G4Media.ro

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și…

Foto: Unsplash

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și lasă directorii și inspectorii școlari să fie consilieri locali sau județeni – proiect

Proiectul legii învățământului preuniversitar nu mai conține incompatibilitatea directorilor și inspectorilor școlari cu funcțiile de consilier local sau județean, care exista în versiunea proiectului obținut pe surse de Edupedu.ro. Eliminarea acestor incompatibilități a fost cerută public de PSD, iar absența prevederilor din proiectul consolidat arată că Ligia Deca a cedat presiunilor acestora. Reamintim că toți inspectorii școlari generali și adjuncți, cel puțin, sunt numiți politic, cu una sau două excepții, toți sunt lideri locali ai partidelor și au și funcții de consilieri locali sau județeni, scrie EduPedu.ro.

În versiunea proiectului legii învățământului preuniversitar, publicată de Ministerul Educației, „funcțiile de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar sunt incompatibile cu:

a) funcția de președinte sau vicepreședinte în structurile de conducere ale partidelor politice, la nivel local, județean/al municipiului București sau național;

b) funcția de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de consiliu județean/Consiliul General al Municipiului București;

c) cu orice funcție de conducere în organizațiile sindicale”, potrivit Art.163, alin. (9).

Varianta anterioară, obţinută pe surse de Edupedu.ro, includea funcțiile de consilier local și județean și nu conținea incompatibilitatea cu orice funcție de conducere în organizațiile sindicale.

„Funcţiile de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional, precum şi cu funcţiile de primar, viceprimar, consilier local, preşedinte sau vicepreşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean”, conform art. 163.

Eliminarea incompatibilităților cu funcțiile politice de consilier local și consilier județean a inspectorilor școlari și directorilor a fost făcută la presiunea politicienilor.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...