G4Media.ro

Prefectura din Fukushima a deschis un muzeu al cutremurului şi dezastrului nuclear…

sursa foto: News.ro

Prefectura din Fukushima a deschis un muzeu al cutremurului şi dezastrului nuclear din 2011

Prefectura niponă Fukushima a deschis duminică un muzeu cu exponate legate de cutremurul devastator din martie 2011, tsunami-ul şi catastrofa nucleară ce i-au urmat, în încercarea de a transmite generaţiilor viitoare amintirile calamităţii, scrie publicaţia The Japan Times.

Muzeul Memorial al cutremurului şi dezastrelor nucleare din Japonia de Est, situat în oraşul Futaba, arată, de asemenea, prin expoziţiile sale, eforturile oamenilor de a-şi reface viaţa după dezastrul natural şi prăbuşirea reactorului 1 al centralei nucleare din Fukushima, care se întinde între oraşele Futaba şi Okuma.

„Sper că vizitatorii îşi vor da seama cum a făcut faţă Fukushima dezastrului fără precedent şi a realizat reconstrucţia”, le-a declarat Noboru Takamura, directorul muzeului, persoanelor ce aşteptau afară deschiderea muzeului.

„Prin informarea activă şi prin invitarea a cât mai multor persoane din afara prefecturii, muzeul va contribui, sperăm, la vitalizarea acestei regiuni”, a adăugat directorul.

Guvernul prefecturii a strâns aproximativ 240.000 de articole din materiale legate de dezastru, din care a selectat aproximativ 170 pentru a fi expuse la muzeu. Muzeul redă totodată videoclipuri care prezintă scene din timpul accidentului şi poveşti ale celor care au trăit dezastrul.

„Am putut vedea cum viaţa normală a oamenilor s-a schimbat brusc şi a rămas aşa mult timp”, a afirmat o profesoară de liceu din prefectura Chiba, care a vizitat muzeul împreună cu elevii ei. „După ce mă întorc, vreau ca împreună cu elevii mei să ne gândim la moduri în care pot fi atenuate dezastrele”, a mai spus ea.

Inaugurarea muzeului a fost iniţial stabilită pentru această vară, dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează