G4Media.ro

Precizările Ministerului Sănătății privind vaccinul Johnson & Johnson, care ar urma să…

Precizările Ministerului Sănătății privind vaccinul Johnson & Johnson, care ar urma să ajungă în România în a doua parte a lunii aprilie

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că prima tranşă de doze de vaccin anti-COVID de la Johnson&Johnson ar putea să ajungă în România în a doua parte a lunii aprilie. Acesta a precizat că nu va fi o cantitate consistentă, conform Agerpres.

Vaccinul Johnson & Johnson va fi administrat într-o singură doză, precizează Ministerul Sănătăţii.

„Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulţi (replica) în organismul uman. Această tehnologie bazată pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetată de mult timp, iar un vaccin similar, împotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare din 2019”, se precizează pe pagina de Facebook a MS.

Conform sursei citate, Janssen foloseşte un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a conţine informaţia necesară producerii proteinei spike (cea care se găseşte pe suprafaţa virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informaţie către celulele umane, care încep să producă proteina spike. Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină şi va produce un răspuns imun – anticorpi şi celule T – împotriva sa.

„Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaşte şi va fi pregătit să îl atace: anticorpii şi celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19. Acest vaccin se administrează într-o singură doză. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobării sale, o singură doză este suficientă pentru a reduce semnificativ numărul cazurilor simptomatice de COVID-19”, subliniază MS.

 


Sursa: RO Vaccinare / Facebook


Sursa Foto: jnj.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Efectele vaccinarii se vad f bine in Israel unde au imunizat 80% din populatie cu pfizer si infectarea merge linistita in sus cu 800 de cazuri zilnic, la o populatie de 10mil. Tare ,nu! Imunizare inceputa in ianuarie, tare nu! Plus imunizarea naturala capatata de un procent serios din populație dealungul unui an de virusache. Tare, nu!

  • Iar ai vorbit cand trebuia sa taci..
   Pe graficele cu numarul de cazuri si numarul de morti se vede clar ca vaccinarea functioneaza in israel…ambele sunt in scadere din februarie…..

  • Israelul a reusit sa vaccineze cu cel putin o singura doza de Pfizzer doar 50.1% din populatie. Varianta de covid din Israel este cea din UK, unde Pfizzer cu doua doze este eficient, dar nu la capacitate maxima. Nimeni nu stie exact, dar se apreciaza ca probabil pe la 60% cu 2 doze si 45% cu o singura doza. Varianta din UK este mult mai virala, se transmite mult mai repede, deci este nevoie de o imunitate de turma de minim 80-85% pt a limita in mod real transmisia. Marea majoritate a israelienilor din cei 50.1% din populatie au primit o singura doza. Deci realist vorbind au ajuns prin vaccinare la o imunitate de turma de maximum 25%. Daca mai adaugam o imunizare prin boala obtinuta de 800.000 de oameni din 10 milioane, deci de 8%, ajungem la o imunitate de turma maxima de 33%. Acesta imunitate de turma de 33% este extrem de mica si trebuie interpretata corect dpdv matematic in comparatie cu o imunitate reala de 85% care are duce la coborarea pantei si la o eventuala eradicare locala temporara pana la urmatoarea tulpina. Voi da un exemplu pt a face o diferenta corecta intre cele doua cazuri. Daca din 100 de persoane 67 pot transmite (pe o imunitate de turma de 33%), in comparatie cu doar 15 persoane care pot transmite (pe o imunitate de turma de 85%), avem un numar de transmitatori in cazul actual de 33%, fata de cazul ideal de 85%, egal cu 67:15=4.46. Ce inseamna acest 4.46 ? Inseamna ca in situatia actuala fata de situatia ideala persoanele care pot transmite sunt 446% mai multe. Asta inseamna ca o imunitate de turma de 33% este extrem extrem extrem de mica si nu ajuta aproape la NIMIC. Este un pas in directia buna, dar sunt necesari TOTI pasii pentru a obtine un rezultat favorabil. Voi da un exemplu pt a compara. Presupunem ca mi-as dori sa devin medic si pt asta am nevoie sa fiu absolvent de medicina, sa fac rezidentiatul si apoi sa ma specializez, lucru ce dureaza in functie de situatie peste 10 ani. Totusi dupa examenul de anul 2 de anatomie trag linie si ma gandesc daca mai merita sa continuu pe acest drum pt ca dureaza prea mult si ca oricum au trecut deja 2 ani si nu vad rezultate. Daca vreau sa devin medic fac tot drumul, daca abandonez acum, nu voi deveni niciodata medic si toata munca de 2 ani a fost aproape in zadar. Am ramas cu niste cunostinte, dar nu voi putea deveni niciodata medic. La fel e si cu imunitatea de turma din Israel. Sunt pe drumul cel bun, au depus efort, dar inca sunt la inceput. In timp probabil vor reusi ce si-au propus, daca nu vine o noua varianta si va trebui sa o ia de la capat cu al 3lea booster shot de la Pfizzer care se va face la 1 an dupa al doilea rapel, ce va oferi o protectie mare la variantele din UK, Africa de Sud, Brazilia, etc. Nimic nu este perfect, nimic nu se face fara munca! Trebuie sa luptam, sa salvam vieti si sa nu renuntam pt ca altfel ne vom pierde parintii si prietenii care sunt bolnavi.

  • Da, si el si amicu’ posteaza numai informatii fake. Fie iau fara sa verifice informatii din haznalele internetului, fie intentionat vor sa induca lumea in eroare. Inclin spre a doua varianta, dar cine stie. Realitatea in Israel:

   Cazuri zilnice la un milion:

   789 – 7 ianuarie
   996 – 17 ianuarie
   755 – 27 ianuarie
   803 – 7 februarie
   477 – 17 februarie
   476 – 27 februarie
   425 – 7 martie
   209 – 17 martie

   Ce surpriza. A scazut de vreo 5 ori numarul de infectari zilnice fata de varful din ianuarie. hai sa facem la fel si la decese:

   3,75 – 7 ianuarie
   5,51 – 17 ianuarie
   7,00 – 27 ianuarie
   5,36 – 7 februarie
   3,56 – 17 februarie
   3,40 – 27 februarie
   2,29 – 7 martie
   1,77 – 17 martie

   Ce surpriza, si decesele zilnice au scazut de 4 ori. Cine si-ar fi imaginat ca un vaccin cu eficienta 95% chiar functioneaza cand vaccinezi peste jumatate din populatie? Incredibil.

  • Fals, nea rosu, in israel sunt 825000 infectari detectate deci imunizarea naturala este de ordinul milioanelor, daca vrei sa i pui si pe cei nedetectati.
   Corect, 53% cu prima doza si 43% cu rapel la o populatie adulta de vreo 6 -7 mil. Imunitatea de turma treb. atinsa.
   In privinta vaccinului vb de 2 luni, ca nu este eficient, iar asta va fi pusa pe seama noilor tulpini. Infectarile vor creste pana cand populatia se va imuniza natural! O sa vedeti!

  • Referitor la imunitatea de turma ea nu face referire la o „vaccinare de turma” ci la „imunitate”. Este foarte important sa intelegem ca a fi vaccinat este un lucru extrem de bun, dar in functie de eficienta vaccinului poti fi mai mult sau mai putin protejat de covid, dar nu ai o garantie ca vei fi imun. Daca vaccinul respectiv este Pfizzer cu o eficienta dovedita pe varianta standard de 95% esti foarte norocos ca l-ai prins si putem spune ca esti „aproape imun temporar la covid”, ceea ce este foarte bine. Daca bagi una dintre mizeriile alea de sputnik-uri ai sanse mari sa te imunizezi…. natural, nu datorita vaccinului. Deci vaccinat nu inseamna imunizat, exact cum un procent de vaccinati, nu este egal cu procentul imunitatii de turma. Pt a afla matematic nivelul imunitatii de turma trebuie sa inmultim eficienta vaccinului cu procentul de populatie vaccinata. Deci in cazul Pfizzer la varianta originala ai 95% x 50%=45% imunitate de turma la varianta originala, daca acei 50% au primit ambele doze si au trecut 3 saptamani de la rapel, pt a avea timp sa faca numarul necesar de anticorpi.
   Daca doar o parte au primit o doza trebuie sa inmulti eficienta la o singura doza cu procentul de populatie de acum 3 saptamani (pt ca protectia se instaleaza in timp) pt a vedea imunitatea de turma a persoanelor vaccinate cu o singura doza acum 3 saptamani.
   La fel procedam pt persoanele vaccinate cu 2 doze, acum 3 saptamani, inmultind procentul de vaccinati de atunci cu procentul populatiei care a primit rapelul acum 3 saptamani si vom avea imunitatea de turma a respectivilor.
   Pe cei care au primit rapelul de mai putin de 3 saptamani, ii bagam la imunitatea de turma a celor cu o singura doza primita, pt ca nu a crescut imunitatea la nivelul a doua doze inca.
   Adunand cele doua „imunitati de turma” pt o doza si doua doze, avem imunitatea de turma generala a populatiei respective.
   Daca varianta respectiva de virus este cea din UK, din Africa de Sud, din Brazilia, etc pt care Pfizzer nu are o eficienta de 95%, ci mai redusa, deja avem alte calcule.
   Problemele complicate nu au raspunsuri simple!
   Faptul ca oamenii se vaccineaza si ca o fac cu cel mai bun vaccin de la acest moment Pfizzer-Biontech este extraordinar si ma bucura. Sugestia mea era doar sa nu ne oprim din vaccinare, sa nu ne facem sperante false pt ca vom fi dezamagiti si vom pica dintr-o extrema in alta.
   Lupta cu acest virus nu este un sprint ci este un maraton si trebuie sa fim puternici psihic, moderati in atitudine si sa nu renuntam la drumul cel bun. Ce se intampla daca renuntam? Vom ajunge la cuvintele domnului Cioby: „Infectarile vor creste pana cand populatia se va imuniza natural! O sa vedeti!”
   Aceasta imunizare naturala pe care o ridica unii oameni in slavi trebuie inteleasa corect. Voi analiza cazul Romaniei. Pana acum au murit 21877 romani, din 881159 infectati, deci 2.48%. Presupunem ca am mai invatat din experienta ultimului an, ca vom face lockdown de fiecare data cand se umplu salile de ATI, deci ca sistemul sanitar NU crapa si nu vom ajunge la o rata a deceselor mai mare, ci din contra o vom scadea la 2.3%, poate chiar 2.2% sau pt simplitatea calculelor , optimism si faptul ca unii s-au vindecat acasa fara sa spuna nimanui, vom ajusta la 2%. Am obtinut aceasta rata a deceselor indiferent de varsta sau de boala, fiind doar cifre orientative, fara a avea pretentia ca detinem adevarul absolut. La o populatie de 19.4 milioane locuitori, o rata a deceselor de 2% inseamna 388 000 de romani morti. Pana acum au murit sub 22 000, deci ar trebui sa lasam sa moara inca 366 000 de romani. Pt ce ? pt a obtine o imunitate de turma temporara de 9 luni-1 an. Si dupa un an ce face? Mai lasam sa moara din cei ramasi inca 350 000 ? Apoi anul viitor 300 000? Si tot asa pana mor toti cei 5 100 000 de pensionari si cei 4 500 000 de bolnavi cronici din Romania ? Ok unii sunt si pensionari si bolnavi cronici, deci poate avem in total 7 000 000 de morti. Asa vreti sa ne imunizam? lasand sa moara 7 milioane de romani? Trebuie sa realizam ca oamenii tineri in timp vor imbatrani, cei sanatosi in timp se vor imbolnavi si vor intra si ei la masina de tocat carne umana numita covid. Chiar realizati ce propuneti prin aceasta imunizare naturala ?
   Singura solutie reala si eficienta pe termen lung pt a evita o catastrofa nationala de proportii NU ESTE IMUNIZAREA PRIN MOARTE, asa zisa „imunizare naturala”, ci este vaccinarea cu vaccinuri de buna calitate cum sunt Pfizzer, Moderna si altele care vor mai aparea in timp, nu cu sputnik-uri sau chinezarii. O solutie temporara care salveaza multe vieti este data de Astra Zeneca si Johnson& Johnson. E adevarat ca Pfizzer si Moderna salveaza mai multe vieti. Dar daca nu ne vaccinam deloc ne vom imuniza parintii si prietenii mai putini sanatosi prin moarte si nu doresc nimanui sa isi ingroape parintii sau prietenii doar pt ca au fost dezinformati la un moment dat.

   https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/

 2. Curăță bine și împrospătează.

 3. E bun vaccinul asta, o doza si primesti putina imunitate si pasaportul verde 1