G4Media.ro

Podul Minciunilor din Sibiu va intra în reabilitare și se va închide/…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Podul Minciunilor din Sibiu va intra în reabilitare și se va închide/ Are nevoie urgentă de reparații

Administrația locală din Sibiu a lansat o procedură în regim de urgență, pentru lucrări la unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale municipiului. Lucrările ar urma să ducă la închiderea podului pentru o perioadă de maxim 45 de zile, transmite Turnul Sfatului.

Până vineri, 19 august 2022, cel târziu au termen de transmitere a ofertei constructorii interesați de efectuarea unor lucrări de reparații în regim de urgență pentru punerea în siguranță a Podului Minciunilor.

Lucrările vor trebui executate în termen de 45 de zile de la semnarea contractului, care are o valoare estimată la 350.000 de lei, cu tot cu TVA, iar garanția solicitată pentru aceste lucrări este de un an.

Procedura are loc după ce în cursul lunii mai a fost nevoie de amplasarea unor plase sub pod, pentru a proteja trecătorii de bucățile de tencuială ori cărămidă care au început să se desprindă.

Considerat a cincea cea mai importantă atracție turistică a Sibiului (după Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelică din Piața Huet și Muzeul Astra), Podul Minciunilor a fost construit în 1859, deasupra străzii Ocnei. A fost declarat monument istoric în 2015.

Are o lungime totală de 12,3 metri (din care suprastructura are o lungime de 10,4 metri), iar lățimea este de 6,8 metri (cu un spațiu de șase metri între parapetele pietonale).

În jurul numelui lui s-au creat, de-a lungul timpului, numeroase legende. Cea mai populară rămâne aceea potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se află pe pod, acesta se va prăbuşi.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. temporar se poate muta la Cotroceni, ca locatarul originar din Sibiu stie cu ce se mananca! ba chiar a devenit expert!

    • ROMANIA e tara minciunilor.nu are nevoie de pod sau reclama.oamenii acestei tari sunt rusinea pamantului.cunoscuti de o lume intreaga

  2. Nu înțeleg de ce asociați orașul Sibiu cu mutu’ de cotroceni. Nu e orașul lu’ mă-sa sau tac-su. Ca primar nu a facut nimic notabil, ca de altfel nici ca npreședinte.

    • pentru ca tot timpul s-a asociat etnia germana / orasul serios din Transilvania cu niste valori care nu exista si toate datorita MARELUI GALBEN MINCINOS

  3. Nu înțeleg de ce asociați orașul Sibiu cu mutu’ de cotroceni. Nu e orașul lu’ mă-sa sau tac-su. Ca primar nu a facut nimic notabil, ca de altfel nici ca președinte.

  4. greutatea mintirii a 6.5 milioane votanti au fost prea mult pentru pod

  5. Sa nu i pericliteze plimbarea Ficusului când iese la pensie .Mare atenție ca rămâne NATO fără prezident.🏌️