G4Media.ro

PPE propune măsuri pentru relansarea turismului: controale sanitare europene unificate, protocoale sanitare…

PPE propune măsuri pentru relansarea turismului: controale sanitare europene unificate, protocoale sanitare pentru călătorii, redeschiderea nediscriminatorie a frontierelor interne și sprijin financiar pentru industrie

Grupul PPE, cel mai influent grup politic din Parlamentul European, solicită controale sanitare europene unificate și protocoale sanitare pentru călătorii și turism, redeschiderea nediscriminatorie a frontierelor interne din Europa și măsuri specifice pentru a ajuta masiv industria turistică după pandemie, se arată într-un comunicat dat marți publicității.

”Trebuie să facem ce putem pentru a salva vara Europei”, au declarat europarlamentarii Marian Jean Marinescu și Roberta Metsola, înainte de prezentarea unui pachet legislativ, care va avea loc miercuri, pentru sprijinirea industriei de turism și redeschiderea granițelor în  zona Schengen.

”Având în vedere că restricțiile încep să fie ridicate în Europa, solicităm Comisiei Europene elaborarea unui plan de acțiune vizând repornirea sectorului turistic, care este crucial pentru economia europeană. Viitorul afacerilor de turism, hotelurilor, agențiilor de turism, restaurantelor, deseori fiind afaceri de familie, depind de sprijinul UE. Aigurând sprijin financiar imediat și o strategie coordonată de ieșire din criză va ajuta nu doar regiunile turistice, ci va reface încrederea tuturor cetățenilor care vor dori să plece în vacanța de vară”, a declarat Marinescu, purtător de cuvânt al grupului PPE pe transport și turism.

”Avem nevoie de protocoale europene pentru transportul aerian, maritim și feroviar, precum și standarde unice de sănătate și sanitare pentru hoteluri, restaurante și muzee precum și pentru personalul acestora, pentru a ne asigura că infrastructura turistică este protejată împotriva COVID. Trebuie găsit un echilibru între a face călătoriile sigure, a proteja la maxim libertatea, la cel mai mic risc de răspândire a virusului”, a subliniat Marinescu.

Grupul PPE avertizează de asemenea împotriva prelungirii inutile a măsurilor de închidere a granițelor. ”Închiderea granițelor a fost necesară la începutul epidemiei pentru a opri răspândirea trans-frontalieră. În condițiile în care statele membre se pregătesc de ieșirea din izolare,  este necesar să evaluăm în ce măsură granițele închise în zona Schengen se mai justifică. Există opțiuni pentru controale sanitare și măsuri de control fără să fie nevoie de sigilarea totală a granițelor interne”, a declarat Roberta Metsola, purtător de cuvânt al PPE pe probleme de Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne.

Metsola și-a mai exprimat îngrijorarea în ce privește posibila deschidere bilaterală a granițelor care nu s-ar realiza din perspectivă Europeană.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.