G4Media.ro

Premiera operei „Fidelio”, singura operă compusă de Beethoven, regizată la Viena de…

Premiera operei „Fidelio”, singura operă compusă de Beethoven, regizată la Viena de Christoph Waltz, va fi difuzată online şi la TV

Mult aşteptata producţie vieneză a operei „Fidelio”, de Ludwig van Beethoven, va avea premiera vineri seară în faţa unor spectatori care nu vor putea însă să o vizioneze din scaunele Teatrului din Viena, ci de pe canapelele din locuinţele lor, informează DPA.

Actorul Christoph Waltz, născut la Viena, a primit sarcina de a pune în scenă în 2020 singura operă compusă de Beethoven, în contextul în care întreaga comunitate a industriei muzicii clasice sărbătoreşte împlinirea a 250 de ani de la naşterea celebrului compozitor german.

Premiera acestui spectacol, programată iniţial pentru luni seară, a fost anulată în ultimul moment după ce autorităţile austriece au impus izolarea cetăţenilor la domiciliu, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus.

Cu toate acestea, noul spectacol de operă, ce prezintă povestea unui prizonier care zace într-o carceră, a fost filmat în timpul repetiţiei sale finale şi va fi difuzat de postul naţional de televiziune austriac, vineri seară.

Teatrul din Viena va distribui acest film şi pe platforma de streaming muzical medici.tv, pentru ca spectacolul să poată fi vizionat de spectatori din alte ţări.

Ludwig van Beethoven a locuit în clădirea Teatrului din Viena, pentru care a compus opera „Fidelio”, în perioada în care a beneficiat de statutul de „compozitor în rezidenţă”.

Versiunea originală a operei a avut premiera oficială în 1805, însă acel spectacol nu a avut succesul scontat.

Pentru acest eveniment aniversar din 2020, Teatrul din Viena a decis să pună în scenă o a doua versiune a spectacolului, creată de compozitorul german în 1806.

Foto: Christoph Waltz / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sa ascult ceva deosebit între beri, pt Gh Magheru, că pe cumătru îl doare nici măcar în puola.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.