G4Media.ro

Polonia montează camere de luat vederi la granița sa cu exclava rusă…

Sursa foto: Twitter / Straż Graniczna

Polonia montează camere de luat vederi la granița sa cu exclava rusă Kaliningrad

Polonia intenţionează să monteze camere de luat vederi şi detectoare de mişcare la graniţa sa cu exclava rusă Kaliningrad, în urma conflictului legat de migranţi la frontiera externă a Uniunii Europene cu Belarusul, transmite joi DPA, citată de Agerpres.

”Discutăm despre semnale emise în mod direct atunci când oameni sau vehicule trec frontiera în mod ilegal”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Gărzii de frontieră poloneze pentru agenţia de presă PAP.

Frontiera dintre Polonia şi exclava rusă Kaliningrad are o lungime de aproximativ 200 de kilometri. În prezent, sunt deschise două puncte de trecere a acestei graniţe.

La finalul lunii ianuarie, Polonia a început ridicarea unui gard permanent, de 5,5 metri înălţime, la frontiera sa cu Belarus ce se întinde pe o lungime de 418 kilometri.

Începând din vara anului trecut, mii de migranţi au încercat să treacă frontiera dinspre Belarus către Polonia, Lituania şi Letonia.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că a orchestrat venirea refugiaţilor din regiuni de criză, în special Irak şi Afganistan, şi i-a încurajat pe aceştia să treacă frontiera intrând ilegal în UE.

Sursa foto: Twitter / Straż Graniczna

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Se spune ca agresorii, cand sunt urmariti de camere si de bratara, devin imediat calmi.

    In cel mai rau caz, sa cumpere si cainii mirositori de covid adusi de acelasi MAI la Aeroportul Sibiu. Noi intre timp am trecut la cainele care te miroase daca nu ai trei vaccine.

  2. Prima fraza este perfect adevarata. La fraza a doua i-ai dat drumu’ cainelui…noroc ca cainele nu te-o mirosit direct intre buci.