G4Media.ro

Premier League ajunge la un acord record de 6,7 miliarde de lire…

sursa foto: Facebook/ Manchester City

Premier League ajunge la un acord record de 6,7 miliarde de lire sterline pentru drepturile TV din Marea Britanie

Premier League a încheiat un nou contract record de 6,7 miliarde de lire sterline cu Sky și TNT, pentru a transmite până la 270 de meciuri în direct pe sezon. Prima ligă a declarat că acordul, care acoperă cei patru ani începând cu sezonul 2025-26, este „cel mai mare contract de drepturi media sportive încheiat vreodată în Marea Britanie”.

În cadrul acestui acord, BBC va continua să difuzeze cele mai importante momente ale meciurilor în cadrul emisiunii Match of the Day.

Blackout-ul de sâmbătă de la ora 15:00 va rămâne în vigoare, dar fiecare meci de duminică de la ora 14:00 va fi televizat.

Acordul încheiat cu BBC include MOTD2 și Football Focus, plus drepturi digitale suplimentare pentru platformele sale online.

Sky a primit patru dintre cele cinci pachete și va difuza un minim de 215 meciuri pe sezon, inclusiv meciurile de sâmbătă de la ora 17.30, duminică de la ora 14.00 și 16.30, plus meciurile de seară de luni și vineri și trei runde în mijlocul săptămânii.

TNT va difuza un minim de 52 de meciuri pe sezon, inclusiv toate meciurile de la ora 12.30 de sâmbătă și două runde de meciuri în mijlocul săptămânii.

Sky Sports va transmite, de asemenea, toate cele 10 meciuri din ultima zi a fiecărui sezon.

Amazon, care difuzează 20 de meciuri pe sezon în cadrul actualului contract al ligii, nu și-a asigurat drepturile în noul acord.

Este pentru prima dată din 2018 când Premier League trece printr-o procedură de licitație pentru drepturile sale.

Actualul acord privind drepturile TV interne în valoare de 5 miliarde de lire sterline, care a fost încheiat pentru trei sezoane și expiră la sfârșitul anului 2024-25, a fost autorizat să fie prelungit din cauza pandemiei Covid-19.

Premier League spune că noul acord, care este cu un an mai lung, reprezintă o creștere de 4% a valorii drepturilor de difuzare în direct față de acordul anterior și va „oferi siguranță financiară pentru cluburile din tot fotbalul profesionist până cel puțin în 2029”.

„Rezultatul acestui proces subliniază forța Premier League și este o dovadă pentru cluburile, jucătorii și managerii noștri, care continuă să ofere cel mai competitiv fotbal din lume pe stadioane pline, precum și pentru suporteri, care creează o atmosferă de neegalat în fiecare săptămână”, a declarat directorul executiv al Premier League, Richard Masters.

Barbara Slater, director al BBC Sport, a declarat: „Match of the Day rămâne în continuare foarte popular în rândul publicului, iar acest nou acord cu Premier League este o veste extraordinară pentru fanii fotbalului din întreaga Marea Britanie.

„Timp de aproape 60 de ani a fost cel mai discutat program de fotbal din Marea Britanie, oferind un rezumat complet al acțiunilor din weekend, iar acest acord îmbunătățit cu mai mult conținut digital înseamnă că putem spune povestea Premier League în fiecare zi pe platformele BBC Sport.”

Sky va difuza cu până la 100 de meciuri în plus pe sezon, iar directorul executiv Dana Strong a declarat: „Suntem mândri de lunga noastră istorie cu Premier League și așteptăm cu nerăbdare să oferim mai multă implicare, divertisment și inovație până la sfârșitul deceniului.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...