G4Media.ro

Polonia va amplasa sisteme HIMARS în apropierea exclavei ruse Kaliningrad

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Polonia va amplasa sisteme HIMARS în apropierea exclavei ruse Kaliningrad

Polonia va desfășura sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS în apropierea exclavei ruse Kaliningrad, a declarat vineri ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, în timpul participării sale la ceremonia de depunere a jurământului militar pentru soldații din serviciul militar voluntar și din Forțele de apărare teritorială, relatează BBC.

Divizia 16 mecanizată poloneză din Olsztyn a primit recent echipamente moderne: tancuri coreene K2 și artilerie autopropulsată K9 (primele vehicule au sosit din Coreea în decembrie). În plus, divizia va primi lansatoare multiple de rachete americane HIMARS până la sfârșitul anului. Ministrul a reamintit că unitățile diviziei sunt desfășurate în apropierea graniței cu Kaliningrad-ul rusesc.

„De când Putin a decis să restabilească imperiul răului, el își atacă vecinii. Sarcina noastră, a autorităților poloneze, este de a întări forțele armate poloneze în așa fel încât Putin să nu îndrăznească să atace Polonia”, afirmă ministrul, citat în ediția poloneză a Gazeta Prawna.

Blaszczak a precizat că Polonia a comandat HIMARS în 2019, iar Statele Unite ar trebui să furnizeze Poloniei în total 500 de astfel de sisteme.

De la Olsztyn până la granița sudică cu regiunea Kaliningrad, aproximativ 65 de kilometri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 500 De sisteme Himars…daca ucrainienii au asa rezultate cu o duzina-doua, va dati seama ca i-a sunat Himars time rusnacilor…