G4Media.ro

Prefectul Capitalei cere schimbarea legii adunărilor publice: O simplă notificare către primar…

Foto: Dan Mihai Balanescu / Protestele din România

Prefectul Capitalei cere schimbarea legii adunărilor publice: O simplă notificare către primar nu poate să țină loc de aprobare

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, le-a cerut, marți, senatorilor din Comisia de Apărare, să schimbe legea adunărilor publice, pe motiv că este depășită. Cliseru a declarat că legea 60 din 1991 a fost făcută în grabă după căderea comunismului pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea să se exprime, dar susține că ”nu mai corespunde”. ”O simplă notificare către primar nu poate să țină loc de aprobare a unei adunări publice, din foarte multe motive, având în vedere ce se întâmplă astăzi, cu amenițările teroriste”, a declarat Cliseru.

”Trebuie să aibă minime condiții civilizate pentru adunare, toalete publice instalante, ambulanțe, să știe pe unde afluiește, pe unde defluiește. Nu mai putem continua cu aceste adunări anunțate prin fax-uri, prin mail-uri și considerate că sunt legale”, a mai declarat prefectul Capitalei în timpul audierilor din Comisia de Apărare a Senatului.

(Sursa Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. O lege să se interzică pe viitor asemenea tentative de lovituri de stat și mai multă libertate pt jandarmi să apere statul de drept de drogați și homalăi.

  2. eu sunt pentru, cu cateva idei
    – pe langa ambulante, toalete sa se pregateasca si elicopterele pentru cei care vor sa fuga
    – pentru ca in felul asta de gandire la urmatoarele iesiri, vor fi ca in decembrie 89, cu finalitate
    – propun declararea tuturor pietelor din romania ca obiective care trebuie pregatite pentru manifestari, cu toatele, ambulante, la orice ora

    • madam cliseru, din cauza ca a pierdut firea batalia, vine cu retorica „psd”ista sa mai creasca in ochii sefului cel mare

    • Pentru cei care pregătesc asemenea fara de legi (sic!) le pregătim ceva ca in 1789. Cu anii următori, așa cum trebuia procedat în 1989.

    • @ Maniu: te rog frumos sa vorbesti pe limba jandarmilor, in baza la faptu’ ca ei nu pricepe decat daca suna fraza intr-un anumit fel. Deci sa reformulam:

      Li se vor aplica prevederile actului 1789 din Paris, cu modificarile si completarile ulterioare (prevazute in 1989 din Bucuresti). Cu executare. 🙂

      In alta ordine de idei, astia nici nu-si dau seama de absurd: sa ceri voie primarului sa protestezi impotriva … lui. Si, prin cel mai caraghos absurd de data asta, ei sa sustina ca primarul lor va fi e acord.

      Astia toti sunt din formatia vocal-instrumentala „Inconstientii veseli” …

  3. Exceptional ! Daca jigodiile astea reusesc sa interzica protestele, o sa iasa cu arestari si chestii dure. Abia astept sa ias in piata sa fiu batuta – sa vad cum dracu se mai uita in ochii mei aparatorii psd sa-mi spuna ca „e normal”

  4. „Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin

  5. Un demers de bun simt, felicitari!

    • Iar ai iesit in fusta lui taicatau, gayule? Mars ma la cotet, #muistule .

  6. bay ciocoflenderilor, dar in ’89 am avut aprobare? TIC TAC TIC TAC.
    Mamaliga nu fierbe frayerilor, explodeaza!

  7. Dacă exista amenințări credibile dreptul de adunare publica și protest poate fi restricționat prin declararea unei stări de alertă, urgență sau asediu. Altfel mucles, este datoria autorității publice să asigure condițiile pentru exercitarea dreptului de întrunire. Nu e nevoie deci de nici o modificare legislativă, dimpotrivă, e în aceeași idee a demolării unei întregi societăți pentru a scăpa niște ciorditori de închisoare.