G4Media.ro

Premierii din Balcani și Moldova, întâlniri la Forumul de la Davos /…

Sursa Foto: Facebook/ Kiril Petkov

Premierii din Balcani și Moldova, întâlniri la Forumul de la Davos / Prim-ministrul Ciucă nu a fost prezent

Prim-ministrul bulgar Kiril Petkov, care participă la Forumul Economic de la Davos, a avut o serie de întâlniri bilaterale, potrivit publicației Trud, citată de Rador. Premierul Petkov a avut convorbiri cu omologul său croat Andrej Plenkovic, dar și cu prim-ministrul muntenegrean Dritan Abazovic.

Petkov a mai discutat cu premierul moldovean, Natalia Gavriliță, despre provocările cauzate de războiul din Ucraina. Întâlnirea s-a concentrat și pe probleme energetice, precum și pe lupta pentru statul de drept. Premierul Petkov și-a exprimat sprijinul pentru dezvoltarea Universității de Stat de la Taraclia, care este o punte importantă între cele două țări.

Premierul bulgar s-a întâlnit și cu ministrul petrolului și resurselor minerale din Egipt, Tarek el Mola. Tema principală a discuțiilor au reprezentat-o oportunitățile de cooperare în domeniul energiei, în contextul acțiunilor consecvente ale guvernului de a garanta aprovizionarea Bulgariei cu gaze din diverse surse. Odată cu punerea în funcțiune a interconexiunii dintre Bulgaria și Grecia, va fi disponibilă infrastructura necesară pentru aceasta.

Petkov participă la Davos și la o cină oficială găzduit de președintele Forumului Economic Mondial, Björg Brende, printre invitații căruia se numără Kristalina Gheorghieva, director general al Fondului Monetar Internațional, dr. Ngozi Okonjo-Iveala, director general al Organizației Mondiale a Comerțului, Matthias Corman, secretar general al OCDE, Alexander de Kroo, prim-ministru al Regatul Belgiei și alții.

Premierul României, Nicolae Ciucă, nu a fost prezent la Davos. Singurul oficial român prezent la celebrul forum, care strânge cei mai influenți lideri politici și economici din lume, a fost ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Traducerea Rador: Mirela Petrescu / Sursa Foto: Facebook/ Kiril Petkov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Ciuca iesi din dulap o data ! Rusine USL !

 2. Daca se duce Ciuca sa citeasca de pe foaie la Davos, se duc aia si se predau toti la rusi cu pantalonii in vine, de plictiseala!

 3. Guvernarea de incompetenti si lasi, condusa de absenti ca Ciuca si marele golfist al tarii, impreuna cu urmasii PCR-ului, rusine internationala! MULTUMIM USL!! Multumim ficusului!

 4. Ciucă e doar marioneta lui Iohannis, dar oricum veți vota PNL 20%, fiindcă vă place sclavia.

 5. Sa vorbeasca ce dl. Ciuca? Dansul este un militar de profesie si nu cred ca are cunostiintele necesare de politici economice. Stim foarte clar de ce a fost ales Prim Ministru, prin urmare trebuie sa ne reducem semnificativ nivelul de asteptari referitor la impactul lui ca profesionist in politica economica a tarii. Problema insa o vad si mai departe pentru ca majoritatea politicienilor au studii de specialitate de baza – sau chiar mediocre data te uiti unde au absolvit – si „exceleaza” in stiinte politice.

 6. Nu pot sa zic decat ……………!!!!!!??????😈

 7. Voi continua sa spun ca ne-am luat cea mai mare teapa cu Iohannis! Nicio reforma nu a facut! Nimic!!! In schimb s-a asigurat de perpetuarea status quo-ului in toate nivelurile administratiei din Romania, pe toate planurile, in toate domeniile. O pagina neagra din istoria moderna a Romaniei acest ficus umblator, un dulap gol, un golfist nedescoperit!
  Herr Iohannis, f i c k d i c h!

 8. Problemele din partid sunt prioritare!

 9. Romania a fost preluata pe persoana fizica de sovieticii lui 89 ! Nimeni nu poate dialoga cu politicieni anacronici !

 10. Pagubà-n ciuperci…oricum suetele politico-mondene ale lui Klaus Schwab de la Davos sunt fumate de mult timp, doar frectii la un picior de lemn

 11. E prim-ministru im.beci.lule, nu ministrul apararii. Iar ri-au dat astia voie sa te faci de c.c.t?

 12. Pai cum sa mearga el la Davos daca a avut iesire la tara,la Florica,cu tot pnl.ul in frunte cu Roberta Anastase.

 13. Cred ca n-a primit ordinul de deplasare! Apoi, cred c-a fost mai bine asa pentru „obrazul” tarii, sa nu „externalizam” gafele si incompetentele si mai mult. Domnul Aurescu a salvat aparentele, oricum, el ramane singurul ministru din acest guvern, calificat pentru „post”, dupa parerea mea.

 14. Toti uselistii puteti sa mi-o luati la trântã