G4Media.ro

Prefectul Capitalei anunţă, după întâlnirea cu retailerii, că magazinele vor afişa la…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Prefectul Capitalei anunţă, după întâlnirea cu retailerii, că magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în magazin

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, după întâlnirea de miercuri cu retailerii, că magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în magazin. De asemenea, toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi şi toate magazinele mari şi medii vor calcula clientela utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client, pentru a limita posibilitarea aglomerării. Stoica a adăugat că nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, iar până joi la prânz sunt aşteptate propuneri suplimentare pentru a diminua riscul de răspândire a coronavirusului, relatează News.ro.

„Toţi retailerii au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare, vor respecta toate magazinele mari/medii calculul clientelei utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client. Toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi. Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi un magazin. În funcţie de tipul de magazin şi de situaţia fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coşuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienţi. Până mâine la prânz aşteptăm propuneri suplimentare”, a transmis miercuri Alin Stoica.

Înaintea întâlnirii, prefectul Capitalei propunea adaptarea numărului de cărucioare/coșuri în magazine în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ei, pai atunci treaba-i rezolvata.

 2. Ca ne-am liniștit…. cu prefecți de ăștia o sa ducem dorul capacității organizatorice a lui Emil bobu. Asta e numit de partidul lui barna?

 3. Nebuneala continua!

 4. In sfârșit in nebunia asta de pandemie poate ne civilizam si noi si nu ne mai înghesuim ca 🐑 🐑 🐑 cum suntem obișnuiți !

  • Civilizarea cu forța.Va doresc succes.
   Tare cred că efectul va fi PNL la 10% și USR sub 5%.

 5. Si asta e tot? Ati rezolvat problema?! Nu de alta, dar pe usile farmaciilor ai a magazinelor de cartier exista de luni bune afise ” Maxim 2-3-x persoane”, in functie de suprafata magazinului. Domnule Prefect, de cat timp nu ati mai calcat intr-un magazin?

  • A avut de când era copil,sclavi care ii fac cumpărăturile.Asa sunt toate beizadelele foștilor securiști și nomenclaturiști,adică USR.

 6. Nici nu trebuie capacitati organizatorice. Este o masura foarte simplu de aplicat, in functie de spatiu intra x persoane. Si e si usor de verificat. Daca sunt malluri au sistem automat de numarare, la magazinele mici e un paznic care poate sa tina numarul cum se facea si anul trecut in starea de urgenta. In felul acesta nu va mai fi aglomeratie inauntru. Pana acum nu era obligatoriu, cei care aveau afise o faceau din proprie initiativa dar erau prea putini

 7. Nimic despre programul de funcționare?

 8. Eh, la magazinele mai mari e mai cu manusi. Daca magazinele mari se supara se schimba treaba. Isi pun avocatii in miscare si gata cu joaca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.