G4Media.ro

Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, pe ordinea de zi…

Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi

Cabinetul Orban urmează să discute, în şedinţa de vineri, o hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 16 august, şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit ordinii de zi care a fost afişată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, transmite Agerpres.

„Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă prevăzute în anexele nr. 1 – 3 la proiectul hotărârii sunt pe fond similare cu cele în vigoare la data de 17 iulie 2020, cuprinse în anexele nr. 1 – 3 la Hotărârea Guvernului 553/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Potrivit sursei citate, acestea includ modificările efectuate în scopul relaxării măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor cu SARS-CoV-2, respectiv măsurile non-medicale care şi-au dovedit eficienţa şi eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul măştii şi reducerea interacţiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele aglomerate.

Pe agenda şedinţei de vineri a Executivului figurează şi un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 393.100 lei pentru sprijinirea a 116 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Beneficiarii provin din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi din Bucureşti.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea Programului naţional de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Guvernul va decide în şedinţa de vineri şi cu privire la rechemarea consulilor generali ai României la Marsilia, Iulia Buje, şi Odesa, Emil Rapcea.

În cadrul reuniunii va fi prezentată şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor locale.

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de vineri şi o rectificare bugetară. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, joi, că urmează să se adopte o ordonanţă de urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cu fiecare zi in care prelungiti starea de alerta, sansele voastre ale PNL-IOHANNIS de a mai convinge cetatenii ca vreti binele acestei tari, devin nule. Veniti sa vedeti ce se intampla in spitale, pe care voi prin politicile voastre si ale PSD(CU CARE FACETI BLAT LA FURAT SI CRIMA ), ati instalat haosul si oamenii mor cu zile din cauza lipsei asistentei medicale. De ce nu reconoasteti public, ca mentinerea in stare de alerta va convine si voua si structurilor care beneficiaza de sumele exorbitante pt. care nu trebuie sa dati nicio explicatie ca deh. e pt. COVID, cand de fapt, medicii nici nu intra la bolnavi, „trateaza” de la distanta pe baza pozelor trimise pe WatsApp de infirmiere si asistente, dar le convine sa incaseze stimulente, indemnizatii, sporuri, etc., fara nicio justificare logica.
    Pacientii de cancer au ajuns sa faca chimioterapie pe banci de lemn instalate in fata sectiei de oncologie, deoarece in sectie nu sunt primiti pana nu le vine testul(se intampla la spitalul din Deva, din care ati facut un dezastru, impreuna cu amicii vostri de la PSD). Conducerea spitalului din Deva este asigurata de membri ai conducerii Ambulantei Jud. Hunedoara, in plina pandemie, Ambulanta „renunta ” la directorul medical si la cel economic doar pt. ca asa vrea PSD. De fapt Consiliul Judetean Hunedoara doar isi trimite slugiloe obediente sa rezolve pe repede inainte, pilele si sa se asigure ca banii furati vor ajunge in continuare la partide si politruci. Voi, PNL si IOHANNIS ati girat si girati in continuare toate aceste nelegiuiri si crime, pt. ca se vede clar blatul si lipsa de interes in ceeea ce priveste sanatatea, viata oamenilor si a viitorului acestei tari.
    O sa dispareti ca partid, asa cum meritati, pt. ca ati promis ca o sa scapati tara de PSD si de fapt sunteti brat la brat cu ei. De fapt, USL nu a disparut niciodata!

  2. In sf un coment de Doamne ajuta!!!! Bravo si RESPECT!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.