G4Media.ro

Premierul britanic Boris Johnson se plânge că Uniunea Europeană îl amenință cu…

Premierul britanic Boris Johnson se plânge că Uniunea Europeană îl amenință cu o blocadă alimentară între Marea Britanie şi Irlanda de Nord

Premierul britanic Boris Johnson a acuzat vineri Uniunea Europeană că îl ameninţă cu impunerea unei frontiere comerciale în Marea Irlandei şi cu o blocadă alimentară între Marea Britanie şi Irlanda de Nord, dacă nu va fi de acord cu termenii săi în ceea ce priveşte viitoarea lor relaţie, relatează Reuters.

Guvernul lui Boris Johnson a anunţat în această săptămână că plănuieşte să ignore legea internaţională încălcând parţial tratatul de retragere din UE, semnat în ianuarie. Oficialii britanici consideră că au nevoie de o lege nouă pentru a proteja comerţul liber între cele patru naţiuni care formează Regatul Unit.

Decizia Guvernului britanic a degradat relaţiile dintre Londra şi Bruxelles şi a crescut probabilitatea ca negocierile comerciale dintre Regatul Unit şi UE să eşueze şi să nu se ajungă la niciun acord înainte de încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit, la sfârşitul lui decembrie.

Într-un articol în Daily Telegraph, Johnson a scris că a devenit „neliniştit” în ultimele săptămâni că UE este posibil să fie înţeles greşit termenii acordului de divorţ, care includ un protocol privind Irlanda de Nord menit să prevină revenirea unei frontiere fizice între provincia britanică şi Republica Irlanda.

„Acum auzim că, dacă nu suntem de acord cu termenii UE, atunci UE va folosi o interpretare extremă a protocolului privind Irlanda de Nord pentru a impune o frontieră comercială deplină în Marea Irlandei”, a spus Johnson pentru Daily Telegraph, conform Agerpres.

„Ni se spune că UE nu doar că va impune taxe vamale pe bunurile transportate din Marea Britanie în Irlanda de Nord, dar şi că este posibil să oprească transportul de produse alimentare din Marea Britanie spre Irlanda de Nord”, a continuat el.

Premierul britanic a apreciat că poziţia UE reprezintă un risc atât pentru Regatul Unit, cât şi pentru pacea în Irlanda de Nord, unde Acordul din Vinerea Mare din 1993 a pus capăt unui număr de 30 de ani de violenţă sectară.

„Trebuie să protejăm Regatul Unit de dezastru şi de aceea am conceput o plasă de siguranţă legală – în Legea privind piaţa internă din Regatul Unit – pentru a ne clarifica poziţia şi a lămuri incoerenţele. Aşa că hai să punem capăt oricărei potenţiale neînţelegeri. Să înlăturăm acest pericol din însăşi structura Regatului Unit. Haideţi să facem UE să renunţe la aceste ameninţăr”, a mai scris Johnson.

Sursa Foto: Facebook/ Boris Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Idiotul asta concureaza cu Trump la capitolul dezinformare, hipocrizie

 2. Boris Brainwashed Johnson, Marea Britanie merita sa plateasca la sange pt 500 de ani de Imperialism, alaturi de SUA si Franta. (Nici nu se terminase bine Al Doilea Razboi Mondial ca americanii erau in Orientul Mijlociu … Siria … Cat rau se trage datorita binefacerilor lor … Ganditi-va ca in anii ’60 in Afganistan o femeie putea sa poarte o fusta scurta/roche normala, imbracata Normal, fara sa fie pedepsita cu moartea … Au subventionat jihadistii sa distruga comunismul si au creat un sistem mult mai prost care s-a intors impotriva lor iar acum se cred eroi … 🙁 O lume BOLNAVA.

  Sa n-aveti pretentii de la mine sa fiu sanatos tinand cont de contextul panpandemic in care ma aflu 🙂 — valabil pt. fiecare om de pe Terra …

 3. Boris Brainwashed Johnson, Marea Britanie merita sa plateasca la sange pt 500 de ani de Imperialism, alaturi de SUA si Franta.

  Nici nu se terminase bine Al Doilea Razboi Mondial ca americanii erau in Orientul Mijlociu … Siria … Cat rau se trage datorita binefacerilor lor …

  Ganditi-va ca in anii ’60 in Afganistan o femeie putea sa poarte o fusta scurta/roche normala, imbracata Normal, fara sa fie pedepsita cu moartea … Au subventionat jihadistii sa distruga comunismul si au creat un sistem mult mai prost care s-a intors impotriva lor iar acum se cred eroi … 🙁 O lume BOLNAVA.

  Sa n-aveti pretentii de la mine sa fiu sanatos tinand cont de contextul panpandemic in care ma aflu 🙂 — valabil pt. fiecare om de pe Terra …

 4. Du-te bă și îți bate coasa, aiuritule.

 5. omul asta e ca unul care isi taie mana cu flexul, si medicii nu pot sa i-o repare si decid sa o taie, si el da vina pe medici

  parca UE a vrut sa iesiti … acum vreti si cu si cu

 6. Boris are nevoie de un psihiatru.

 7. Vi se cere doar sa respectati ce ati semnat. Daca nu o faceti, previzibil de altfel , consecintele sunt foarte clare si imediate .

 8. Aveati asteptari de la Bozo?

 9. BJ vrea ca Londra sa decida unilateral ce bunuri pot sa intre fara controale din Marea Britanie in Irlanda de Nord si regimul ajutoarelor de stat pt bunurile care intra/se produc in Irlanda de Nord. Asta in conditiile in care intre Irlanda, adica UE si Irlanda de Nord se doreste sa nu exista controale.
  Asta ridica doua mari probleme:
  1. Incalca un tratat international cu care BJ s-a laudat, a incercat sa-l treaca prin procedura rapida prin parlamentul UK, cu care si-a facut campanie electorala si a castigat alegerile, care fost votat de parlament si care a fost semnat de UK chiar in acest an
  2. Face ca UE sa nu aiba niciun cuvant de spus asupra bunurilor care intra in UE si permite UK sa submineze prin ajutoare de stat orice industrie UE cu care UK concureaza.

  Deci nu e ok nici dpdv legal, nici dpdv comercial in sensul ca ar fi stupid ca UE sa accepte asa ceva.

  Singura motivatie rarionala pt aceasta manevra e ca BJ nu doreste incheierea unui acord cu UEul.

 10. BoJo acuza UE de ceea ce rl nu știe sa citească și induce in eroare. Problema este granița dintre Irlanda de Nord, din 2021 teritoriu vamal britanic și Irlanda, teritoriu vamal al UE. Protocolul încearcă sa țină sub control fluxurile comerciale inter-irlandeze spre și din UE respectiv Marea Britanie, fără nici un fel de frântură vamala fixa, pentru a nu le încetini, descuraja sau bloca, și s prericlita astfel Acordul din Vinerea Mare, ceea ce ar putea reaprinde conflictul din Irlanda de nord. Nu cred ca e chiar așa de pafarisy este doar un trișor circar. Ceea ce vrea ar echivala cu lipsa oricăror controale vamale și de reguli de origine adică mărfurile de Narea Britanie sa piata intra in Puata Interna Comuna a UE prin Irlanda de Nord spre Irlanda, fără nuci un control sau previzibilitate. E

 11. Mascariciul asta oportunist se plange ca UE ii impune respectarea unui tratat semnat de guvernul sau. Ca UK e tara suverana!
  Pai, o tara suverana este libera sa isi negocieze tratatele si sa le semneze. Nicio tara suverana nu este libera sa isi incalce tratatele. Asta e argument de sef de guvern? 🤣🤣🤣

 12. Asta a fost planul ipocrit si foarte vizibil de la bun inceput : sa se declanseze brexitul pe zisele lui Farage, sa se declare brexit fara incheierea vreunui tratat, sa se lalaie concretizarea tratatului pentru ca practic totul sa ramana la fel, iar acaparatorii puterii sa conduca fara sa raspunda absolut nimic fata de nimeni, sa se boceasca Boris ca UE vrea raul MB, sa se enerveze lumea , el sa prinda mai multa putere. Pana nu ajunge sa- il ajute Rusia, nu se lasa.
  Commonwelth-ul este supraestimat ca va acoperi pierderile a-la-long , monarhia este contestata pe margini, dar e contestata. Londra nu l-a mai ales a doua oara, lumea s-a prins, dar traim vremuri in care poate ajunge lider oricine si oriunde urmarind strict satisfacerea propriei personalitati , fara alte bagatele. Democratia este foarte permisiva cu oricine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.