G4Media.ro

Podul Golden Gate din San Francisco, blocat de manifestanți pro-palestinieni

Captura X

Podul Golden Gate din San Francisco, blocat de manifestanți pro-palestinieni

Podul Golden Gate, un pod emblematic al orașului San Francisco, a fost blocat luni de manifestanți pro-palestinieni, la puțin peste șase luni de la începutul războiului Israelului în Gaza, potrivit agenției AFP.

Imaginile aeriene arată un șir lung de mașini oprite pe pod, în timp ce benzile din direcția opusă sunt complet pustii.

Demonstranții, care împiedică pe oricine să intre sau să iasă din această parte a orașului californian, au un banner pe care scrie „Opriți lumea pentru Gaza”.

 

Demonstrația a făcut parte dintr-o inițiativă numită „A15 Action”, care urmărește să blocheze numeroase orașe mari din întreaga lume „în semn de solidaritate cu Palestina”. În Statele Unite, manifestanții au perturbat luni accesul la aeroportul din Chicago. O demonstrație a avut loc, de asemenea, la Los Angeles.

„Vom bloca principalele puncte de strangulare”

Site-ul web al organizatorilor enumeră aproximativ patruzeci de orașe în care urmează să aibă loc acțiuni, într-o gamă largă de țări, printre care Australia, Belgia, Spania, Columbia și Coreea de Sud. „În fiecare oraș, vom identifica și bloca principalele puncte de blocaj ale economiei, concentrându-ne asupra punctelor de producție și de trafic, cu scopul de a provoca cel mai mare impact economic”, explică organizatorii pe site-ul lor.

Războiul a fost declanșat de un atac fără precedent al mișcării islamiste din Gaza, la 7 octombrie, care a făcut 1.170 de morți, majoritatea civili, potrivit unui raport al AFP bazat pe date oficiale israeliene. Mai mult de 250 de persoane au fost răpite și 129 sunt încă reținute în Gaza. 34 de ostatici au murit, potrivit oficialilor israelieni.

Ca represalii, Israelul a promis să distrugă Hamas, la putere în Gaza din 2007, pe care o consideră o organizație teroristă, la fel ca Statele Unite și Uniunea Europeană. Armata sa a lansat o ofensivă care a făcut până acum 33.797 de victime pe teritoriul palestinian, dintre care 68 în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății controlat de Hamas.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Incalcarea legii e o forma de protest?

  2. Nu-și permit cam multe puii ăștia de teroriști?

  3. Mi-ar fi placut sa vad si o plancarta prin care acesti luptatori pentru pace cer si eliberarea ostaticilor. Nimeni nu ii deranjeaza cu aceasta intrebare si nu inteleg de ce? Nu inteleg de ce la fiecare conferinta de presa si discutie pe tema acestui conflict de ce ziaristii nu ii intreaba pe cei pro-palestina de ce nu cer eliberarea ostaticilor? Sa vedem ce raspund?!