G4Media.ro

Poliția germană: Peste 100 de migranți ilegali ajung zilnic în Germania dinspre…

Sursa foto: Facebook / Comitetul de frontieră de stat din Belarus (Государственный пограничный комитет Беларуси)

Poliția germană: Peste 100 de migranți ilegali ajung zilnic în Germania dinspre Belarus

Peste 100 de migranţi ilegali ajung în Germania în medie în fiecare zi după ce au trecut prin Polonia dinspre Belarus, a anunţat vineri poliţia germană, potrivit agenţiei DPA, citată de Agerpres.

De la începutul lunii noiembrie au fost înregistrate în Germania în total 1.488 de intrări ilegale dinspre Belarus, majoritatea de-a lungul graniţei cu Polonia, iar de la începutul anului 9.329.

Sosirile migranţilor au crescut abrupt de vara aceasta, majoritatea fiind irakieni, dar şi un număr considerabil de sirieni şi afgani.

Uniunea Europeană îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că încurajează dinadins sosirile migranţilor cu avionul până la Minsk şi apoi îi direcţionează cu însoţitori către frontiera externă a UE, ca represalii pentru sancţiunile europene instituite împotriva Belarusului după reprimarea opoziţiei ce contestă rezultatul alegerilor prezidenţiale de anul trecut.

Mii de migranţi sunt în prezent blocaţi de-a lungul graniţei Belarusului cu Polonia, Letonia şi Lituania, ţări care au luat măsuri de securitate pentru a împiedica intrările. Purtătorul de cuvânt al guvernului regional din Kurdistanul irakian cifrează la aproximativ 8.000 numărul irakienilor proveniţi din această provincie care ar fi blocaţi la graniţa belaruso-polonă.

Vorbind joi în faţa parlamentului de la Berlin, ministrul de externe german Heiko Maas a asigurat Polonia de solidaritatea UE în această criză şi l-a acuzat pe Lukaşenko că practică un joc periculos.

Sursa foto: Facebook / Comitetul de frontieră de stat din Belarus (Государственный пограничный комитет Беларуси)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cum s-ar zice le va pusca in fatza pan al aurma aceasta inginerie sociala
    https://en.wikipedia.org/wiki/Willkommenskultur

  2. O picătură într-un ocean fata de milionul primit cu bratele deschise în 2015

  3. Visul lui Merkel continua,cotoroantza a fost o vizionara :)))))