G4Media.ro

Poarta Brandenburg din Berlin, stropită cu vopsea portocalie în numele luptei împotriva…

Captura X, Ultima Generatie

Poarta Brandenburg din Berlin, stropită cu vopsea portocalie în numele luptei împotriva încălzirii climatice

Activiștii mișcării „Ultima Generație” („Letzte Generation” în germană) au stropit duminică cu spray cel mai faimos simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg, pentru a cere încetarea utilizării combustibililor fosili, potrivit Le Figaro.

Paisprezece persoane au fost arestate, a declarat poliția locală pentru AFP, deși nu au fost raportate acte de violență. Potrivit declarației lor, activiștii au vrut să transmită un semnal că este „timpul pentru o schimbare politică” pentru „a se renunț la combustibilii fosili”.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”de” dir=”ltr”>++ BREAKING ++<br><br>🎨🧯Brandenburger Tor mit Farbe besprüht: Es ist Zeit für eine politische Wende. <br><br>Weg von fossil – hin zu gerecht!<a href=”https://t.co/3bBOafLEMM”>https://t.co/3bBOafLEMM</a> <a href=”https://t.co/rrcS2O4SCl”>pic.twitter.com/rrcS2O4SCl</a></p>&mdash; Letzte Generation (@AufstandLastGen) <a href=”https://twitter.com/AufstandLastGen/status/1703351296034496865?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 17, 2023</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

„Trebuie să renunțăm la petrol, gaz și cărbune până cel târziu în 2030. Este timpul ca Olaf Scholz să se exprime clar”, a declarat Marion Fabian, purtătoarea de cuvânt a Last Generation, citată în comunicat.

Zeci de mii de protestatari pentru climă, în frunte cu copii și adolescenți, au manifestat vineri la Berlin și în întreaga Germanie pentru a cere guvernului lui Olaf Scholz să ia mai multe măsuri pentru a-și atinge obiectivele climatice. Germania vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2045.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce sa faca si bietii fanatici ca sa-i bage lumea-n seama? Bine ca nu s-au apucat de omorit. Inca.

  2. În loc s-o stropească cu vopseau putea să-și dea cu capul de stâlpii ei până și-l spărgeau. Atrăgeau și așa suficient atenția.