G4Media.ro

Poliția germană consideră că expoziile de la gazoductele Nord Stream au fost…

Sursa foto: Twitter / Forsvaret (@forsvaretdk)

Poliția germană consideră că expoziile de la gazoductele Nord Stream au fost „un act de sabotaj țintit” și spune că este probabil ca actori de stat să fi fost implicați – Spiegel

Poliția federală germană BKA presupune că exploziile de săptămâna trecută în gazoductele Nord Stream au fost „un act de sabotaj țintit” și a declarat că este probabil ca actori de stat să fi fost implicați, a relatat săptămânalul Spiegel, citând o scrisoare adresată reprezentanților industriei, relatează Reuters.

BKA a precizat în scrisoare că nu are încă nicio concluzie cu privire la cine s-a aflat în spatele sabotajului, dar „pe fondul complexității ridicate a executării actului și a pregătirii corespunzătoare, acțiunea actorilor de stat pare probabilă”, a relatat Spiegel.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat miercuri că toate informațiile disponibile până în prezent indică un sabotaj, dar a refuzat să comenteze dacă actorii statali au fost responsabili pentru acesta.

Europa investighează cauzele care au dus la spargerea a trei conducte din rețeaua Nord Stream, într-un act de presupus sabotaj în apropierea apelor suedeze și daneze, pe care Moscova a încercat rapid să îl atribuie Occidentului, sugerând că Statele Unite ar avea de câștigat.

BKA a avertizat, de asemenea, în scrisoarea văzută miercuri de Spiegel, cu privire la alte acte de sabotaj împotriva infrastructurii critice în urma exploziilor.

Ar putea avea loc sabotaje „într-o formă cantitativă și, potențial, calitativ sporită”, a spus aceasta.

Atacurile ar putea fi îndreptate împotriva liniilor de gaz și de electricitate, precum și a terminalelor offshore de gaz natural lichefiat (LNG) sau a turbinelor eoliene, printre altele, se arată în scrisoare, potrivit Spiegel.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Porst te-a fatat doamna maica-ta

  2. Politia? Ei vor sa ancheteze cu politia? Bine ca nu cheama sanepidu sau controlorii STB