G4Media.ro

Polonia intră în carantină naţională pe 28 decembrie şi impune interdicţia de…

Polonia intră în carantină naţională pe 28 decembrie şi impune interdicţia de circulaţie de Anul Nou

Polonia va intra într-o carantină naţională începând din 28 decembrie până pe 17 ianuarie, perioadă în care vor fi închise toate hotelurile, mallurile şi pârtiile de schi, a anunţat joi ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, potrivit Reuters, relatează Agerpres.

Acesta a avertizat asupra unui posibil val trei al pandemiei de COVID-19 în noul an şi le-a cerut polonezilor să fie precauţi. ”Îndemn fiecare polonez să fie responsabil pentru el şi pentru cei dragi. Dar ştiu că doar apelurile nu vor fi de folos”, a spus oficialul polonez.

De asemenea, persoanele care intră în ţară în această perioadă folosind mijloace de transport public vor fi obligate să rămână zece zile în carantină.

Deşi noile restricţii nu se vor aplica de Crăciun, pentru Anul Nou va fi instituită interdicţia de circulaţie între ora 19:00 (pe 31 decembrie) şi ora 07:00 (1 ianuarie), pentru a preveni răspândirea virusului.

Noile restricţii antiepidemice se adaugă celor în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele sunt închise, învăţământul se desfăşoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieşi din casă numai însoţiţi de adulţi, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Sintem intr-un mare rahat, va indemn sa calcati cu prudenta. A zis marele zdi-x, sef in polonia.

 2. asta e prea de tot

  imi vad de treaba mea
  nu mai mai joc cu voi

  pa !

 3. Asteptam cu nerăbdare si al-7-lea val…

 4. Astia nu inchid inca de acum tot din cauza religiei. Peste Europa se asterne intunericul. Denumit in anumite cercuri si noaptea mintii. Si mai radem de aia cu Coranul. Cica rachete spatiale, expolorarea cosmosului, alea alea. Vax. Vin chinezii, sa vezi ce zmetie ne dau, ca astia nu au timp sa se roage la zei.

 5. Carantina rămâne cel mai sigur vaccin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.