G4Media.ro

PNL Sector 1: Sâmbătă, un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi…

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

PNL Sector 1: Sâmbătă, un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi s-a prăbuşit peste doi tineri. O tânără în scaun cu rotile are afectată coloana vertebrală şi craniul / Primăria Sector 1: Copacul era sănătos. Activitatea ADP este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul

PNL Sector 1 transmite că, sâmbătă, un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi s-a prăbuşit peste doi tineri, rănindu-i grav, o tânără aflată în scaun cu rotile suferind răni teribile la coloana vertebrală şi craniu. Liberalii acuză Administraţia Sector 1 că este ”un pericol pentru viaţa oamenilor”, în timp ce Primăria Sectorului 1 a transmis că arborele era sănătos și că activitatea ADP este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare.

”Sâmbătă, 25 mai, un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi s-a prăbuşit peste doi tineri, rănindu-i grav. O tânără aflată în scaun cu rotile a suferit răni teribile: are afectată coloana vertebrală şi craniul şi se află într-o stare extrem de gravă, fiind în prezent internată la Spitalul Elias din Capitală. Arborele din care s-a desprins creanga, chiar dacă era sănătos, avea coronamentul dezechilibrat din cauza toaletării greşite din anii precedenţi”, precizează PNL Sector 1 într-o postare potrivit News.ro.
”Din toate cartierele, cetăţenii Sectorului 1 ne spun acelaşi lucru: că în ultimii ani de zile nu se face toaletarea copacilor sau că fac sesizări către Primărie cu privire la copaci care prezintă pericole şi nu le răspunde nimeni. Indiferenţa şi incompetenţa din actuala administraţie a Sectorului 1 pun în pericol vieţile oamenilor în fiecare zi, iar acest lucru trebuie să se oprească”, a declarat George Tuţă, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

În legătură cu incidentul care s-a produs sâmbătă, Primăria Sectorului 1 a transmis arborele era sănătos și că activitatea ADP este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare.

„Arborele din care s-a desprins o creangă în Parcul Bazilescu nu era marcat deoarece nu prezenta declin biologic, fiind un arbore matur sănătos fără probleme fitosanitare. Căderea crengii a fost provocată de vântul foarte puternic. Precizăm că în acest moment activitatea ADP Sector 1 este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare al instituției de la 230 milioane lei, în 2020, la 23 milioane lei, în 2024, fonduri care erau deja angajate.

Menționăm că Serviciul Spații Verzi din ADP Sector 1 a aplicat un număr de 350 de lucrări de toaletare, reducere și elagaje în Parc Bazilescu, în toamna anului 2023. De asemenea, s-au executat și un număr de 103 defrișări în cursul anului 2023-2024, în regim de urgență. Lucrările de toaletare / defrișare ale arborilor se fac pe baza unui aviz emis de PMB – Direcția de Mediu”, se arată în precizările primăriei, potrivit antena3.ro .

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...