G4Media.ro

Pomi de Crăciun de la Romsilva doar pentru personalul silvic, în Caraș-Severin

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Pomi de Crăciun de la Romsilva doar pentru personalul silvic, în Caraș-Severin

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la vânzare peste 30.000 de pomi de Crăciun, însă niciunul în Caraş-Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei silvice judeţene, Dan Câmpan, pomii vor fi doar pentru personalul silvic, transmite Rador.

„Direcția silvică a redus semnificativ în ultimii ani numărul pomilor de Crăciun recoltați din fondul  forestier administrat, scăzând astfel presiunile asupra arboretelor tinere și încurajăm aşa dezvoltarea normală a acestora prin promovarea exemplarelor de viitor, iar în paralel au fost înființate culturi specializate pentru pomi de crăciun. La nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin vor fi recoltați cel mult 160 de pomi de crăciun, în cea mai mare parte provenind din pepinierele silvice, în cadrul unor culturi specializate, iar o mică parte provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerări naturale unde există o densitate excesivă. Brazii recoltați se vor utiliza pentru asigurarea drepturilor angajaților prevăzute de contractul colectiv de muncă.”

Dan Câmpan a mai subliniat că, anul acesta, pe raza judeţului au fost înfiinţate culturi specializate pentru pomii de Crăciun.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Alt „obicei”, altă „tradiție” prostească.
    Nu mai tăiați pomii. Să își pună de plastic, că ține 5-10 ani. Și dacă vor să le miroasă a brad, să își ia arome.

    • @ Petru Întâiul – Absolut de acord, dar nu sunt impotriva nici a culturilor de brad, ala modificat genetic care nu prea miroase, creste foarte repede si poate fi recoltat exact pentru scopul asta si sa lase padurile in pace.

    • +1
      Și nu mai sărbătoriți ca niște barbari când vine paștele…nu mai încurajați sacrificarea mieilor abia născuți.