G4Media.ro

Premieră istorică la București: Victimele Holocaustului din România, comemorate într-o ceremonie organizată…

Premieră istorică la București: Victimele Holocaustului din România, comemorate într-o ceremonie organizată în comun de comunitatea evreiască, comunitatea germană și Ambasada Germaniei la București

Federația Comunităților Evreiești din România, reprezentată de deputatul Silviu Vexler, Forumul Democrat al Germanilor din România, reprezentat de deputatul Ovidiu Ganț, și ambasadorul german la București, Cord Meier-Klodt, au organizat în premieră pentru țara noastră o ceremonie comună de comemorare a Victimelor Holocaustului din România.

Ceremonia a avut loc joi seară la reședința ambasadorului Cord Meier-Klodt și s-a desfășurat în prezența lui Iancu Ţucărman, supravițuitor al pogromului împotriva evreilor români.

”Am avut această inițiativă și mă bucur enorm că ambasadorul Germaniei a fost de acord să organizăm împreună Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului din România. Sunt momente dificile pentru comunitățile evreiești din multe țări și e datoria noastră să nu uităm trecutul, pentru ca acesta să nu se mai repete”, a declarat Silviu Vexler.

Deputatul Ovidiu Ganț a mulțumit comunității evreiești pentru sprijinul dat comunității germane în cazul declarațiilor xenofobe ale unor lideri guvernamentali și a pledat pentru eliminarea discursului urii din societate.

”Trebuie să combatem de la început orice manifestare de xenofobie şi antisemitism şi să facem totul pentru a le reaminti şi explica noilor generaţii aceste capitole întunecate ale istoriei noastre”, a spus într-un discurs ambasadorul Cord Meier-Klodt, anunțând că guvernul Germaniei a extins de curând cercul persoanelor îndreptăţite la o pensie „în compensarea timpului petrecut într-un ghetou în România”.

Cei trei organizatori au salutat și promulgarea legii care duce la înființarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România, care va avea sediul în clădirea de pe Calea Victoriei nr. 218.

La ceremonia organizată la reşedinţa ambasadorului a participat și consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

Foto: Silviu Vexler și Cord Meier-Klodt (Agerpres / Mihai Poziumschi)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.