G4Media.ro

Pompierii ieșeni fac 20 verificări pe zi la secţiile ATI: ”Facem tot…

sursa Facebook/ MAI

Pompierii ieșeni fac 20 verificări pe zi la secţiile ATI: ”Facem tot posibilul să preîntâmpinăm un incendiu devastator”

În lipsa unor servicii de pompieri în spitale, angajații ISU Iași desfășoară misiuni zilnice de verificare în toate spitalele din județ, numai în ultima săptămână ajungând de aproape 150 de ori în secțiile de terapie intensivă, anunță Ziarul de Iași.

Instalaţiile electrice vechi, multe cu cabluri din aluminiu, construite în urmă cu zeci de ani pentru mult mai puțină aparatură medicală sunt verificate zilnic, chiar și de mai multe ori, de către pompieri. Asta, deși există o legislaţie care obligă spitalele mari să aibă propriile servicii de pompieri, semnalează ziarul din Iași.

„Avem o lună şi ceva de zile de când a fost dat ordinul să facem aceste verificări zilnice. Numai în municipiul Iaşi sunt zece unitaţi de terapie intensivă. Mergem cu maşini mici, Loganuri, ca să le verificăm. Suntem şi de la descarcerare, de la stingere incendii, de la toate departamentele… Facem tot posibilul să preîntâmpinăm un incendiu devastator la Iaşi”, au transmis pompierii ieșeni.

Un singur spital din Iaşi are grup propriu de pompieri, aşa cum prevede Ordinul nr. 75/2019 privind aprobarea criteriilor de performanţă privitor la constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Acesta este Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi.

sursa Facebook/ MAI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Precum la Colectiv…mama voastra de banditi spurcati ce sunteti.