G4Media.ro

Premierul britanic Rishi Sunak va propune înăsprirea legislației penale / Doi ani…

sursa foto: Facebook/ Rishi Sunak

Premierul britanic Rishi Sunak va propune înăsprirea legislației penale / Doi ani de închisoare pentru inculpații care refuză să fie prezenți la pronunțarea sentinței

Guvernul britanic vrea să introducă o pedeapsă suplimentară de doi ani de închisoare pentru persoanele care  refuză să fie prezente în boxa acuzaților la pronunțarea sentinței.

Executivul de la Londra urmează să prezinte o serie de măsuri privind justiția penală, promițând sentințe mai dure pentru violatori și ucigași în perspectiva alegerilor generale și în condițiile în care criminalitatea reprezintă un punct major de dispută cu Partidul Laburist al lui Keir Starmer.

Potrivit acestui proiect, citat de The Guardian, judecătorii vor avea puterea de a ordona deținuților nou-condamnați să participe la audierile pentru pronunțarea sentinței, după ce infractori de profil înalt au refuzat acest lucru.

Măsurile sunt propuse după ce Lucy Letby, asistenta medicală care a fost găsită vinovată de uciderea a șapte bebeluși, și Thomas Cashman, ucigașul Oliviei Pratt-Korbel, în vârstă de nouă ani, au refuzat să participe la audierile pentru pronunțarea sentinței.

Prin proiectul de lege privind justiția penală, guvernul va clarifica în lege faptul că se poate folosi „forța rezonabilă” pentru a-i determina pe infractori să se prezinte în boxa acuzaților. În cazul în care aceștia refuză în continuare, aceștia vor fi condamnați la încă doi ani de închisoare.

De asemenea, se așteaptă ca Guvernul să adopte noi dispoziții pentru a bloca eliberarea condiționată a infractorilor și pentru a-i împiedica să se căsătorească în închisoare.

Printre alte măsuri se numără și posibilitatea ca poliția să aibă puterea de a intra într-o proprietate fără mandat pentru a confisca bunuri furate, cum ar fi telefoanele, atunci când are dovezi rezonabile că un anumit obiect furat se află în interior.

Într-o declarație, Sunak a spus: „Vreau ca toată lumea din întreaga țară să aibă mândria și liniștea sufletească pe care o oferă faptul că știi că comunitatea ta, în care îți crești familia și îți duci copiii la școală, este sigură. Aceasta este viziunea mea despre cum arată o Anglie mai bună”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu exista „eliberare conditionata”, exista doar „liberare conditionata”.