G4Media.ro

Poziție dură luată de cercetători: BOR obține în urma presiunilor încă 100…

Poziție dură luată de cercetători: BOR obține în urma presiunilor încă 100 de milioane de lei din bugetul cercetării pentru a finanța, în afara oricărui control, Catedrala Mân(t)uirii Neamului

Federația Sindicală Hermes din învățământul superior și cercetare științifică critică în termeni duri, într-un comunicat dat publicității joi, decizia Guvernului de a tăia la rectificarea bugetară 122 de milioane de lei de la Cercetare, alocând în schimb 115 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Sindicaliștii din cercetare acuză faptul că ”unitățile de cercetare au întrat și în vizorul B.O.R.: Stațiunea de Cercetare -Dezvoltare pentru Legumicultură de la Buzău a fost deposedată de 12 ha de teren, prin minciună și înșelătorie, de către Episcopia Buzăului și a Vrancei, drept mită electorală plătită de PSD”. Potrivit comunicatului, resursele financiare imense alocate Catedralei ”justifică suspiciunea utilizării lor pentru alte interese”.

Cele mai dure acuzații lansate de cercetători

 • Ministerul Cercetării și Inovării și Administrația Prezidențială folosesc subiectul bugetului cercetării cu intenția unei răfuieli politice, ambele tabere urmărind interese ascunse ale grupărilor politice.
 • Recent, unitățile de cercetare au întrat și în vizorul B.O.R.: Stațiunea de Cercetare -Dezvoltare pentru Legumicultură de la Buzău a fost deposedată de 12 ha de teren, prin minciună și înșelătorie, de către Episcopia Buzăului și a Vrancei, drept mită electorală plătită de P.S.D.
 • Unul dintre ”proiectele căpușă” este Danubius- RI, o escrocherie sesizată chiar de Curtea de Conturi, fapt care a determinat o primă anulare a competiției,
 • Salariații firmelor de consultanță pentru redactarea proiectelor europene sunt abonați la banii europeni prin C.I.M. fictive încheiate cu clienții lor. Autoritatea de management mușamalizează toate aceste eludări ale legii.
 • Un număr exagerat de mare de pensionari, fără rezultate științifice, ocupă sute de locuri de muncă în detrimentul tinerilor cercetători, mecanism prin care guvernanții caută să consolideze acest status quo care le asigură controlul resurselor bugetare alocate, dar și liniștea necesară deturnării fondurilor.
 • Fabricile de diplome universitare inundă institutele de cercetare cu impostură și mediocritate, orice reclamație, sesizare sau notificare rămâne fără răspuns, ilegalitățile flagrante sunt mușamalizate de Ministerul Cercetării și Inovării pe cale administrativă

Redăm integral comunicatul Federației Sindicale Hermes

”Domeniul cercetării științifice este în derivă, cercetarea și-a pierdut scopul, este folosită recent că armă politică în disputa dintre palate. Cercetarea romanească a fost înjosită pană la nivelul la care politicienii se consideră specialiști ai cercetării. Guvernele succesive P.S.D. au reușit în 2 ani să izoleze decizia administrativă de mecanismele normale ale unui stat democratic: dialogul social sau dezbaterea publică în cadru oficial.

Ministerul Cercetării și Inovării și Administrația Prezidențială folosesc subiectul bugetului cercetării cu intenția unei răfuieli politice, ambele tabere urmărind interese ascunse ale grupărilor politice. În mijlocul acestei confruntări se află cercetătorii de profesie, izolați într-un sistem închis, guvernat de analfabeți funcționali, de impostură științifică și de umbrele a ceea ce ar trebui să fie liderii sindicali. Așa arată imaginea cercetării analizată din interior.

Recent, unitățile de cercetare au intrat și în vizorul B.O.R.: Stațiunea de Cercetare -Dezvoltare pentru Legumicultură de la Buzău a fost deposedată de 12 ha de teren, prin minciună și înșelătorie, de către Episcopia Buzăului și a Vrancei, drept mită electorală plătită de P.S.D. În aceste zile B.O.R. obține în urma presiunilor încă 100 de milioane de lei din bugetul cercetării pentru a finanța, în afara oricărui control, Catedrala Mân(t)uirii Neamului. Resursele financiare imense alocate acestei construcții justifică suspiciunea utilizării lor pentru alte interese.

Ministerul Cercetării și Inovării și-a abandonat misiunea, tocmai instituția care ar trebui să apere și să dezvolte cercetarea, continuă campania de consolidare a poziției politrucilor și impostorilor aflați în funcții de conducere în institutele naționale de cercetare – dezvoltare. Surogatul științei se adaugă ideilor științifico-fantastice care țin loculul cercetării științifice autentice.

Competițiile privind dezvoltarea instituțională au ajuns adevărate caricaturi grotești, o cumplită bătaie de joc la adresa oricărui om cu bun simț și minimă inteligență. Una dintre cele mai prestigioase universități din România, după numărul de granturi câștigate, a devenit Universitatea Dunărea de Jos din Galați, fieful lui Lucian Puiu Georgescu, fost ministru, actual secretar de stat.

Unul dintre ”proiectele căpușă” este Danubius- RI, o escrocherie sesizată chiar de Curtea de Conturi, fapt care a determinat o primă anulare a competiției, reînviată ulterior sub autoritatea ministerului cercetării și inovării. Proiectul își propune să toace bani publici pentru a construi un centru de cercetări inutil la Murighiol.

Ministerul Cercetării și Inovării a emis în medie 4 ordine de ministru pe zi începând cu 4 ianuarie 2017, dar mai putin de 5% dintre acestea sunt publice. Comisia de Dialog Social funcționează ilegal, cercetătorii fiind reprezentați de septuagenari lipsiți de atributul reprezentării, fără rezultate științifice, dar cu funcții in colegiile consultative. Cercetătorii în funcție sunt eliminați în mod abuziv din dialogul social.

Evaluarea propunerilor de proiecte se face preferențial, punctajele evaluatorilor nu au legătură cu punctajul final acordat proiectului, iar lista finală se întocmește din pix, după bunul plac, la sediul U.E.F.I.S.C.D.I. Rezultatele raportate la ultimele competiții sunt catastrofale, din acest motiv U.E.F.I.S.C.D.I. refuză să prezinte lista proiectelor cu beneficiarii, bugetele alocate și punctajul primit la evaluarea finală.

Urmare a celor arătate mai sus, noile ”direcții” impuse managementului cercetării înseamnă, în fapt și în drept, izolarea de Uniunea Europeana prin eliminarea tuturor mecanismelor ce ne conectează cu bunele practici la nivelul uniunii, cu spațiul european al cercetării.

Fără a exista un standard de cost și o introducere a cercetătorilor din institutele naționale în grila de salarizare unitară, Ministerul Cercetării și Inovării își propune să trateze cercetătorii după bunul plac. Umilirea acestei categorii sociale urmărește ca oamenii de valoare din acest domeniu să părăsească sistemul, obiectivul final fiind deturnarea bugetului cercetării către buzunarele clientelei politice protejate de grupări din S.R.I. prin intermediul protocoalelor cu Parchetul General.

Șefii marilor structuri care gestionează fondurile destinate proiectelor de cercetare sunt exponenți de frunte ai flagelului P.S.D. Bombonica-Dragnea: Adrian Curaj, directorul general U.E.F.I.S.C.D.I. participă în mai multe contracte individuale de muncă simultan și încasează 7.000 euro net lunar, iar Marius Ioan Piso, directorul general al Agenției Spațiale Române încasează, pe lângă funcția managerială, un salariu de 13.000 lei pentru un contract individual de muncă pe durată nedeterminată, pentru norma întreaga la Institutul de Științe Spațiale, ambii fiind salariați fictivi.

Salariații firmelor de consultanță pentru redactarea proiectelor europene sunt abonați la banii europeni prin C.I.M. fictive încheiate cu clienții lor. Autoritatea de management mușamalizează toate aceste eludări ale legii.

Majoritatea investițiilor în cercetare zac din lipsă de personal calificat, dar și din cauza managementului defectuos care domină institutele și alungă cercetătorii de valoare.

Un număr exagerat de mare de pensionari, fără rezultate științifice, ocupă sute de locuri de muncă în detrimentul tinerilor cercetători, mecanism prin care guvernanții caută să consolideze acest status quo care le asigură controlul resurselor bugetare alocate, dar și liniștea necesară deturnării fondurilor. Opinia publică are falsa impresie că în domeniul cercetării științifice lucrurile merg mai bine decât în alte domenii de activitate, dar cercetarea este la fel de infectată prin relații de cumetrie si impostură.

Fabricile de diplome universitare inundă institutele de cercetare cu impostură și mediocritate, orice reclamație, sesizare sau notificare rămâne fără răspuns, ilegalitățile flagrante sunt mușamalizate de Ministerul Cercetării și Inovării pe cale administrativă. La acest complot instituționalizat participă și Parchetele care întârzie nepermis orice plângere.

În aceasta situație, singura speranță rămâne atitudinea opiniei publice, numai aceasta poate frâna, sau poate opri definitiv, ofensiva incompetenței și a imposturii, păstrând distanța cuvenită față de mecanismul confruntării politice.

Federația Hermes va rămâne fidelă obiectivelor declarate privind apărarea domeniului cercetării, reprofesionalizarea acestuia, depolitizarea lui și demascarea ingineriilor financiare caracteristice actului managerial actual. Misiunea sa este aceea de a apăra drepturile tuturor salariaților din acest sector de activitate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. Foarte bine, sa ne rugam în noua catedrala la bunul D-zeu, să ne dea hai nu 10, da măcar 20 de ani de guvernare PSD! Si sa-i ajute la domnu Liceeanu de-un locșor bun la Balaceanca. Si la Chirila!

 2. Nimeni nu ma ‘manuieste’, I am Groot!

 3. Appi iti iei pastilele si revii la realitate.

 4. Centru de cercetare la Murighiol, fara rost !? Ba are rost, cum sa nu. Lacustele vor sa ajunga in Delta pe gratis si sa treaca prin ciur ghiolurile aparati de legitimatii. Asa se vor putea aproviziona de la sursa cu icre de stiuca si carne de sturion fara sa mai plateasca intermediari.

 5. Crede si nu cerceta

 6. Vouă nu vi se pare ca este prea mult? Nu spun ca biserica nu ar trebui sa aibă niște beneficii, dar totuși se întra pe latura grotescul. Înavuțire asta sălbatică nu o sa ducă la nimic bun.

  • Asta spun eu de vreo 11 ani cel putin, dar e greu sa convingi prostimea sa nu dea bani preotului, fiindca statul oricum ii da bani preotului de-l saraceste pe cetateanul de rand, cel neafiliat mafiei BOR.

  • Popii din BOR au fost si sunt cea mai mare pacoste pentru romani.

 7. e vai de tigvele vostre intr-o asa tara cu o majoritate imbecilizata condusa de hoti si bigoti oligofreni congenital.

 8. 10 august,vom fi acolo!!!

 9. Nu se întâmpla dacă premiera era academician doctor inginer.

 10. eu cred ca ce fac astia nu a fost prevazut in lege. ce nu e prevazut in lege e faradelege.isi bat joc, romanii nu si-ar bate joc de romani.undeva sus e inalta tradare sau super multa muieprostie.eu tind sa zic ca sint ambele.ticalosii.

 11. Anii de constructie a marilor catedrale europene, doar cateva exemple:

  Chartre: 1194-1220
  Reims: 1211-1475
  Koln: 1248-1880
  Amiens: 1220-1288
  Sagrada Familia: 1882-se construieste si astazi la aceasta catedrala.

  etc.

  • s-a terminat cu catedralele, dar incep moscheile

  • Piatra de temelie a moscheilor e mai veche, iar caderea Bizantului este si in partea de Europa crestina; si sa nu imi spui ca numai sultanul e batos si cotropitor, caci are deopotriva umarul corupt al porfirei bizantine.

 12. biserica , cel mai mare hot, muie BOR, cui ii trebuie sa pupe mana , poala, sau mai stiu eu ce a popii, sa deie bani din buzunarul propriu. Mai pe inteles, vrei sa ai biserica platesti. nu vrei, nu platesti. Pentru ce sa dati din banii tuturor sa-si mai faca prea[curvitii]fericitii io mai stiu ce pelerine tesute cu aur clopote cu numele lor scrijelite pe ele ? MUIE BOR , MUIE ALDE , MUIE PSD

 13. Asta nu e catedrala manuirii neamului..este catedrala prostirii neamului..si din pacate nu are nimic cu Dumnezeu.
  Politicienii nostrii inca nu au inteles ca nu poti da spaga ca sa ti se ierte pacatele.

 14. Biserica.S.A.(Societate pe acțiuni )

 15. TFL-isti sunteti prinsi in mrejele razboiului religios musulmani & atei = neocomunsti = progresisti vs crestini.

  1. nu stiu daca stiti dar ceausescu era vanat pt ca a daramat biserici.

  pe wikipedia sunt niste liste de biserici din usa care au fost daramate ca urmare a faptului ca:
  – numarul de credinciosi a scazut si bisericile au fost lasate in paragina
  – au fost avariate / distruse (cutremur, incendiu, uragan)
  – pe terenul ocupat de biserici s-au CONSTRUIT parcari, cladiri, malluri.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Demolished_churches_in_the_United_States

  2. iaca-sa cum e pe la usa cand se darama o biserica (chiar daca Vaticanul s-a opus, nimeni nu l-a dat jos pe obama)

  A Fight for a Church Is Evoking Introspection

  „When news spread the other day that work crews were draping black steel netting over the facade of Our Lady of Loreto Church, the people fighting to save the building from demolition found themselves stymied — and reflecting on a yearlong campaign at the brink.”

  „For them, it has been a campaign for their past, embodied in an architectural treasure in a blighted neighborhood in the Brownsville section of Brooklyn. The church, with its frescoed ceilings and fine Italian statuary, was built by Italian immigrants with their own hands in the early 1900s, on land farmed by the first Italian settler in America, because they did not feel welcome in German-speaking and Irish Roman Catholic parishes.”

  „They lament that they cannot coax Hollywood off its addiction to organized-crime stereotypes, or draw more than a ribbon of spectators to the Columbus Day Parade in New York. And now, despite support from the New York Landmarks Conservancy and even an inquiry from the Vatican, they have not rescued Our Lady of Loreto.”

  https://www.nytimes.com/2010/03/27/nyregion/27metjournal.html

 16. TFL-isti sunteti prinsi in mrejele razboiului religios musulmani & atei = neocomunsti = progresisti vs crestini.

  1. nu stiu daca stiti dar ceausescu era vanat pt ca a daramat biserici.

  pe wikipedia sunt niste liste de biserici din usa care au fost daramate ca urmare a faptului ca:
  – numarul de credinciosi a scazut si bisericile au fost lasate in paragina
  – au fost avariate / distruse (cutremur, incendiu, uragan)
  – pe terenul ocupat de biserici s-au CONSTRUIT parcari, cladiri, malluri.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Demolished_churches_in_the_United_States

 17. 2. iaca-sa cum e pe la usa cand se darama o biserica (chiar daca Vaticanul s-a opus, nimeni nu l-a dat jos pe obama)

  A Fight for a Church Is Evoking Introspection

  „When news spread the other day that work crews were draping black steel netting over the facade of Our Lady of Loreto Church, the people fighting to save the building from demolition found themselves stymied — and reflecting on a yearlong campaign at the brink.”

  „For them, it has been a campaign for their past, embodied in an architectural treasure in a blighted neighborhood in the Brownsville section of Brooklyn. The church, with its frescoed ceilings and fine Italian statuary, was built by Italian immigrants with their own hands in the early 1900s, on land farmed by the first Italian settler in America, because they did not feel welcome in German-speaking and Irish Roman Catholic parishes.”

  „They lament that they cannot coax Hollywood off its addiction to organized-crime stereotypes, or draw more than a ribbon of spectators to the Columbus Day Parade in New York. And now, despite support from the New York Landmarks Conservancy and even an inquiry from the Vatican, they have not rescued Our Lady of Loreto.”

  https://www.nytimes.com/2010/03/27/nyregion/27metjournal.html

 18. 3. iaca ce multi sunt musulmanii in orasele importante din EU

  The table below lists large cities of the European Union with significant Muslim populations, some estimating the percentage of Muslims by using the percentage of Asians in those cities.

  City % Muslim (est.)
  Malmö 20%
  Marseille 20%
  Roubaix 20%
  Leicester 18.60%
  Haskovo 18.20%
  Antwerp 16.90%
  Medgidia 16.70%
  Manchester 15.80%
  Bradford 15%
  Brussels 15%
  Shumen 14.5% (around 33.8%-35.5% in Shumen Province).
  Birmingham 14.30%
  The Hague 14.10%
  Offenbach 14% 
  Rotterdam 13.30%
  Frankfurt 12.60%
  Cologne 12%
  Amsterdam 11.30%
  Copenhagen 10%
  Paris 10%, 15% (10-15% in metro area)
  Berlin 9.50%
  Utrecht 9.50%

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_in_the_European_Union_by_Muslim_population

 19. 3. Populatia Bruxellului:

  |In a kingdom of 11m people, Islam claims the loyalty of about 800,000 souls, of whom the vast majority originate either from Morocco or Turkey. Most of the country’s 300-plus mosques are Turkish or Moroccan in flavour, and imams who serve them usually come from those countries.”

  „In Brussels, which is the country’s capital as well as hub of Europe’s main institutions, the Muslim share of the population is about 25%.”

  https://www.economist.com/erasmus/2017/10/15/in-belgium-arguments-about-islam-grow-louder

 20. 4. In and around Brussels, the practice of Islam is outstripping Christianity
  In a kingdom with strong Catholic roots, Muslims are more devout than Christians

  „https://www.economist.com/erasmus/2016/02/18/in-and-around-brussels-the-practice-of-islam-is-outstripping-christianity

  5. Antwerp urban primary education has four Muslims out of ten
  OCTOBER 14, 2009 AT 00:00 | (fvg)
  Vlaams Belang warns against an ‘Islamization’ of Antwerp education.

  Four pupils out of ten opt for Islam as a philosophical subject in basic urban education in Antwerp.

  http://www.standaard.be/cnt/0c2gkadg?subsection=3

 21. 6. Demolition of churches faces French resistance

  The fabric of French village life is in danger of destruction as mayors consider demolishing 19th century churches, conservationists and historians have warned.

  A wave of threatened demolitions in the Anjou area has sparked fears of a wider phenomenon as mayors struggle to pay for the upkeep of the buildings, a responsibility they have held since secularisation laws passed in 1905.

  https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1552849/Demolition-of-churches-faces-French-resistance.html

 22. 7. FRANCE: 2800 Churches to be demolished
  Publication date 2016-10-13

  According to a report of the French senate, 2800 churches across the country, many of them centuries old, will be demolished as restoration costs exceed the cost of demolitions over the next years.

  As the number of Frenchmen in France continues to decline due to record-low birth rates, high emigration and Muslim immigration, so do the members of catholic faith, who are now at an all time low. For many cities in France, especially cities in which Christians are the minority, the lack of interest and high property value on which the buildings stand simply does not justify the cost of restoring the churches. Many mayors choose the cheaper demolitions over costly restorations. Thousands of churches are to be demolished over the next years and replaced with shopping malls, stores, apartments or parking lots.

  Mosque on the other hand, flourish. The Grand Mosque of Paris recently got a modern, fully retractable Roof, as it is usually only found in football stadiums and hundreds of new Mosques are built every year for the hundreds of thousands of new Muslims born or immigrating into French society, often with taxpayer money.

  https://archive.org/details/youtube-6zq5d-I5D5M

 23. 7. GROZAVIE ! AMERICANII SUNT MAI CREDINCIOSI DECAT ALTI CRESTINI DIN ALTE TARI BOGATE

  JULY 31, 2018
  Americans are far more religious than adults in other wealthy nations

  In 1966, Time magazine famously examined whether the United States was on a path to secularization when it published its now-iconic “Is God Dead?” cover. However, the question proved premature: The U.S. remains a robustly religious country and the most devout of all the rich Western democracies.

  In fact, Americans pray more often, are more likely to attend weekly religious services and ascribe higher importance to faith in their lives than adults in other wealthy, Western democracies, such as Canada, Australia and most European states, according to a recent Pew Research Center study.

  For instance, more than half of American adults (55%) say they pray daily, compared with 25% in Canada, 18% in Australia and 6% in Great Britain. (The average European country stands at 22%.) Actually, when it comes to their prayer habits, Americans are more like people in many poorer, developing nations – including South Africa (52%), Bangladesh (57%) and Bolivia (56%) – than people in richer countries.

  http://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/07/31/americans-are-far-more-religious-than-adults-in-other-wealthy-nations/

 24. 8. Is God Dead? No, but belief has declined slightly

  APRIL 7, 2016

  To be sure, the share of people in the United States who say they believe in the Almighty
  has dropped a bit recently,

  from 92% in 2007 (when the Center’s first Religious Landscape Study was released)
  to 89% in 2014.

  And among the youngest adults surveyed (born between 1990 and 1996), the share of believers is 80%.

  In recent years, there also have been small declines in other measures of religious commitment. For instance, between 2007 and 2014, the share of Americans who say they attend church or another house of worship at least once a week has dropped from 39% to 36%.

  During the same period, the share of Americans who say they pray daily also has dropped 3 percentage points, from 58% to 55%.

  Perhaps more strikingly, the number of people who no longer consider themselves to be part of any religious denomination or tradition has risen dramatically in recent decades.

  Between 2007 and 2014, for example, the share of Americans who are religiously unaffiliated jumped from about 16% to almost 23% of the adult population.

  However, it’s also important to point out that a majority of these “nones” (61%) still say they believe in God or a universal spirit.

  So while the U.S. may be slightly less religious now than in the past, religion’s place in the nation’s collective consciousness has remained strong – certainly much stronger than the authors of the Time article, and most of the experts they cited, seemed to predict.

  http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/04/07/is-god-dead-no-but-belief-has-declined-slightly/

 25. 10. The number of U.S. Catholics has grown, so why are there fewer parishes?

  The current number of parishes is about equal to the number that existed in 1965, even as

  the number of self-identified U.S. Catholics has risen in the past half-century,

  from 48.5 million to 76.7 million
  between 1965 and 2014,
  according to CARA’s data.

  However, the share of U.S. Catholics who reported attending Mass at least weekly

  fell by nearly half – from 47% to 24% –
  between 1974 and 2012,
  according to the General Social Survey (GSS). .

  There are a few other possible explanations for the apparent paradox of the growing number of Catholics and the now shrinking number of parishes.

  For one, the number of priests (as well as nuns) has declined steadily over the past 50 years, potentially leading to staff shortages at parishes.

  In fact, according to CARA, there are now 3,496 parishes without a resident priest, more than six times as many as there were 50 years ago.

  Also, the financial ramifications of the clergy sex abuse scandal – including legal costs, settlements and declining donations – have caused economic problems for some dioceses.

  Indeed, some parish mergers have been driven by the need to more efficiently use staff and financial resources.

  Some of these mergers could create what CARA researchers call “million-dollar parishes,” so named because they have large budgets and serve much larger populations.

  So, in some cases, there are fewer parishes in a diocese serving more people.

  http://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/11/06/the-number-of-u-s-catholics-has-grown-so-why-are-there-fewer-parishes/

 26. 9. Religion in the European Union

  I BELIEVE THERE IS A GOD: Romania este pe locul 2 cu 92 % din populatie

  I DON`T BELIEVE THERE IS ANY SORT OF SPIRIT, GOD OR LIFE FORCE : Romania este pe ultimul loc cu 1 % din populatie

  QED

  Deci voi # „condensatori” reprezentati 1 % din populatie. incercati dreaqului sa va uitati in oglinda ca sa vedeti ca nu sunteti buricul pamantului, neocomunistilor !

  https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_European_Union

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.