G4Media.ro

Pompieri români și din alte țări UE merg în Grecia pe toată durata…

sursa foto: Facebook/ IGSU

Pompieri români și din alte țări UE merg în Grecia pe toată durata sezonului de incendii

Peste 200 de pompieri și echipamente tehnice din România, Bulgaria, Finlanda, Franța, Germania și Norvegia merg în Grecia pentru a fi alături de forțele locale în cazul izbucnirii unor incendii, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Acțiunea este finanțată și coordonată în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE, dat fiind că Grecia se confruntă în fiecare an cu incendii devastatoare pe durata verii.

Anul trecut, România a trimis zeci de pompieri în Grecia pentru că pompierii locali nu făceau față incendiilor care au provocat zeci de morți. Acțiunea pompierilor români a fost lăudată unanim de presa greacă și de localnici.

„Este clar că ne confruntăm cu schimbări climatice globale și că acest lucru necesită un răspuns comun din partea noastră, a europenilor. În august 2021, Grecia a înregistrat aproximativ 65 de incendii de pădure simultane pe zi, cu temperaturi medii care au depășit adesea 40°C. Prin urmare, împreună cu autoritățile grecești, am convenit ca peste 200 de pompieri cu înaltă calificare de pe întreg continentul nostru să fie în așteptare pentru a sprijini primii respondenți naționali atunci când izbucnesc incendii. Acest lucru nu numai că va permite un răspuns rapid, dar va asigura și un schimb important de practici pentru toți pompierii implicați și le mulțumesc tuturor țărilor care participă la această operațiune”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor.

Cooperarea consolidată a serviciilor europene de pompieri cu Grecia vine în urma sezonului de incendii forestiere deosebit de violent din 2021. Aceasta se adaugă măsurilor de pregătire a UE în caz de incendii forestiere, care includ, de asemenea, flota rescEU de avioane de bombardament cu apă pusă la dispoziția statelor membre și a statelor care participă la mecanismul de protecție civilă al UE.

Sursa foto: Facebook/ IGSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Baieti, va asteptam inapoi pe toti si daca puteti sa il luati si pe domnul primar/doctor neafiliat politic Oprescu sa isi petreaca zilele de pensie in liniste la rahova.

  2. Sa treaca si pe la Mykonos ca are Dragos Savulescu sa le dea o bere

  3. Să înțeleg că în pachetele turistice grecii au nu doar sezon de spart farfurii, ci și sezon de incendii/incendieri?
    🤦😂😂😂

  4. Da aiba grija de vila escrocului de Oprescu ,poate vine si Savulescu pe acolo :))))))