G4Media.ro

Povestea emoționantă a Alexandrei, fata cu inimă artificială: Cu părinții plecați la…

sursa foto: Pexels.com

Povestea emoționantă a Alexandrei, fata cu inimă artificială: Cu părinții plecați la muncă în Spania, avea grijă de 3 frați mai mici – Digi 24

Alexandra, primul copil din România căruia i-a fost implantată o inimă artificială are o poveste cutremurătoare. Era și mamă, și tată pentru cei trei frați ai ei, deoarece părinții erau plecați la munca în străinătate, pentru a le oferi un trai mai bun, transmite Digi24.ro

În ziua în care ei s-au hotărât să se întoarcă în România au aflat că fata lor este grav bolnavă. În exclusivitate pentru Digi24, mama ei a spus că acum este bine și așteaptă împreună, cu sufletul la gură, să fie anunțate că a apărut un donator pentru transplant, pentru că, știm, inima artificială este doar o soluție temporară.

Cu lacrimi în ochi, mama fetei a implorat oamenii care-i pot salva copilul, să-și dea acordul pentru donarea de organe, atât de necesară nu doar pentru Alexandra, ci și pentru alte zeci de pacienți din România.

Vestea că Alexandra e grav bolnavă a venit ca un trăsnet. Mai ales că era stâlpul familiei pentru cei trei frați mai mici. Deși nu se simțea bine, a avut grijă exact ca un părinte de micuții care acum abia o așteaptă, sănătoasă, acasă.

Sora Alexandrei: Alexandra a avut grijă de noi, pentru că mami și tati au fost plecați

Reporter: Unde? Mama: În Spania, la căpșuni. Și ea s-a ocupat, îi ducea la școală, avea grija de ei, le făcea mâncare…

Reporter: Ați venit pentru că s-a îmbolnăvit? Mama: Am aflat în ziua când am venit acasă. Eram plecați de 7 luni.

Insuficiență cardiacă – acesta a fost diagnosticul crunt dat de medici.

Boala, cu o evoluție fulgerătoare în ultimele 3 luni, a doborât-o rapid pe tânăra de 17 ani. Încă se citesc pe chipul mamei drama și șocul trăite când a auzit că în orice moment și-ar putea pierde copilul.

Mama: Putea oricând să moară în somn. Când mi-a zis asta nu mai puteam… La sfârșitul lunii mai, a găsit-o fata mea cea mică, a venit mama și a găsit-o picată în casă.

Citește integral pe Digi24.ro

Citește și

Medicul Horaţiu Suciu, despre tânăra care a primit o inimă artificială la Târgu Mureş: Costă undeva spre 100.000 de euro un astfel de dispozitiv / Cel mai important de reţinut este că şi pacienţii români au acces la aceste dispozitive

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...