G4Media.ro

Pregătirile pentru redeschiderea școlilor în Italia. Măsuri “urgente” luate în ultimele zile,…

Pregătirile pentru redeschiderea școlilor în Italia. Măsuri “urgente” luate în ultimele zile, înaintea primei zile de școală – 14 septembrie. Investiții majore în suplimentarea cadrelor didactice și a spațiilor de învățare

Autoritățile italiene, criticate pentru faptul că, după ce au emis recomandările pentru redechiderea școlilor, la sfârșitul lunii iunie, s-au mișcat lent pentru pregătirea efectivă a începutului noului an școlar, au anunțat în ultimele câteva zile un val de măsuri și alocări de fonduri. Ele au arătat că acționează “de urgență” deoarece mai e puțin timp până la prima zi de școală, 14 septembrie. Măsurile din ultimele zile vizează o serie largă de probleme – de la situația grădinițelor la investiții în extinderea spațiilor școlare.

Guvernul italian a prezentat un prim ghid privind redeschiderea școlilor, în urma consultărilor cu toate părțile implicate, pe 26 iunie. Atunci, ministrul Educației, Lucia Azzolina, anunța că se pregăteau investiții de 1 miliard de euro pentru creșterea numărului de profesori, dar și fonduri pentru extinderea spațiilor de învățământ și alte măsuri. Tot atunci, ministerul anunța:

  • ore remediale începând din 1 septembrie și începerea noului an școlar, cu elevi la clasă, din 14 septembrie
  • măsuri sanitare în toate instituțiile de învățământ, pentru care fuseră deja alocați 331 milioane de euro
  • un sistem centralizat de identificare și repartizare, alături de autoritățile locale, a zonelor ce pot fi folosite pentru extinderea spațiului de învățare, așa încât să fie respectate regulile de distanțare.
  • reguli speciale pentru laboratoare și învățare în grupuri restrânse
  • prioritate pentru copiii cu dizabilități
  • un sistem integrat de învățare la distanță și învățare la clasă, în mod completementar, în licee.

După o perioadă de tăcere, autoritățile au anunțat săptămâna aceasta o serie de măsuri concrete pentru mai multe zone de acțiune, invocând nevoia de urgență pentru acțiune, înaintea datei de 14 septembrie.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. România nu e Italia. Aici, prostește, ca într-un experiment al nimicului, se acreditează ideea de predare online, evident pentru a acoperi nimicul lor politic (adica fapte). Nici spatii nu sunt extinse și bine înțeles nici personal, din contra după o lege a lui genunche se dorește reducerea orelor, ca un copil sa numai înțeleagă nimic dintr-o materie! Unde sunt prostii după forumul asta care cred ca actualul guvern și clasa poltica ne fericesc?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.