. se pot obține zeci de variante, cu bugetele aferente necesare. De ce este nevoie de atâta demagogie ? !

  25. PSDul o tine din reforma în reforma fiscală! Cu alte cuvinte, se caută metode de furat din banii cinstiți pentru a susține hoția, lenea și bugetarii cefosi! Atâta pot comuniștii iar in tara asta sunt multi încadrați ușor în categoriile menționate mai sus și implicit votanți ai bolșevicilor mioritici!

  26. Daca lumea va vota in continuare cu hoti, prosti, demagogi, Romania va sfarsi tragic. Faliment scrie pe noi.

  27. Ne lași, bre, cu minciunile tale de neisprăvit?

  28. celovecul ciolacu, zis si ghiftuitorul, promite un bax de BT cartonat pensionarilor