G4Media.ro

Popularitatea preşedintelui Macron, la cel mai scăzut nivel din martie 2020 /…

Sursa foto: European Council

Popularitatea preşedintelui Macron, la cel mai scăzut nivel din martie 2020 / Doar 38% dintre francezi consideră că preşedintele Republicii este „capabil să reformeze ţara”

Cota de popularitate a preşedintelui francez Emmanuel Macron continuă să scadă, în timp ce se înmulţesc manifestaţiile împotriva reformei pensiilor pe care el a iniţiat-o, potrivit unui sondaj publicat marţi, informează Agerpres, care preia AFP.

Astfel, Emmanuel Macron a pierdut alte două puncte procentuale din popularitate, ajungând la 34% opinii favorabile, cel mai prost rezultat al său din martie 2020 încoace, potrivit acestui sondaj realizat de Ifop-Fiducial.

La rândul său, şefa guvernului francez, Elisabeth Borne, aflată în prima linie a reformei pensiilor, înregistrează o scădere şi mai importantă: minus 4 puncte procentuale în raport cu luna trecută, având în prezent 31% opinii favorabile.

Potrivit acestui sondaj, doar 38% dintre francezi consideră că preşedintele Republicii este „capabil să reformeze ţara”, o scădere cu două puncte procentuale comparativ cu luna trecută.

Şefa guvernului este percepută drept „rigidă” de către francezi: doar 27% o consideră „deschisă dialogului”, cifră în scădere cu opt puncte procentuale într-o singură lună.

Din septembrie, cota de popularitate a executivului nu a încetat să scadă, în special în rândul persoanelor active în câmpul muncii, unde aceasta este de numai 29% pentru Emmanuel Macron şi 24% pentru Elisabeth Borne.

Această anchetă a fost realizată în perioada 1-2 februarie 2023, pe un eşantion de 1.012 de persoane reprezentative din populaţia franceză cu vârste peste 18 ani, potrivit metodei de cote, cu o marjă de eroare situată între 1,4 şi 3,1 puncte procentuale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Si Macron va fi presedinte pe viata, ca Putin, oricate alegeri se vor mai desfasura.
    Francezii climatici ne dau crig in case, bronsite, decese, gandaci in farfurie! Cred ca se plictiseau in bogatia lor, eu i-as pune la munca pana la 80 de ani!

  2. Reforma pensiilor, creșterea vârstei de pensionare, eliminarea unor pensii speciale – USR, îți sună cunoscut? Stați liniștiți că și fanii lui Macron sunt convinși că au dreptate!

  3. La pușcărie cu închipuitu’ asta! :))

  4. Pai nu aia face, nu reformeaza tara? Nu de aia au iesit parazitii sistemului in strada?

  5. Voilà ce qui vous attend avec l UE.