G4Media.ro

Prahova: Prefectul Cristian Ionescu a dispus controale în zonele turistice aglomerate, la…

Prahova: Prefectul Cristian Ionescu a dispus controale în zonele turistice aglomerate, la cluburi, terase şi ştranduri pe fondul creşterii alarmante în judeţ a numărului de infectări cu noul coronavirus

Prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a dispus, vineri, efectuarea de controale cu echipe mixte în zonele turistice aglomerate, la cluburi, terase şi ştranduri pe fondul creşterii alarmante în judeţ a numărului de infectări cu noul coronavirus, în ultimele 10 zile fiind confirmate mai mult de o jumătate din totalul cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei.

Confform Ordinului emis de Prefectură, se va verifica respectarea aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

„În perioada 3-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, care vor acţiona în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării şi sancţionării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi încălcarea normelor privind contextul actual. Această măsură, impusă prin ordin al prefectului, vine pe fondul creşterii alarmante, în ultima perioadă, a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, precum şi a numeroaselor sesizări privind încălcarea măsurilor impuse pe durata stării de alertă atât de persoanele fizice, cât şi juridice”, se precizează în comunicatul Prefecturii, conform Agerpres.

Controalele vor viza modul de aplicare şi respectare a actelor normative în vigoare specifice prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19 în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, ştranduri, transport public şi alte zone/obiective de interes, iar în situaţiile de încălcare a normelor se vor dispune măsuri de sancţionare, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici.

Comisiile mixte vor fi formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploieşti.

Pentru organizarea acestor acţiuni, în următoarele două săptămâni se vor suplimenta efectivele şi mijloacele tehnice din teren.

Potrivit ultimei raportări, în Prahova au fost confirmate de la începutul pandemiei 526 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 280 dintre ele fiind înregistrate în ultimele zece zile.

Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Salutăm inițiativa!

 2. O poezie!
  O sa prindă pe nimeni!
  Niciun vinovat!
  E ca atunci când iese Politia Locală sa stopeze infracționalitatea.
  Si prinde doua babe care vand pătrunjel fara chitanță fiscală!
  Asa rezolva cov19 autoritățile locale!
  Cu autobuzul fara masca, la magazine fara masca, fara măsurat temperatura, la pacanele…

 3. Excelent! A dat si amenzi?
  Numai sa nu vina iar asa zisul avocat al poporului (Weber) sa le conteste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.