G4Media.ro

Polonia a propus ca noile sancțiuni să includă interzicerea diamantelor rusești și…

Sursa foto: pixabay.com

Polonia a propus ca noile sancțiuni să includă interzicerea diamantelor rusești și a GPL-ului

Polonia a propus luni ca noile sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei pentru invazia sa în Ucraina să includă interzicerea diamantelor rusești și a gazului petrolier lichefiat (GPL) și a cerut alinierea sancțiunilor împotriva Belarusului cu cele împotriva Moscovei.

Într-o propunere văzută de Reuters, Polonia solicită interzicerea importurilor de diamante rusești, ale căror vânzări au adus bugetului rus 4,5 miliarde de dolari în 2021, potrivit acesteia, și aplicarea de sancțiuni individuale asupra companiei rusești de diamante Alrosa.

„Alrosa a sprijinit forțele militare rusești și eforturile de război ale Rusiei în Ucraina, atât direct, cât și indirect, timp de mulți ani”, arată documentul polonez.

UE, care a convenit deja asupra a 11 pachete de sancțiuni împotriva Rusiei de la invadarea Ucrainei de către Moscova în februarie 2022, ar trebui să interzică, de asemenea, furnizarea de servicii în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor către entități din Rusia, inclusiv software pentru calculatoare, servicii de securitate cibernetică și alte servicii TIC/IT.

„În cel de-al 8-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, au fost interzise serviciile de consultanță IT. Acesta este un domeniu de aplicare destul de restrâns. În cel de-al 9-lea și al 10-lea pachet de sancțiuni nu au fost interzise alte servicii TIC. Prin urmare, solicităm ca și alte servicii să fie incluse în interdicție, în conformitate cu propunerile Poloniei”, a declarat aceasta.

De asemenea, UE ar trebui să înceteze să mai cumpere gaz petrolier lichefiat (GPL) rusesc, a declarat Polonia, pentru a păstra integritatea și transparența pieței de gaz petrolier lichefiat și pentru a evita denaturarea concurenței.

„Deși GPL este un produs petrolier, acesta nu a intrat în sfera de aplicare a embargoului impus de UE asupra produselor aparținând categoriei menționate anterior”, a declarat aceasta.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...