G4Media.ro

Polițiștii din Mureș le dau șoferilor cafea, într-o campanie de prevenire a…

Sursa foto: John Schnobrich on Unsplash

Polițiștii din Mureș le dau șoferilor cafea, într-o campanie de prevenire a accidentelor rutiere din cauza oboselii, a consumului de droguri sau alcool

Poliţiştii de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş au oferit cafea şoferilor aflaţi în tranzit în judeţ pe DN13 E60, marţi, în cadrul unei campanii de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, a consumului de alcool sau de substanţe interzise.

„Marţi, 05 iulie a.c., începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au derulat o nouă acţiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetăţenilor prin infracţiuni specifice sezonului estival şi prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan, a consumului de alcool sau substanţe interzise. Astfel, poliţiştii rutieri mureşeni au oprit în trafic autoturismele care au tranzitat pe DN13 E60 şi i-au servit pe conducătorii auto cu o cafea, oferindu-le astfel prilejul de a luat o scurtă pauză, înainte de a-şi continua călătoria”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, poliţiştii rutieri le-au oferit conducătorilor auto recomandări cu privire la conducerea pe timp de noapte şi conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

„Totodată, poliţiştii au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din locuinţe, din autoturisme, înşelăciunile, le-au transmis cum să îşi protejeze bunurile personale în vacanţă, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoştinţele ocazionale, pentru a nu fi victimizaţi. De asemenea, au fost oferite recomandări cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe psihoactive, dar şi despre urmările sale, precum deteriorarea relaţiilor cu familia şi cu prietenii, dependenţa, depresia, violenţa, accidentele rutiere etc.”, a arătat IPJ Mureş.

Poliţiştii au precizat că au vizat, în cadrul acţiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mult pentru a ajunge să-şi petreacă concediul în diferite părţi ale ţării, fiind una dintre categoriile expuse victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. si politistii din Vaslui le dsau ceva soferilor

  2. Le dau o cafea care e drog psihoactiv pentru a combate consumul de droguri? Cum vine asta?

  3. Baa nene, dati amenzi, nu cafele!!! Ca se circula ca in jungla, se parcheaza ca in jungla si nu faceti nimic!