G4Media.ro

Poluare masivă în București, miercuri dimineață: Harta senzorilor Urad Monitor este roșie

sursa foto: captură

Poluare masivă în București, miercuri dimineață: Harta senzorilor Urad Monitor este roșie

Aproape toți senzorii Urad Monitor indică, miercuri dimineață, o poluare masivă în Capitală, harta senzorilor fiind roșie.

Aerul este greu de respirat în multe părți ale Bucureștiului, conform constatărilor din teren.

 

sursa foto: G4Media

Așa cum arată senzorii Urad Monitor, valorile maxim admise pentru particulele mai mici de 2,5 microni au fost depășite.

Particulele cu diametru mai mic de 2.5 microni, sunt foarte pericuolase pentru că intră, le inspirăm direct în plămâni, după care nu mai pot ieşi de acolo. Ele provoacă, în timp, cancer pulmonar, boli respiratorii, cardio-vasculare.

Context. Potrivit estimărilor Agenţiei europene pentru mediu, în România, mor prematur anual 29.000 de oameni din cauze asociate poluării. Costul social este cel mai mare din Europa, 1800 de euro pe cap de locuitor pe an, în Bucureşti fiind de 3004 euro pe cap de locuitor pe an. Costul social înseamnă toate costurile asociate problemelor ce ţin de poluare, plecând de la cheltuieli cu sănătatea, asigurări, mortalitate prematură, etc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

52 comentarii

 1. a plecat USR, care se stie sunt caini, nu oameni …
  VOTATI USL

  • Berceanu de la USR e mult prea bun pentru țara asta ticăloasă.

  • Ia-l acasă dacă e așa de bun. Poți să-l iei și pe Nicușor Dan și Clotilde. Nu le duce nimeni lipsa.

 2. Cum spunea si marele poet: USR – cimitir al tinereții mele. Lumea alege intotdeauna echipa caștigatoare si-si trimite copiii departe de țara asta.

  • Banuiesc ca te coafeaza o sfestanie de la Ciolanu si „Joni Wisiki”! Stai aproape, macelaria este deschisa!!!

 3. La Garda de Mediu e o PNListă. Ați votat otrava!

  • Ce-ai făcut bobiță, vă deziceți de prietenii voștri de guvernare? Ați uitat că v-ați rugat în genunchi până în ultimul moment de PNL să refacă coaliția cu USR, adică să vă ia și pe voi la furat?

  • USR a plecat la al doilea ministru demis pe nedrept de mitomanul Cîțu. Mai sunt și oameni cinstiți în România, nu cerșim la partid ca tine.

  • Dacă erați cinstiți, nu v-ați fi rugat în genunchi de PNL să vă ia la guvernare. USR nu a plecat de la guvernare, USR a vrut să-l demită pe Cîțu și să rămână la guvernare în aceiași alianță toxică cu PNL-ul, dar fără Cîțu premier. Hai să spunem lucrurilor pe nume. USR-ul a votat moțiunea de cenzură, fiind 100% siguri că PNL-ul nu o să facă alianță cu PSD și că nu se poate face guvern fără ei. Ghinion, cum a spus un om „înțelept”.

 4. De….daca Traian Berceanu nu a fost bun USL-ist…….. luati poluare acum…… mafia e la loc la butoane !

  • L-am botezat….Octavian am vrut sa spun…….

  • Și mă rog ce a făcut Berbeceanu gargară la UM024? În mandatul lui, Bucureștiul a atins valori record de poluare, așa că ciocu mic. Bucureștiul este al lui Nicușor, Clotilde, Mihaiu… ăștia sunt responsabili acum.

  • Sunt mitoman , dar trebuie sa mananca si gura mea . Are cineva apret pentru camasa de forta ?

  • Berceanu a păstrat aerul curat în mandatul lui și pentru slugoi patetici de partid ca Eugen, dar Eugen e o scursură care n-ar recunoaște asta în veci, preferă să respire otrava PSDNL.

  • „Berceanu a păstrat aerul curat în mandatul lui”. Și cum a făcut asta? Băi infectule, în mandatul lui ♈ am avut cel mai ridicat nivel de poluare din ultimii 31 de ani. Dar ție îți place să mănânci 💩.

  • Berceanu s-a implicat, a fost pe teren, a făcut treabă, dar tu ești scursură PSDNL și minți. Ai avut 8 luni de aer curat, apoi a venit o PNListă la Garda de Mediu și uite ce otravă respiri.

  • @ Eugen – Infect esti tu, postac de doi lei, si, pentru stiinta ta, ca cat mananci doar tu pe aici… de ceva vreme

 5. Respirați ce meritați 🤢🤢🤢🤢 v-au pus piciorul pe gât clanurile interlope…..

 6. Votati unsoarea psd aur pnl pana va asfixiaza clanurile rromanesti.
  Romania e doar o groapa de gunoi.

  • Bucureștiul are 3 primari USR din 7, așa că mai ușor cu pianul pe scări.

  • Scursura PSDNL Eugen atacă primarii, dar calitatea aerului e în jurisdicția Gărzii de Mediu (PNL) și a Ministerului Mediului (UDMR), minister care respinge propunerile USR pentru aer curat pe bandă rulantă.

  • @ Eugen – Bai, deficientule, garda de mediu este cea care trebuie sa fie pe teren, sa faca controale si sa ia masuri… ma refer la arderile ilegale din jurul bucurestiului

 7. Cine ar fi crezut ca o capitala europeana unde nu mai exista absolut deloc industrie va fi mai poluata decat o metropola din China carbonifera?

  • Oricine îi cunoaște pe români.

  • Tu ce ești băi Putină, rus? Practic, recunoști că ești o mizerie de om, nu este ca și cum nu am fi observat acest lucru la tine.

  • Românii au votat 64% cu PSD, PNL și AUR, acum se plâng că se sufocă cu poluarea PSDNL.

 8. Multumim peeseedee.
  Multumim peeneelee.
  Va multumim pentru cancerul ce ni-l oferiti.
  Pentru votantii peeneelee si peeseedeee: si voi si copii vostri respirati cancer. Merita sa va ucideti copii, pentru satisfactia de a o stampila pe firea sau cutzu ?
  a

  • Alooo, alooo, mai ușor cu gargara, avem primari USeRiști în București.

  • Eugene, stim ca esti psd-ist, dar nunare de-a face cu primarii de sector care sunt de la USR….

  • Marius, dacă era Firea, bineînțeles că avea de-a face poluarea cu primarul, este? Pe cine credeți că păcăliți? Bineînțeles că are de-a face și cu primarul. Cu primarul, cu poliția, cu garda de mediu, cu mafia lemnului. Toate aceste „instituții” sunt implicate în poluarea pe care o avem astăzi, dar pe voi nu vă duce capul, nu sunteți plătiți ca să gândiți.

  • De ce nu intervine Garda de Mediu condusă de PNL ca să oprească poluarea?

  • @Eugen – Aoleuuu, da’ mai opreste-te bai postacule de doi lei, nu vezi ca nu te „asculta” nimeni?

  • Nu intervine nimeni de la PNL și PSD pentru că arderea deșeurilor reprezintă o „afacere” cu ramificații în politică dar mai ales în lumea interlopă. Înțeleg și recunosc faptul că Berbeceanu a încercat să miște lucrurile în bine, dar nu veni să-mi spui că a făcut ceva, pentru că nu a făcut absolut nimic și asta nu că nu ar fi vrut, dar nu a avut putere și susținere din partea nimănui. Un singur om nu se poate lupta cu mafia deșeurilor.

 9. Pai… stim in avans raspunsurile de la Garda de Mediu, le stim pe 10 ani, cel putin in nord vestul Bucurestiului: „inversiune termica”. Adica se „inverseaza termic” niste incinerari, se condimenteaza cu „imisii fugitive” de hidrogen sulfurat de la statia de biogaz a rampei care teoretic e inchisa, se prepara cu multa iubire politica de la cel mai inalt nivel si… „puteti uita”, sau mai bine zis, „puteti mirosi”. Nu de alta, ca in ciuda zecilor de mii de sesizari, autoritatile „nu s-a putut identifica sursa mirosurilor”. Si nici presa se pare ca „nu are voie” sa investigheze, ca doar e „libera” la noi in tara…

 10. Doar G4 a reacţionat, restul presei libere tace civilizat, cât despre Garda de Mediu şi alte autorităţi – ele există doar pentru a beneficia de multe posturi călduţe şi bine plătite de noi.

 11. Bucurestiul este din nou un oras care-si omoara locuitorii, gratie incapacitatii si incompetentei guvernantilor PSD, PNL si UDMR.

 12. Problema nu stă într-un singur om sau într-un singur partid ! E nevoie de legislație adecvată , de controale ,, la sânge” la vămi (avem destule gunoaie de incinerat în țară nu ne mai trebuie altele mai bănoase) și de un număr corespunzător de gardieni de mediu BINE plătiți ! Nici salvatorul aerului din București nu a rezolvat problema asta ! Cine vrea să lupte cu această mafie a gunoaielor cu un salariu de 2 600 RON pe lună ? La fel ca la procurori cu 2 416 oameni plătiți (în cea mai mare parte ) cu salarii în jur de 1500 de euro !

  • Problema este ca suntem analfabeti si votam pe o sticla de ulei, fura domne dar ne da si noua!

  • Asa e, cum ne perimitem sa cerem la astia cu salarii de 1500 euro sa munceasca. Normal ca tre sa primeasca si ceva pe langa daca se poate ca sa aiba ce manca. Nu ca restul de la privat cu 3000 de lei care pot trage linistiti la jug..

  • Stimate domn aveţi idee ce salarii au cei care conduc autorităţle care au ca atribuţii „mediul”, incluzând aici şi miliţiile locale care ar trebui să facă teren, să verifice şi să aplice legea? Ştiţi că la stat nu există funcţie de conducere plătită mai jos de 9-10.000 lei (şef serviciu), iar în general cel mai mic salariu este de 5-6000 (funcţie de execuţie) la care se adaugă diverse „avantaje”? Problemele generate de arderea deşeurilor ţin de afacerile primăriilor şi firmele apropiaţilor acestora de ani de zile, o mafie care trebuia rezolvată prioritar de „profesioniştii” din structurile de forţă ale statului. Ce salarii ar trebui să aibă gardienii ca să-şi îndeplinească atribuţiile din fişa postului? Să comparăm un procuror cu un gardian? La ce?

  • La 1 000 000 de dosare anual în penal rezolvate de 2 416 procurori ce pretenții ai? Dar la peste 3 000 000 de noi dosare ANUAL pe masa a 3 800 de judecători ce justiție vrei ? Asta se dorește: subfinanțarea sistemelor , volum mare de muncă , neatragerea oamenilor bine pregătiți și dispuși să muncească! Ar mai anvelopa Negoiță (în sect. 3) blocuri (2 scări , 8 etaje) cu 5 milioane de euro ( parandărăt de peste 4 milioane de euro) ? De ce un privat reușește cu 5 000 000 de euro să cumpere terenul, să facă același tip de imobil și să-l și anvelopeze ? Cu banii de la anveloparea a 3 blocuri se plătesc TOATE pensiile muncite ale magistraților !

  • Cristian , am scris gardieni de mediu, adică salariații de la GARDA de MEDIU cei care au în atribuții stoparea arderilor ilegale și nu despre foștii gardieni publici (actualii polițiști locali cu 8 000 de RON salariu (care au și ei în fișa postului sancționarea celor care ard ilegal deșeuri) . Ca să fiu mai bine înțeles cu oameni puțini și prost plătiți nu poți avea nici rezultate ( fie ele în domeniul calității aerului sau al justiției) !

  • Tiberiu, toată lumea ştie cum se fac anvelopările, la fel cum se cheltuie banii aiurea pe bordur şi alte pietroaie care trebuie să umfle buzunarele firmelor prietene. Toată lumea ştie de ani de zile cum se fac epurările şi angajările prin primăriile sectoarelor pentru a putea dirija în linişte banii fraierilor care plătesc taxe şi impozite. Toată lumea a înţeles că sistemul de termoficare este depăşit şi că trebuia de mulţi ani înlocuit cu tehnologii noi care să ofere randamnent şi să nu mai polueze. Toată lumea vede cât de oribil arată acest oraş faţă de altele din ţară şi care este calitatea aerului, a vieţii în cele din urmă. Cu toate astea oamenii au votat ani de zile acelaşi tip de primar. Şi vor vota la fel, pentru că le place. Cât despre cei de la mediu, chiar n-au nicio scuză, inactivitatea lor şi lipsa de reacţie sunt tipice pentru angajatul de la stat care nu trebuie să obosească prea mult şi să nu-şi deranjeze şefii care la rândul lor au grijă să-i răsplătească pentru liniştea oferită. Valabil şi pentru procurorii invocaţi. Evident, nu toţi.

 13. Aproape în fiecare seară,în cartierul Drumul taberei,zona Brâncuși- str. Valea Largă, se ard cauciucuri și cabluri electrice, făcând un fum puternic și aerul de nerespirat,așa cum s-au întâmplat ieri seară, spune vecinul meu dl Ioniță Gheorghe ,din str drum Valea Cricovul Nr 126

  • Știu, se vede pe airly. Dar de ce tot votați cu PSDNL? La Garda de Mediu e o PNListă și nu dă doi bani pe voi.

 14. Vad ca a intrat cineva cu numele „Eugen” si a pus 5 comentarii in care aminteste ca Bucurestiul are cativa primari de la USR si PNL. De parca, in inocenta lui, nu ar sti ca:
  – arderile ilegale se fac in sate din Ilfov, de langa Bucuresti, gen Sintesti, Bolintin, etc.
  – Berceanu, care mai ducea cate o campanie de informare/interventie a fost zburat rapid de la Garda de Mediu
  – e f clar ca mafia deseurilor e protejata politic

  https://romania.europalibera.org/a/poluare-bucuresti-ardere-gunoi/31576956.html
  😡

  • Băi trolache, păi când era campania electorală, nu ați sărit toți trolii plusereului la gâtul doamnei Firea și ați strigat la unison că ea este de vină pentru poluarea din București? Acum când ați pus laba pe București, aruncați vină poluării pe cei din Ilfov? Pai nu sunteți voi niște ipocriți ordinari și infecți?

  • de cate ori intra postacul eugen, incepe sa polueze pe aici comentariile

  • Hai Eugene, zi sincer acum, cat primesti pt fiecare postare? Macar primesti bani sau sticle de ulei marca PSD?

 15. Sunt jalnic , la micul dejun beau veninun lui firea , iar la cina adulmec anghioasele tovarasului ilici . E loc si pentru naparci sub soare …

 16. Reciclarea este stimulata de gretele de la Brusel, dar munca onesta si productiva nu. Cand nu culegi sparanghel, culegi bucati de fier din cenusa, dar macar NU VORBESTI RUSA!

 17. Eugen, veşnicule apărător de p u to ri c o r u p t e, chiar nu poţi să te abţii nici măcar atunci când evidenţa este cât se poate de clară? Cum sunt făcute majorităţile în consiliile locale? Cum sunt negociate majorităţile din ultimii 32 de ani în toate instituţiile şi companiile statului? Cum sunt făcute angajările la stat? Cum sunt respinse pe bandă rulantă proiectele celor care vor să schimbe ceva? Sau cum sunt ei marginalizaţi şi eliminaţi dacă deranjează? Care partid/partide se află la guvernare? Care partid/partide s-au aflat la guvernare şi în administraţia locală în ultimii 32 de ani? Care partid este acum şef la Mediu? Nu cred că e vreun om normal la cap pe planeta asta care să susţină că toţi politicienii vreunui partid sunt perfecţi, în afară de cei ca tine. Asta a făcut diferenţa în toţi aceşti 32 de ani, sunteţi captivii unui mod de gândire arhaic, doar voi deţineţi adevărul absolut, doar voi aveţi dreptate, voi sunteţi cei mai în măsură să ne impună cum trebuie să gândim şi să facem, şi cei care au alte opinii trebuie să dispară, doar voi trebuie să fiţi la butoane, motivul principal pentru care România este obligată mereu să recupereze toţi aceşti ani irosiţi.