G4Media.ro

Polițiștii din Mureș protestează donând sânge / Persoanele care donează sânge beneficiază…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Polițiștii din Mureș protestează donând sânge / Persoanele care donează sânge beneficiază printre altele, de o zi liberă plătită / 30% din personalul fiecărui inspectorat de poliție din țară ar fi fost de acord să doneze

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL Mureș anunță că a identificat o formă de protest prin implicarea activă a tuturor polițiștilor. Astfel, marți, 30 mai, aceștia vor lipsi motivat de la serviciu pentru o zi ca urmare a donării de sânge, transmite Radio Târgu Mureș, citat de Rador.

Acțiunea a început la ora 8:00, la Centrul de Transfuzii Târgu Mureș. Conform legii, persoanele care donează sânge beneficiază printre altele, de o zi liberă plătită.

Sindicaliștii mureșeni au anunțat că 30% din personalul fiecărui inspectorat de poliție din țară au fost de acord să doneze, ceea ce înseamnă între 100 și 500 polițiști la nivelul fiecărei unități de poliție. În Mureş, Sindicatul Europol numără peste 850 de membri.

Polițiștii solicită eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public și acordarea integrală a diferenţelor salariale restante. De asemenea, este necesară actualizarea normelor legale de hrană şi echipare și a cuantumurilor drepturilor plafonate la nivelul anului 2009 pentru chirie, precum și calculul sporurilor la salariul de funcţie în plată şi nu la cel din 2009. Nu în ultimul rând, polițiștii cer indexarea şi actualizarea pensiilor militare şi stoparea modificărilor abuzive ale Legii pensiilor militare.

În zilele ce urmează, sindicaliștii Europol vor anunța calendarul tuturor acțiunilor de protest din luna iunie, care vor fi realizate împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor din Penitenciare.(RADIO TÂRGU MUREŞ – 30 mai)/eradu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. la cit ‘singe’ au supt specialii astia de la popor, teatrul lor ieftin nu impresioneaza pe nimeni.