G4Media.ro

Poliția închide slujba unei biserici catolice poloneze din Londra în Vinerea Mare…

Poliția închide slujba unei biserici catolice poloneze din Londra în Vinerea Mare și îi amenință pe credincioși cu amenda sau arestarea

Poliția a închis slujba de Vinerea Mare la o biserică catolică poloneză din sudul Londrei pentru încălcarea regulilor Coronavirus și a amenințat enoriașii cu o amendă de 200 de lire sterline fiecare.

Un ofițer de poliție a fost filmat spunându-le enoriașilor că adunarea a fost “din păcate ilegală în conformitate cu reglementările Coronavirus”.

Nu aveți voie, conform legii, să vă întâlniți în interior atâtea persoane. În acest moment, trebuie să plecați acasă. Nerespectarea acestei instrucțiuni de a pleca și a merge acasă, vă face pasibili de amendă 200 de lire sau, dacă nu dați detaliile, să fiți arestați.” a adăugat polițistul.

Biserica a criticat poliția pentru întreruperea slujbei, declarând că ofițerii “și-au depășit cu brutalitate atribuțiile prin emiterea ordinului lor fără un motiv întemeiat”, deoarece “toate cerințele legale emise de guvern au fost îndeplinite”.

Preotul a declarat că și-a informat superiorii din Misiunea Catolică Poloneză din Anglia și Țara Galilor despre incident și a cerut poliției să dea explicații.

Poliția Metropolitană a Londrei a spus că a intrat în discuții cu preotul în afara bisericii care a înțeles că situația e delicată și a invitat ofițerii să se adreseze congregației. Nu au fost împărțite amenzi.

Ofițerii au participat și au găsit un număr mare de oameni în interiorul bisericii. Unele persoane nu purtau măști, iar cei prezenți nu erau clar distanțați social„, se menționează în declarația poliției.

Poliția spune că ofițerii sunt îngrijorați de riscul transmiterii virusului COVID-19 din cauza adunărilor mari în interior, la care unele persoane nu sunt distanțate social și nu poartă măști.

Biserica susține că cele mai recente directive guvernamentale pentru Postul Mare, Săptămâna Mare și Paști “permit în mod clar – cu toate regulile sanitare – să fie sărbătorite în lăcașurile de cult cu participarea credincioșilor„.

Cele mai recente îndrumări guvernamentale Coronavirus pentru Anglia stipulează că la slujbă pot asista cât de mulți oameni poate găzdui lăcașul de cult în condiții de siguranță – dar credincioșii trebuie să mențină distanța socială față de cei care nu sunt din propria gospodărie sau bulă de susținere.

De asemenea, reglementările prevăd că oamenii trebuie să plece imediat după slujbe și să nu se amestece între ei la plecare.

Foto: Misja 52 Magazyn

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Se poate si mult mai rau de ex in „progresista” Canada …
  „Cu siguranta nu mai este tara in care am crescut. Ne-am pierdut libertatile pas cu pas atat de lent incat nici nu ne-am dat seama. Pastorii servest o autoritate mai mare ca statul…”

  • Decât!
   Restul e cancan…
   Vezi cazurile din comunitățile predominante ” evanghelice”. Și apoi vb.
   PS. Se include Mache, nefericitul Tomissului!
   Stai sa vezi bairamm!

 2. ah, Londra, acest oras condus de un primar muslim avocat al teroristilor

 3. Cine se obosește sa citească minunata slova a marelui jurnalist bugetar, e vorba de poliția britanică care oprește,nu inchide slujba, intr-o biserica poloneza din Anglia.

  Dar când termini ASE ul la f f și te dai jurnalist cu simbrie de activist nu are nimeni așteptări de Joseph Pulitzer.

 4. jaffa si BigBusiness sunt cunoscuti postaci rusi, veniti sa creeze haos.

  • Eu așa am crezut!
   În schimb ei o dau pe #evanghelisti! 🤣🤣🤣

 5. Politia UK era foarte bucuros sa ingenunchieze in fatza la protestatari BLM anul trecut. Chiar aproape au luat in gurā!

 6. In Anglia pentru a putea reporni economia toti cetatenii indiferent de religie au fost in lockdown sever de cateva luni,statul a cheltuit miliarde pe o campanie de vaccinare care chiar a dat rezultate,e dreptul lor sa interzica evenimente de orice fel:concerte ,slujbe religioase,evenimente sportive etc.Cand vor putea intra spectatorii la teatru,cinema ,meciuri vor putea intra si credinciosii la slujbe. Spre fericirea lor englezii vor face asta cu cateva luni bune inaintea europei si pentru asta nu fac exceptii pentru nimeni.