G4Media.ro

”Praf de diamant”, reperat la Moscova / Un fenomen meteorologic rar, care…

Sursa foto: Pixabay

”Praf de diamant”, reperat la Moscova / Un fenomen meteorologic rar, care se produce în condiții de frig, umiditate și cer senin

Meteorologii ruși au anunțat că în atmosfera Moscovei a fost văzut marți ceea ce se cheamă ”praf de diamant”, relatează Gazeta.ru.

„În condiții de frig cu temperaturi de -20 de grade și umiditate ridicată a aerului în atmosferă, se înregistrează un tip de precipitații solide, rare pentru Rusia Centrală, denumite <praf de diamant>.  Se formează cristale minuscule de gheață care plutesc în aer. În meteorologia rusă, acest fenomen se numește ace de gheață. Praful de diamant se formează de obicei atunci când cerul este senin sau aproape senin, de aceea este uneori numit și <precipitații în cer senin>, au transmis meteorologii.

Ei subliniază că acest praf poate fi observat prin sclipirile scurte care apar atunci când cristalele minuscule reflectă lumina.

Meteorologii au subliniat că acest tip de precipitații nu este periculos pentru oameni, dar poate crea probleme pentru stațiile meteo automatizate ale aeroporturilor, care măsoară vizibilitatea și consistența norilor

Anterior, directorul științific al Centrului Hidrometeorologic al Rusiei a declarat că de joi frigul va începe să se retragă din Moscova.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. vine Black Ops la Kremlin pentru Noaptea Cutielor Lungi, presarate cu lovituri precise de diamant.