G4Media.ro

Poliția din Bosnia a arestat un bărbat de 43 de ani, suspectat…

Sursa foto: captura video/Zenica, Bosnia

Poliția din Bosnia a arestat un bărbat de 43 de ani, suspectat că se pregătea de un atac cu ajutorul grupării Stat Islamic

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost arestat în Bosnia sub suspiciunea că avea legături cu militanţii Statului Islamic şi plănuia să atace musulmani din alte tradiţii şi una dintre moscheile lor, au declarat luni procurorii, conform Agerpres.

Bărbatul din oraşul central Zenica a fost condamnat în trecut pentru alte infracţiuni legate de activităţi teroriste şi de implicare în luptele din Siria, se arată în declaraţia procuraturii de stat din Bosnia.

Procuratura nu a precizat dacă el a negat acuzaţiile şi nici dacă este reprezentat de vreun avocat.

Bărbatul a fost suspectat că a comunicat online cu susţinătorii Statului Islamic şi că a cerut instrucţiuni despre cum să construiască un dispozitiv exploziv care putea fi detonat de un telefon.

El este acuzat că plănuia să atace învăţaţi islamici care predicau împotriva militanţilor şi raportau autorităţilor bosniace despre activităţile militante.

Tribunalul de stat din Bosnia a judecat şi condamnat 46 de persoane care s-au întors din Siria sau Irak în ultimii ani. Un total de 241 de adulţi bosniaci şi 80 de copii s-au mutat în Siria şi Irak în intervalul 2012-2016, conform serviciilor secrete bosniace.

Bărbatul a fost reţinut vineri, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Agenţiei de Stat pentru Investigaţii şi Protecţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...