G4Media.ro

Predoiu: Transportul buletinelor de vot nu se realizează cu mijloacele MAI /…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Predoiu: Transportul buletinelor de vot nu se realizează cu mijloacele MAI / Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a precizat marţi că problemele de organizare apărute în procesul electoral sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora, transmite Agerpres.

„Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuţii de pază a locaţiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuţii legale în acest sens. De asemenea, structurile MAI au obligaţia de a asigura protecţia buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar acest transport nu se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii”, precizează ministrul de Interne, într-un comunicat.

Conform sursei citate, angajaţii MAI nu au nici atribuţia, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci sau să inventarieze materialele electorale.

„Ministerul Afacerilor Interne a desfăşurat şi desfăşoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparţialitate şi respectând legea. Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora”, subliniază sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Da stim, sunt atatea autoritati ca sa poata da vina unele pe altele si sa nu fie nimeni de vina…

  2. Bine fraților, imposibil să obținem o schimbare politică, dar măcar o schimbare în administrarea procesului de alegeri ar fi din cale afară de greu ? În fond oamenii ăștia v-au ajutat indirect, să vă puneți fundurile în posturi înalte ! N-aveți pic de rușine ?

    • ce nu ai inteles? tiparire buletine fara numar, transport buletine fara paza, samd. nu se aprinde nici un bec? schmbarea s-a produs cand l-au pus pe Grebla, mai vrei una ? 🙂