G4Media.ro

Poliția de Frontieră a adunat aproape 140 de migranți de pe străzile…

Poliția de Frontieră a adunat aproape 140 de migranți de pe străzile din Timișoara, în numai o săptămână

Poliția de frontieră a depistat 139 de migranți pe străzile din Timișoara, în numai o săptămână, în cadrul unor acțiuni desfășurate în sistem integrat pentru prevenirea migrației ilegale.

„În perioada 26.07.2021 – 30.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 139 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Bangladesh, Camerun, Siria şi Eritrea cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, transmite Poliția de Frontieră, vineri, printr-un comunicat.

Solicitanții de azil vor fi sprijini, în urma verificărilor, să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară, unde sunt înregistrați și cazaţi.

„Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a atenționat în repetate rânduri că Timişoara se confruntă cu o problemă reală legată de numărul ridicat de migranți de pe străzile orașului. Ministerul de Interne a suplimentat forțele de ordine și au fost efectuate mai multe acțiuni de depistare, verificare a migranților, respectiv relocarea acestora în centrele de cazare din România.

Două grupuri de migranți s-au confruntat pe o stradă din Timișoara în luna aprilie, în apropierea Gării de Nord, iar conflictul s-a soldat cu decesul unui afgan și rănirea altuia. La scurt timp după încăierare, agresor a fugit din țară și a fost depistat ulterior pe 17 iunie, pe aeroportul din Atena și a fost reținut. La începutul lunii iulie a fost adus sub escortă la Timișoara unde este cercetat pentru omor și tentativă de omor.

Citește și:

Zeci de mii de afgani în marș spre Europa, refugiați din calea talibanilor. Turcia în stare de alertă: “Nu vom fi grănicerul UE”

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si???In lipsa expulzarii, acestia se vor intoarce pana cand vor trece ilegal in Ungaria-unde o parte vor fi prinsi si returnati Romaniei, si tot asa…

  2. I-au și deportat instantaneu pe migranții economici? Altfel o frecăm degeaba și ne umplem de „forță de muncă” de șaorma și de prostituție/droguri, bonus retardați religioși.

  3. I-a prins ca sa-i poata trafica chiar ei, in schimbul unei sume consistente.

  4. Faptul ca Politia de frontiera ii aduna din interiorul tarii e dovada elocventa a faptului ca …nu avem Politie de frontiera . Platim institutii publice degeaba .