G4Media.ro

Premieră: Ikea deschide un magazin cu mobilă second hand în Suedia. Grupul…

Premieră: Ikea deschide un magazin cu mobilă second hand în Suedia. Grupul suedez vrea să devină o afacere prietenoasă cu mediul

Compania suedeză Ikea va deschide în cursul acestui an în Suedia primul său magazin cu mobilă second hand recondiționată, potrivit unui comunicat citat de presa locală.

Ikea și-a anunțat ambiția de a deveni ”o afacere circulară”, adică să adopte un model de producție care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. Scopul este protecția mediului și a resurselor locale.

Magazinul Ikea va fi deschis în primul mall ce vinde doar marfă second hand, situat în orașul suedez Eskilstuna.

Ikea anunțase anterior că va începe să închirieze și să recicleze mobilă în magazinele sale pe plan global, ca parte unui efort de a deveni o afacere mai prietenoasă cu mediul, potrivit publicației suedeze The Local.

Mișcarea Ikea vine pe fondul unei tendințe tot mai pronunțate în Europa de protecție a mediului, o mișcare susținută de Comisia Europeană și care va impune standarde companiilor. În plus, Ikea a fost acuzată în dese rânduri că utilizează lemn tăiat ilegal, inclusiv în România, confruntându-se cu proteste ale activiștilor de mediu.

Foto: Facebook / Ikea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter