G4Media.ro

Prahova: Incendiul de la Brazi încă fumegă. Pompierii vor inunda locul cu…

sursa foto: Captură video

Prahova: Incendiul de la Brazi încă fumegă. Pompierii vor inunda locul cu 300 de tone de apă

Incendiul de la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi continuă să fumege, pompierii urmând să inunde locul, vineri, cu peste 300 de tone de apă pentru stingerea unor eventuale focare care ar putea să ardă încă mocnit la nivelul solului, relatează Agerpres.

Incendiul de la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi continuă să fumege, pompierii urmând să inunde locul, vineri, cu peste 300 de tone de apă pentru stingerea unor eventuale focare care ar putea să ardă încă mocnit la nivelul solului.

„Incendiul de la Brazi va mai fumega o perioadă, posibil o săptămână şi chiar mai mult. Nu mai sunt focare vizibile, există încă posibilitatea să ardă mocnit la nivelul solului. Ca urmare, la nivelul unităţii s-a luat decizia de a realiza o inundare a locului cu 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă care vor refula peste 300 de tone (300.000 l) de apă în două ore”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

În incendiul care a izbucnit miercuri dimineaţă au ars peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv deşeuri din zona medicală.

Acesta a fost declarat lichidat după o intervenţie a pompierilor de peste 30 de ore, în interiorul halei cuprinse de flăcări fiind depistată persoana despre care se presupune că ar fi pus focul.

„În interiorul spaţiului incendiat, poliţiştii au identificat un cadavru carbonizat. Acesta a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova. Ca urmare a cercetărilor şi verificărilor efectuate au rezultat date ca aceasta ar fi persoana angajată care a pătruns în cursul nopţii în interiorul societăţii comerciale respective. Se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru distrugere din culpă şi ucidere din culpă”, a informat Poliţia Prahova.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat, anterior, că incendiul de la Eco Burn Brazi a fost cel mai probabil provocat de „folosirea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul”.

sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Incendiul” din fiecare noapte si din fiecare weekend de la statia de cogenerare pe baza pe biogaz si/sau incinerator de desuri medicale de la Rudeni din Bucuresti nu-l sesizeaza nimeni, sunt de neatins baietii aia de peste 8 ani de zile.
    Doar bucurestenii din vestul si nordul capitalei sufera…