G4Media.ro

Polonia va achiziţiona 58 de transportoare blindate de trupe Rosomak în valoare…

Sursa foto: U.S. Navy photo by Petty Officer 1st Class Mark O’Donald/Released

Polonia va achiziţiona 58 de transportoare blindate de trupe Rosomak în valoare de aproape 660 milioane de dolari

Ministerul polonez al Apărării a afirmat luni că va achiziţiona 58 de transportoare blindate de trupe Rosomak, în valoare de 2,6 miliarde de zloţi (659,8 milioane de dolari), vehiculele urmând a fi livrate în 2026-2027, transmite agenbția Reuters, citată de Agerpres.

Transportoarele, care vor fi dotate cu lansatoare de rachete ghidate antitanc SPIKE-LR, vor fi cumpărate de la un consorţiu format din Huta Stalowa Wola, Polska Grupa Zbrojeniowa, Rosomak S.A. şi WB Electronics S.A. (Polonia).

Invazia rusă din Ucraina a făcut din întărirea forţelor armate o prioritate pentru Polonia, care alocă în prezent circa 4% din PIB pentru apărare.

Polonia este unul dintre susţinătorii militari şi politici cei mai fermi ai Ucrainei în faţa agresiunii militare lansate de Rusia în februarie 2022. Luni, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat la Varşovia un acord bilateral în domeniul securităţii ce prevede elaborarea unui plan prin care ”rachetele şi dronele ruse trase în direcţia Poloniei pot fi doborâte în spaţiul aerian ucrainean”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...