G4Media.ro

DOCUMENT: PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale, cu excepția militarilor și…

DOCUMENT: PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale, cu excepția militarilor și polițiștilor. Impozite speciale de 60% și 95% pentru pensiile mari / USR și UDMR au depus proiecte similare

Parlamentarii PNL au depus miercuri un amendament prin care pensiile speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, vor fi impozitate drastic. Cei de la USR au depus și ei un proiect similar marți, iar parlamentarii de la UDMR subliniază că ei au încă de anul trecu o inițiativă de impozitare cu 90% a pensiilor speciale.

Amendamentul PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

Propunerea vizează impozitarea cu:

 • 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;
 • 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;
 • 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

Amendamentul a fost depus de Florin Roman și Daniel Fenechiu în numele parlamentarilor PNL la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 29/2020.

PNL anunță că a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

”Amendamentul poate trece intr-o săptămâna maxim de parlament, dacă exista voința politică”, a declarat Gigel Știrbu pentru G4Media.ro.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus:

– parlamentarii și funcționarii parlamentari;

– magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;

– funcționarii Curtii de conturi;

– Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic.

Nu intra in categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Proiect similar USR

USR, la iniţiativa deputaţilor Claudiu Năsui şi Cristina Prună, a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare faţă de pensia contributivă, potrivit Agerpres.

„Proiectul USR prevede un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei. Pensia minimă în România este de 704 lei, iar cea mai mare pensie specială depăşeşte 70.000 de lei, ceea ce înseamnă de aproximativ 100 de ori mai mult. O discrepanţă uriaşă este şi între pensia medie din sistemul public, în prezent 1.247 de lei, şi pensia medie din sistemele speciale, care variază între 4.000 de lei şi 19.000 de lei”, informează USR, prin intermediul unui comunicat.

Conform sursei citate, pentru primele două luni din 2020 statul a scos de la buget 1,6 miliarde lei, iar până la finalul anului se estimează o cheltuială cu pensiile speciale de peste 10 miliarde de lei, „bani care pot fi folosiţi pentru rezolvarea unor probleme urgente, precum combaterea epidemiei de coronavirus, diminuarea efectelor economice ale acesteia” şi investiţii în sistemul de sănătate.

Proiectul de lege completează Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Concret, arată iniţiatorii, pentru veniturile din pensii sau indemnizaţii pentru limită de vârstă finanţate de la bugetul de stat şi stabilite pe baza unei legislaţii speciale de până la 2.000 de lei impozitul este 0%.

Pentru veniturile cuprinse între 2.001 lei şi 3.500 de lei, impozitul este de 10%, iar pentru veniturile de peste 3.500 de lei impozitul este de 90%, dar numai pentru acea parte din pensie obţinută prin legi speciale, nu pe baza contributivităţii.

Astfel, spun iniţiatorii, se stabileşte un regim fiscal care menţine scutirea asupra primilor 2.000 de lei din pensie; menţine actuala cotă de impunere de 10% pentru partea contributivă a veniturilor din pensii, indiferent dacă nivelul acesteia se situează sub sau peste pragul special de impunere; stabileşte o cotă de impunere de 10% pentru pensia specială care se situează sub pragul special de impunere; stabileşte o cotă de impunere de 90% pentru pensia specială care se situează peste pragul special de impunere (sau peste nivelul părţii contributive, dacă partea contributivă depăşeşte pragul special de impunere).

„Pragul special de impunere va fi calculat pentru fiecare an, la nivelul a cinci pensii sociale minime garantate, în prezent pensia minimă fiind 700 de lei. Sumele încasate de stat din aceste impozite vor fi virate într-un cont distinct al bugetului de stat şi întrebuinţate pentru investiţii în domeniul sănătăţii şi măsuri pentru sprijinirea economiei şi restabilirea echilibrului economic în urma crizei epidemice şi economice cauzată de virusul SARS-COV-2”, se mai arată în comunicat.

USR face un apel la toate partidele parlamentare ca proiectul de lege să fie adoptat în regim de urgenţă.

Cseke Attila: Aşteptăm susţinerea partidelor parlamentare pentru proiectul UDMR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale

UDMR a depus de anul trecut un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale şi aşteaptă susţinerea tuturor forţelor politice parlamentare, inclusiv a USR, pentru acest act normativ, a afirmat, miercuri, liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

„UDMR a depus în decembrie 2019 un proiect legislativ pentru impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale care depăşesc indemnizaţia netă a preşedintelui ţării. Aşteptăm ca acest proiect de lege să intre în dezbatere în luna aprilie în plenul Senatului şi aşteptăm susţinerea tuturor forţelor politice parlamentare, inclusiv a celor de la USR”, a precizat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

El a adăugat că, spre deosebire de legea care a fost adoptată de Parlament privind pensiile speciale, UDMR consideră că măsurile trebuie să privească toate categoriile de astfel de pensii, fără excepţii.

„Considerăm că sistemul veniturilor din România, finanţate din fonduri publice, este distorsionat, atât în cazul salariilor, cât şi în cel al pensiilor. Niciun venit plătit din bani publici nu trebuie să fie mai mare ca indemnizaţia netă al preşedintelui ţări”, a explicat liderul senatorilor UDMR.

Uniunea Salvaţi România a anunţat marţi că a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare faţă de pensia contributivă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

149 comentarii

 1. PNL ne spunea în campania pt europarlamentare de anul trecut – prin vocea lui Orban și Rareș Bigdan- că primul lucru pe care îl vor face cănd vor ajunge la guvernare este sa desființeze pensiile speciale.

  • Pensii pe contributivitate si nu trebuie sa taie nimic,doar calculeaza strict contributia personala.Cum e normal in toata lumea.
   Nu exista speciali cu exceptia armatei care au fond separat.

   Dar indicele de corectie conform CCR 702/2019 cand calculati la pensionarii care au fost pe caz de boala si cand au iesit la limita de varsta nu au primit indice de corectie ca toata lumea.
   Amaratii astia,majoritatea bolnavi au pensii de 1000 lei si vechime 30-35 ani de munca.
   Sunt cei care au avut pensii de invaliditate.
   Pe pagina Casei de pensii scrie ca se lucreaza si se ofera drepturile din 10 feb 2020 desi au iesit la pensie din 2012-13-14=15 la limita de varsta cu vechime completa..etc

  • Nu se poate deocamdata. Blocheaza curtea constitutionala anularea pensiilor speciale. Supra-impozitarea e singura solutie

  • ”spunea că primul ucru pe care îl vor face cănd vor ajunge la guvernare”- fake diversionist de trol – nu ”spune” că ăsta e ”primul lucru”
   ”sa desființeze pensiile speciale”- e lămurită și asta: CCR, aservită mafiei PRO-PSD a stabilit că anumite ”pensii speciale” nu pot fi ”desființate”- pentru altele, a fost prorogată măsura de creștere hotărâtă de guvernul mafiei PRO-PSD , când era în funcție și urmează ca Parlamentul controlat de mafia PRO-PSD să se pronunțe
   Așadar, ”desfiintarea pensiilor speciale” este, deocamdată, la decizia mafiei PRO-PSD care conduce încă România deci trolii pot să se lase păgubași pe subiectul ăsta.

  • Sa nu fie vreo cioca asa de 01 aprilie. ochii pe butelie.

  • De ce nu impozitarea tuturor pensiilor?
   1. Iar va veni armata sa spuna ca de la Cuza nu stiu ce… Teatre NATO… Etc uri. De fapt militarii se înghesuie sa mearga in teatre militare, dau spagi ca sa fie inclusi… Pentru sporurile pe care le primesc. Iar cei care nu merg, stau si freaca menta toata ziua, fac ceva aplicatii prin poligoane si ies la pensie mult prea devreme. Sa vina in privat sa vada ce inseamna munca zilnica.
   2. De ce politistii ? De ce aceasta profesie? Si ei ies la pensie foarte devreme, iar unii freaca actele prin birouri sau stau ascunsi prin boschete sa dea amenzi, pentru ca au obiectiv de incasari. Pentru asta? Sa nu uitam ca si politia locala e acum asimilata lor, vor avea si incompetenții astia pensii speciale?
   PNL =PSD
   Nu ai cu cine sa votezi in tara asta din pacate!

  • Nuuu, bineînțeles, să rămână mafia PRO-PSD, asta era ideea, ”corect”? Că de 30 de ani n-avem cu cine, tto mafia securistă se sacrifică, săraca.

  • sa nu fie teapa de 1 Aprilie.

  • Cătălin e singurul care a sesizat adevărul gol: 1 aprilie.

  • Genial, impozitare cu 95% pentru pensiile mari. De ce nu 105%, sa vina cu bani de acasa?
   Nu sustin pensiile speciale, intr-o lume ideal nu ar exista, dar trebuie sa fim atenti la ce propuneti. CCR ABIA ASTEAPTA sa fie sesizata pe genul asta de legi, iar daca au motiv sa zica ca e o discriminare evidenta vor zice ca e neconstitutional proiectul cu totul. Mai bine puneti niste praguri rezonabile, sa nu aiba ce sa zica.

  • E o porcarie impozitarea progresiva a pensiilor speciale. Ele trebuie sa DISPARA . Si pentru ca nu pot disparea complet datorita mafiotilor de la CCR, ele trebuie IMPOZITATE cu 99% Punct
   Liberalii trebuie sa faca ACUM asta prin ordonanta de urgenta, nu sa faca o propunere imbecila in parlament

  • E o porcarie impozitarea progresiva a pensiilor speciale. Ele trebuie sa DISPARA complet . Si pentru ca nu pot disparea datorita mafiotilor de la CCR, ele trebuie IMPOZITATE cu 99% Punct
   Liberalii trebuie sa faca ACUM asta prin ordonanta de urgenta, nu sa faca o propunere imbecila in parlament

  • și ”ordonanța de urgență” nu merge tot în Parlamentul controlat de mafia PRO-PSD?

  • @Bad, caută pe google „Le vom tăia! Rareș Bogdan” și primul link este spre capital.ro unde ai întreg mesajul.
   Nu sunt troll și nu dezinformez, lucrez cu materialul clientului, care har Domnului este din belșug! Dezinformarea a făcut-o însuși Rareș Bogdan, care nu ne spunea și că nu se poate, că vezi tu cecereii și bla-bla.
   PNL a arătat o proasta gestionare a crizei Corona, si-au demis min sănătății, după care ne spune Ceva ce bun a fost Costache și ce contribuție importantă a avut. Niste esuati ai politicii românești, niste atarnache de ciolan.
   Subtireanu rău Vela, Stefan de la dezvoltare, Violenta de la munca, Florin Vasile de la finanțe (uite ordonanța, nu e ordonanța, corectii după draf prezentat public.), Ludovic veșnic în contratimp (anticipate, achiziții echipamente, numirea lui Florin Câțu). L-aș remarca pe Tatar, peste medie, clar.
   Mult amatorism, prietene!
   E bine că mai au adepti, in 3 luni se erodează mai rău că în 10 ani. S-au înghesuit să ia guvernarea, pai nu știau că n-au majoritate in parlament? Nu știau de vedere? Pai si-atunci nu e amatorism? Nu e doar un moft care ne costă viețile noastre și a celor dragi?

  • Pe gura lătraului ala de Rareș Bogdan nu mai dau 2 bani de când s-a înscris în PNL ca un oportunist jegos, fiind asigurat ca va ocupa o poziție la vârf.

  • „CORECT”, bati campii cu pe vremea lui Cuza!
   Pensiile MApN SUNT DEJA IMPOZITATE.
   Pensiile peste 2000 lei, la acest moment sunt impozitate. Chiar niciunul dintre cei care comenteaza aici, nu are un pensionar MApN in familie astfel incat sa stie ca deja parintele/ruda lor plateste impozit pe pensia care trece de 2000 lei?!

  • Acum am terminat de vorbit cu unul dintre penelistii mei favoriți și mi-a dezvăluit ca treaba e serioasa iar strategia de anihilare a pensiilor speciale este una graduala.

 2. „PNL propune impozitare progresivă a pensiilor speciale…”
  Mi-e jenă să recunosc, dar nu pot să scap de ruşinoasa impresie că şi în acest caz se întâmplă ca de obicei: politicienii recurg la măsuri demagogic-populiste mai ales când s-au dovedit incompetenţi şi vor să mascheze acest fapt…

  • Acea categorie pe care o vor PNL-istii impozitata nu reprezinta nici 10% din totalul pensiilor speciale. Masura asta are efectul in a inchide gura electoratului pe care PNL-ul l-a mintit, la fel cum au promis alegeri anticipate si alegeri in 2 tururi. Un fleac, s-a pi$at Sica pe voi.

  • Stai să vezi când vor „asigura” cvorumul pentru votare….La paștele cailor…

  • Gigelus, tu nu pricepi ca e inutil și cvorum și vot și lege?!!!

  • Parca pragurile sunt facute special sa pice legea la CCR. Doar n-ar vrea parlamentarii sa treaca legea si sa ramana cu pensiile amputate?

 3. Trebuie impozitate (tăiate când s-o putea) toate pensiile speciale,fără nici o excepție, doar atunci nu vor avea de comentat unii sau alții! Vă e frică că vor ieși în stradă generalii (cei vreo 2.000) și polițiștii?

 4. PNL face compromisuri cu ticalosi.

  De ce nu le taie complet? Vreti pensii mai mari? Bine, atunci sa contribuiti pentru ele, cum facem noi, noi cei din economia reala.

  Bataie de joc.

  • Nu se poate ce zici tu , decizia CCR .

  • Deciziile CCR acopera si Situatia de Urgenta? Intreb pentru verisoara echipata cu hanorac negru 4XL si cu un trimmer vintage in mana, ca ar cam vrea sa-i caute pe cei din CCR pe acasa…

  • Scara, nu ai constatat ca CCR acoperă ce vrea mușchiul ei?! Dacă vrea, acoperă tot!

  • Cum adică ”ce vrea muschiul ei”, cine e ea? o adunătură alcătuită în majoritate de slugi ale mafiei PRO-PSD. Deci, ce ”vrea muschiul” mafiei securiste face, nu altceva.

  • @Marcele,
   Daca vreti sa ramaneti tot la mana CCR-ului si in Situatie de Urgenta, treaba voastra, dar sa nu va aud ca va plangeti ca nu mai aveti bani nici pentru taxa perceputa de taica parintele, ca pe mine nu ma intereseaza daca ati platit sau nu taxa de ”drum” pe trosonul de la suprafata…!

  • Scara, eu înțeleg ce vrei tu dar asta nu contrazice ce zic eu!

 5. Pensionarii din MAI si MAPN sunt cei mai speciali dintre speciali? Daca se impoziteaza pensiile speciale sa se impoziteze toate fara exceptii.

  • Dacă pensionarii MAI și MAPN, care-s cei mai mulți, sunt exceptați de la supraimpozitarea pensiilor de serviciu, înseamnă că demersul rămâne unul strict populist.
   Ce justificare rațională poate avea exceptarea unora, față de ceilalți, în condițiile actuale?
   Exact: numărul foarte mare, de ordinul sutelor de mii, al posibililor votanți dintre acești pensionați de la 40 și ceva de ani + membrii familiilor lor.
   Prin urmare, PNL = PSD #aceeașimizerie

  • Păi, și cu voturile lor și ale familiilor lor cum rămâne? Vreți să le piardă peneleul? Tz, tz, tz

  • Pensiile MapN care sar de 2000 lei sunt DEJA IMPOZITATE.

 6. Pai dacă medicii devin peste noapte ”soldati” si li se cere sa isi sacrifice viata luptand fara aparare..ar trebui dupa principiul asta sa aiba si ei pensii speciale. Sau soldatul si politistul lupta mai mult cu coronavirusul decat o fac medicii ?

  • Mariusica,fii responsabil si recunoaste-ti gandul ca nimeni nu lupta cu virusul.Sunt doar cateva persoane,cadre medicale ce-i drept,care stabilesc doar prezenta acestuia in cadavrele numarate.Si,ca sa fii si mai responsabil,recunoaste ca un soi de lupta cu acest virus duc tocmai cei care se opun raspandirii acestuia.Asa ca…

  • Trolule
   Medicii nu au pensii speciale, au pensii ca orice om de rând, strict pe contributivitate.
   Ce vă mai place să mâncați căcat

 7. Cum adica ramane totul ca mai inainte impozitati mamelucilor, tot ce depaseste 2-3 salarii medio net pe economía cu 90% si peste 30 milioane progresiva si puneti plafón la pensia máxima tot Maxim 2-3 salarii pe economía ca doar amarata de tara nu este fin alta galaxie. Plus pensoinarul nu are ce cauta sa Ia pensie si salariul la stat, la particular alege Cat la suya din salariu si restul pensie.

 8. Fara exceptii bai uslașilor ! Mai ales pentru militienii c=infractori sau complici cu infractorii.

  • Nu și atunci când ”militienii c=infractori sau complici cu infractorii” din mafia PRO-PSD controlează Parlamentul și CCR și stabilesc ce ”exceptii” vor ei.

 9. Excelent!Nu cred pana nu vad.Nimeni nu are sânge în instalație sa se ia de Magistrați și pensiile lor colosale pt.care statul se împrumut în fiecare lună.Unde mai punem ca toti magistrații care au dat statul în judecată au câștigat drepturi de 400 mil.euro.Adica ei se judecă unii pe alții.Va apuca plânsul??!!

  • Nici nu vom vedea!
   Se face doar mișto din nou de amărâtul asta de popor.

  • Cum adică ” se face”? Cine ”se face”? E foarte simplu: orice se poate stabili prin lege, în Parlament, inclusiv Constituția. E vorba de Parlamentul ăla care e controlat de mafia FSN-FDSN-PDSR-PSD- PUR-UNPR-ALDE- PRO, de 30 de ani. De nu ”se face” decât la troli, în relalitate mafia PRO-PSD este cea care face.

  • Bad, „se face” de către toți ce care la un moment dat sunt la butoane. Acum, la butoane în guvern e PNL, iar la butoane în Sparlament e PSD. Oare am fost suficient de clar pentru tine?!

  • ” de către toți” odată sau pe rând? Păi dacă ”la butoane în Sparlament e PSD” și Parlamentul poate ”face” orice dacă vrea indiferent cine e ”la butoane la guvern”, de unde și până unde ”nu se face”, așa impersonal? Nu, de făcut nu ”face” mafia PRO-PSD. Atât. Asta era observația. ”Oare am fost suficient de clar pentru tine?!”

 10. Regret că am votat PNL -ul anul trecut. Pe mine, nu va mai bazați. Voi alege orice in afara de PSD PNL pro-ponta, Pmp-basescu…fie Usr, + sau independenți.

  • Sigur A_n_ c_a e dintre ăia ”scârbiții”, cu ”blaturi” și ”aceeași mizerie” care decât să ”aleagă răul cel mic”, mai bine rămâne cu ăla mare.

  • USR+ sunt singurii care au inclus TOATE pensiile speciale în proiectul lor, propunând astfel o lege corectă pentru țară, nu doar una favirabilă dpdv electoral.
   Ăștia sunt singurii care merită votați în țara asta, cel puțin până când vor ajunge la putere și vor dezamăgii, dacă se va întâmpla asta. Până atunci, e clar că toți ceilalți au dazamăgit poporul, fie că vorbim despre PSD, PNL, PMP, PRO Ponta mini psd, UDMR…

 11. @Dan-Capitan-de-Mucava,
  E meseria pe care si-au ales-o, ca doar de la bun inceput au stiut cum ca: Statul te imbraca, te incalta si te hraneste o viata intreaga, dar face toate astea pentru a se putea baza pe tine in vreme de razboi…
  Curierii, distribuitorii de bunuri diverse, casierii marilor magazine alimentare si toti cei care muncesc ca sa mentina aprinsa ”flacara” economica zilele astea – ei oare de ce fel de pensii speciale beneficiaza…?

 12. ELIMINATE!!!!
  Toate pensiile speciale sa fie ELIMINATE!!!
  Altfel va eliminam noi pe voi!

  • Bravo!Ar fi un moment oportun.Eu zic asa : daca tot au revenit toate „valorile” internationale acasa,sa facem stop-joc.Desfiintam toate instiutiile,angajatii acestora pot emigra ( dupa finalizarea acestei pandemii ),sa ramana toti cei reveniti cu restul contribuabililor si sa coabiteze si reconstruiasca „sanatos” tara,astfel incat toti romanii sa aiba „venituri” egalizate. Dupa ce tara va fi „normalizata”,in sfarsit,sa revina o alta pandemie,si toti functionarii care au emigrat sa fie inumani si sa refuze categoric sa se reintoarca in tara.Asa sa va ajute soarta.Ce parere ai,luminatia ta?!

  • Ok!
   Îți înțeleg revolta.
   LE ELIMINA prin lege pe cele pentru viitor, sa zicem, dar ce te faci cu cele aflate în plata și care constituie deja un drept câștigat definitiv?!!!!!! Ha?!!!!!!!!!

  • Marcelus,de ce hartia igienica poate fi scumpa?Doar este un obiect de cacat!De ce carpele alea de pe fata pot fi scumpe?Doar sunt niste obiecte pe care le poti scuipa! De ce manusile pot fi scumpe?Doar sunt niste obiecte mizerabile bune doar de aruncat! O fi ceva ce tine,oare,de necesitatea de a le avea in anumite situatii,indiferent de cat ne costa ca sa le avem? Cam la fel este si cu pensiile.Parerea mea.

  • M-am adresat lui „c”.
   Vali, care oi fi tu, ala prost sau ala mai puțin prost, ai insailat un raționament imbecil!

  • :))) la fel ca „oi”-le tale?

 13. Mor când o aud pe asta cu decizia CCR. Deci putem să cerem derogarea din Articolul 15 CEDO care privește drepturile omului, dar nu putem să trecem peste drepturile superpensionarului bugetar că se supără CCR. Dar de la ăștia nu cereți mă derogare? Jegoșilor, nici să gândiți singuri un proiect de lege nu sunteți în stare, trebuie să vă cățărați heirupist pe inițiativele altora și nici pe alea nu puteți să le preluați cum trebuie.

  • daca e stare de urgenta se poate

  • Degeaba ”mor” trolii, situația e clară: mafia PRO-PSD ”cățărată heirupist” controlează și CCR dar și Parlamentul României, administrația locală și majoritatea instituțiilor statului. Inclusiv ”urgenta” s-a putut tot pentru că a fost de acord și mafia securistă, în speranța că-și vor rupe gâtul adversarii ei, ăia care ”nu preiau cum trebuie”, adică așa cum vrea mafia ”initiativele” securiștilor care, după ce și-au stabilit ”pensii speciale” pentru ei și acoliții lor, țipă să fie ”desființate” dar blochează tot ei ”desfiintarea” între timp. Apoi urlă să ”trecem peste drepturi”, cum le place lor, securiștilor educație în spirit stalinist ca, mai apoi să poată să latre că se ”încalcă drepturile”.

 14. Acum este momentul ca toate partidele sa propuna mai mult decit ceea ce a propus PNL.Toate pensiile speciale sa fie impozitate ,ca desfiintate nu se poate ,a zis deja CCR.

 15. Vrajeala , au blat la CCR si cade acolo legea, asta-i din ciclul sa-i prostim pe prosti.

  • Noroc cu mafia PRO-PSD căreia îi cântă în strună ”idioții utili”, că ea n-are ”blat cu CCR”, n-are ”blat” cu nimeni, ea ar ”desfiinta” pensiile dar nu poate, săraca, că nu controlează Parlamentul, guvernul s-a dat jos singur, știm

  • Te inseli. Supraimpozitarea nu are cum sa pice la CCR, pt ca tine de politica fiscala, pe care statul e liber sa o stabileasca. Au picat la CCR doar eliminarile totale pentru magistrati si militari.
   Vrajeala vine insa din alta parte: au inclus in proiectul asta doar circa 5% dintre pensiile speciale, excluzandu-le pe ele din MAI si MAPN, care sunt cele mai multe si consuma cei mai multi bani, pentru oameni pensionati chiar si la 40 de ani, pentru ca astia pot aduce mult mai multe voturi decat cei inclusi in propunerea de supraimpozitare. Halal politica si prosteala stimate PNL!

 16. Dă Doamne! E bine și așa!

 17. Nu este corect. TOATE pensiile speciale trebuie impozitate progresiv. De altfel acest act normativ va fi declarat neconstitutional, deoarece se aplica acesta masura, doar unora dintre beneficiari. Sau poate asa si vor PNL-istii aflati la guvernare.

 18. Ăștia iar ne mai trag o flegma-n ochi!
  Ăștia și-o cauta cu lumânarea!
  Toată populimea a ajuns sa știe ca orice se vrea sau se face prin Parlament în materie de afectare negativa a pensiilor speciale aflate în plata este doar prostituție politica.
  Fără o măsură de impozitare progresiva nediscriminatorie se face doar mișto de noi. De aceea, dacă ești onest peneleule și ai sânge pe undeva, baga prin Guvern impozitarea progresiva a tuturor veniturilor ca să nu ai probleme de constitutionalitate și ca să fii credibil!

 19. Din pacate pensiile nu se pot elimina, fiindca uUn drept dobandit odata nu se poate elimina, dar nu zice nimic de impozitare. Toate pensiile speciale trebuie impozitate cu 99% nu conteaza ca esti magistrat, militar, politist, avocat etc.

  A observat cineva ca se leage doar de pensiile speciale unde asa zisul control il are PSD. Acuma de cand a alocat mai multi bani la MAI, SRI, SPP etc. guvernul PNL, acestia sunt cei mai mari aliati si nu ii poate supara.

  Mare parte din tara a fost vanduta, cat mai trebuie vandut pana ce se trezesc oamenii la realitate? In ultimii 30 ani Romania a fost mai furata decat in ultimii 300 ani anterior revolutiei. In aceasta tara nu exista lideri doar detinatori de putere. Tot ce s-a intamplat in ultimii 30 ani este o grava criza de securitate nationala, dar fiindca au pensii speciale si salarii babane…. Astept ziua in care toti parlamentarii vor fi inchisi si cu averile confiscate (Hopa m-am trezit din vis)

 20. Masura populista ca sa ia ochii la fraieri si sa le inchida gura la prosti. De ce spun acest lucru? Deoarece aceste pensii pe care vor sa le impozita PNL-istii nu reprezinta nici macar 10% din totalul pensiilor speciale. Deci aceasta masura reprezibta
  PRAF in OCHI pentru PROSTIME.

  • Dar cum mafia PRO-PSD care controlează Parlamentul e vigilentă și a observat ”masura populista ca sa ia ochii la fraieri si sa le inchida gura la prosti”, mai ales trolilor analfabeți cum e alin, care nu știu să scrie corect, o să o corecteze în Parlament pentru că se știe, mafia PRO-PSD nu face ”PRAF in OCHI pentru PROSTIME”, n-a făcut niciodată, de 30 de ani încoace.

 21. Administratorii firmelor afectate în această perioadă(reducerea activității în totalitate) , care au contribuit cu sume de-loc neglijabile la ..BS până la această dată , care au trimis muncitorii în Șomaj tehnic , ei ne-avand contracte colective de muncă (ne fiind obligatorie) , la ce se pot astepta ? , ținând cont și de faptul că au și ei familii de întreținut (ei nu intră nici într-o schemă de ajutor) precum nici firmele lor , firme care se descurcau foarte bine prin vânzarea de servicii ! Ex. Piscicultura care prin „pescuit sportiv recreativ , avea încasările necesare pentru achiziția de furaje pentru producția în curs , plus amortizarea altor cheltuieli , vânzarea de pește a scăzut cu 95% , prin restricționarea potențialilor clienți . Dacă nu se intervine la timp problemele vor fi foarte mari , așa că Domnilor , nu-i uitați tocmai pe aceia care au întreținut bugetul de stat în adevăratul sens al cuvântului !

 22. PNL, termina cu ipocrizia, minciuna, demagogia și populismul ieftin!
  Este suficient sa constatam competenta oamenilor voștri în gestionarea crizei covid 19, asa ca nu mai turnați și benzina peste foc! Înghițim destule în aceasta perioada, iar la final nu știu cum vom reacționa, ca ni se modifica totul acum, inclusiv comportamentul!!

  • Mai ales trolilor sputnikari li se ”modifica comportamentul”. Mafia PRO-PSD care controlează Parlamentul prin ”compentena oamenilor” ei va demonstra că ”PNL e cu ipocrizia, minciuna, demagogia și populismul ieftin”, votând o lege prin care va rezolva problema ”pensiilor speciale”. Cât despre cum vor ”reacționa oamenii”, s-a văzut la alegerile din 2019, se va vedea și la toamnă, groapa e săpată pentru mafia securistă, urmează înmormântarea.

  • Iti este dor vad . La o anumita virsta dorul se transforma .

  • Scara, nu ai constatat ca CCR acoperă ce vrea mușchiul ei?! Dacă vrea, acoperă tot!

  • Exact! Asta am spus și eu.

  • Ce, că ”trolilor sputnikari li se modifica inclusiv comportamentul” sau că ”mafia PRO-PSD va demnonstra” ceva? Unde sunt ”zisele” astea?

 23. Si salariile dar mai ales sporurile din sistemul de stat, maica ? CA-urile, sinecurile, maica?
  Amantele si rubedeniile cu 6-7 salarii si indemnizatii ?
  Astea raman tot asa maica ?
  Pai ce-am facut, maica ? Zeci de miliarde pentru ce, maica ?

  • Cum, nu le rezolvă mafia PRO-PSD și p-astea? Că doar controlează Parlamentul și poate să voteze orice lege vrea.

  • Bad@, fără gluma, exact asta ma întreb și eu de fiecare data!

  • Și care e răspunsul? După vreo doi ani de ”întrebări” ar trebui să existe, nu? sau ne mai ”întrebăm” puțin?

  • Bad, nu știu, dar constat ca tu te întrebi continuu!

  • ”Continuu” sau ”de fiecare dată”? aaa, ”de fiecare dată ” se întreabă” un trol care folosește fantoșa Rădulescu Marcel și care, după ce zice singur asta, face pe prostul și ”constată” ce-a făcut.

 24. Ma lamureste si pe mine cineva pe care parte din suma se aplica respectiva impozitare? Ca presupun ca nu pe intreaga pensie – daca aplici 95% la 7000 ramai cu nimic. Inteleg de principiu ideea, dar e aberant sa ajungi sa impozitezi cu 95% ceva, orice. Cred ca si casele de pariuri sunt impozitate mai putin.

  • Hello, din moment ce este pensie speciala este irelevant cu cat se impoziteaza si cu cat ramane, deoarece sunt niste pensii dobandite fara contribuitivitate. 99% impozit ar fi cel mai corect. De altfel se impoziteaza astfel:

   Primesti pensia minima si diferenta cat mai este disponibil se impoziteaza cu acel procentaj.

  • Pe partea dreapta se aplica.

  • Nu va mai ganditi toti ca gastele la politicieni, ca sunt acolo si categorii afectate care n-au treaba cu politica. Intreb pentru un pilot (a carui pensie presupun ca in parte e bazata pe contributivitate) si voiam cum functioneaza legea.

   La cum e formulata acum e imbecila indiferent pentru ce se aplica. Cand bagi impozit progresiv, stiam ca totusi e normal ca treptele sa pastreze ierarhizarea, adica pensia maxima dintr-o treapta sa nu fie mai mare decat pensia minima din treapta superioara de impozitare. Oricat nu-i am la suflet pe politicieni, conteaza totusi si stilul de viata (cum conteaza si pentru pensia alimentara pentru copil), poti sa impozitezi tot dar sa o faci cu cap.

  • Mie-mi zici cât contează „stilul de viata”!
   Mai ales al magistraților!!!

  • Nu este vorba doar despre politicieni, toate pensiile speciale trebuie taiate. Cu ce are un magistrat, avocat, militar, politist, pilot etc. dreptul la pensie speciala si restul nu?

   Ei sunt cei care incaseaza cele mai mari sume de bani si ar putea lejer sa cotizeze intr-un fond de pensii privat si sa duca o viata mai mult decat buna la pensie. Dar ei vor si bani din pensiile de stat, fiindca ei nu cotizeaza si prostimea tace din gura.

   Pensie speciala ar merita urmatoarele grupuri:

   – persoane cu handicap
   – persoanele care presteaza joburi grele, care scurteaza media de viata (mineri, genisti, constructii)

   Ar trebui modificata legea, astfel fiecare sa poata decida cum vrea sa cotizeze:
   – majoritatea sa mearga la privat si cota mai mica la stat sau
   – majoritatea sa mearga la stat si cota mica la privat (cum este in momentul de fata)

   Din moment ce se liberalizeaza si sanatatea, aceeasi lege ar trebui sa se aplice si cetatenilor, sa aiba libertatea de a-si alege cum cotizeaza la sanatate (public sau privat).

 25. Dacă CCR a respins eliminarea totală a acestor pensii, atunci impozitați-le cu 99%, ca să nu spună cerșetorii de la CCR că nu rămân cu nimic. Și așa 1% e prea mult pentru cei care-i apără pe infractorii care ne fură și ne jefuiesc de3 30 de ani. Impozitarea progresivă este o farsă. E stare de urgență, le puteți elimina în doi pași și trei mișcări. Cel puțin până la refacerea totală a economiei. Când va fi să fie asta.

 26. Orice tăiere ,impozitare ,desființare discriminatorie va cădea la controlul de constituționalitate .Singura măsură corectă este impozitarea progresivă a tuturor pensiilor cu un prag de la care să pornească impozitarea prin lege trecută prin parlament fără nicio excepție .Orice excepție duce la discriminare care va duce la neconstitionalitatea legii.Anunțul PNL are doar efect pentru fraierii care cred în buna intenție ,ei vor doar să sustragă atenția de la nenorocirile pe care le-au creat.

  • lasă că are ocazia mafia PRO-PSD să atragă ”atenția la nenorocirile pe care le-au creat” și să le repare pentru că mafia este cea care controlează Parlamentul deci poate vota orice lege, să rezolve orice ”nenorocire” inclusiv p-alea pe care nu le-au făcut ei în ultmii 30 de ani. Sau mafia PRO-PSD nu face nimic, de fapt și trolii doar clănțăne ”pentru fraierii care cred in buna intentie”?

  • @Guvernul meu, ceva ai auzit tu, dar nu știi bine ce crezi ca știi. Mai cauta, mai studiază, mai învață!

  • Vezi că s-a zgâriat CD-ul și dispun de o arhivă de înjurături de nu îți imaginezi

  • ba bine că nu :)))))))))))))))))))))

  • Parca ești frate cu Susufler0 ala, care are impresia ca sperie pe toată lumea!

 27. Am omis: Daniel Fenechiu și Florin Roman, acești șefi de grup PNL de la cele 2 camere ale Sparlamentului, sunt cele mai scârboase personaje ale PNL, sub aspectul casunt cei mai mincinoși și ipocriți oameni din PNL.
  Știu asta pentru ca am interacționat direct cu dl. Fenechiu Daniel și am înțeles exact ce-i poate pielea. Dovada am corespondenta pe mail cu el și dacă ma enervez mai tare o fac și publica, iar celalalt umflat seamănă leit cu Fenechiu, după vorba, după port!

 28. Marile hotii maica ? Infaptuite pe langa lege si in ultima vreme prin lege maica ?
  Astea nu le opriti maica ?
  Nu va mai opriti din praduit, maica!

  • Cum să se oprească din prăduit, mămică, că doar prădăciunea e genetică și nu e dobândită de la contacți, ca, Covid19…!

 29. PSDeii care de cand sunt in opozitie, inclusiv acum in vreme de pandemie, anunta la „Urgenta parlamentara” alaturi de ALDE si PRO-Romania tot felul de Initiative legislative populiste si periculoase pentru Bugetul oricum pricajit, crede careva ca vor baga la URGENTA aceste Proiecte legislative?
  Eu NU cred!

 30. Daca raman pensiile speciale la militieni, sa-i tina la serviciu pana la 60 ani, minim.
  Iar daca fraternizeaza cu infractorii sa-si piarda toate drepturile!

 31. Adica impozitati 9% din totalul sumelor imense date unora care ies la pensie la 45-50 de ani chiar si mai devreme! Daca magistratii se recuzeaza atunci ii impozitati, intre altele, pe piloti, care va zboara romanasii rataciti prin lume in aceste momente (unii fiind imbolnaviti) si diplomati (care ii strang de pe unde se afla pe romanii rataciti si ii ajuta sa vina acasa – iarasi, unii din ei s-au imbolnavit) si ii scutiti pe baietii duri cu Hummere si baietii controlori de pe strazi). Chiar si ei se pot imbolnavii), Bravo ma…sunteti tari! Imi place ca „impartialii” si „corectii” USR Plus au redactat ceva ambiguu, ca sa nu isi supere rudele apropiate si sefii…

 32. E o porcarie impozitarea progresiva a pensiilor speciale. Ele trebuie sa DISPARA . Si pentru ca nu pot disparea complet datorita mafiotilor de la CCR, ele trebuie IMPOZITATE cu 99% Punct
  Liberalii trebuie sa faca ACUM asta prin ordonanta de urgenta, nu sa faca o propunere imbecila in parlament

 33. Ma indoiesc ca o sa se intample, dar de ce fara pensiile militarilor si politistilor? Sunt si mai speciali decat ceilalti speciali?

 34. Sa faca calcule oamenii de stiinta de la Academia distinsei doamne politician Ecaterina Andonescu, maica. Sa determine maica, in cati ani vom avea numai pensionari politisti?

 35. Initiativa este gresita, chiar ofensatoare. Prin impozitare, pensiile speciale sunt acceptate si legitimate si de actuala putere. Nu ca nu si-ar dori asa ceva.

 36. Fara salarii la militie și armată că lucrează pentru bobor

 37. Nu postati voi cat trloez eu hahaha.Eu sunt un trol PNL , continuatorul mafiei PD-USL 😉

  • Se vede din avion, nu trebuie sa te mai și lauzi singur!

  • Trebuie să râdem, nu? Ok: ha-ha. Sau trebuia ”hahaha” ca să ”se laude singură” și fantoșa marcelată de ”plagiat”. Dacă zice bușcul hoț care folosește numele furat bad@ pentru că e un umorist cu inventivitate, înseamnă că așa e, că cacațavencii troli care slujesc mafia PRO-PSD ”știe” cum e cu ”continuatorul”, doar pregătesc noua pro-pedeserastie acuma.

 38. Atâta timp cât pensionarii MAI și MAPN, fie ei bătrâni sau tineri, de puțin peste 40 de ani, sunt excluși din proiectul de supraimpozitare, e clar că propunerea este una calculată politic, populistă, pentru că sunt posibile sute de mii de voturi de la cei 95% dintre pensionarii speciali + familiile lor. Restul de circa 5% (printre care și magistrați) devin irelevanți în această ecuație electorală.
  Singurii care au inclus în propunerea lor pentru supraimpozitarea pensiilor speciale și pe cele din MAI și MAPN, cum e corect, sunt USR+ , SINGURII care merită votați dintre toate partidele parlamentare.

  • Exact, „SINGURII” cacaciosi!

  • Și ăștia sunt ”căcăcioși”? Păi cine mai rămâne, mafia PRO-PSD, nu? Ia sa vedem acuma: exact asta spunea și el!

  • Armata si politia sunt acum pe strazi si VOI stati acasa si -o frecati la rece ! Vreti pensii si salarii egale pentru toti – intorceti-va la comunism ca numai acolo se propavaduia ” de la fiecare dupa capacitate si FIECARUIA DUPA NECESITATI „! Unii se zbat,muncesc,invata si traiesc practic toata viata cum traiti VOI de doua luni si nu mai puteti(!) – bat barbunca la tinerete si la batranete se trezesc c-ar fi bine sa ia ceva mai mult de-a moaca ! Greierele si furnica sunt permanent la zi intr-o tara in care se doreste numai moartea caprei vecinului si -mai nou – decesul acestuia !

 39. Si de ce nu si pensiile militarilor si ale politistilor?

  • Răspunsul a fost dat de sute de ori, toată lumea știe: pentru că s-ar încălca legea, așa cum este ea acum. O poate schimba doar Parlamentul care este controlat de mafia PRO-PSD de 30 de ani. Mai sunt doar două categorii de ”comentatori” care se ”intreabă”: trolii securiști care tot trebuie să clănțăne povestea, că așa au la punctaj și ”idioții utili” care le fac jocul.

  • Care lege Bad@? Păi și pentru celelalte categorii de pensionari speciali sunt legi. De ce vorbești prostii? Argumentele reale pentru excluderea pensionarilor MAI și MAPN de la supraimpozitare sunt, cel mai probabil, cele la care am făcut referire mai sus. Citește cu atenție și sper să înțelegi. Sau ai priceput deja, dar nu poți recunoaște public pentru că și tu ești din MAI sau MAPN?

  • D-aia, că-s militare! Doar dacă vrei sa ieși din NATO, atunci poți s-o faci!

  • Legea 223/2015 de pe vremea lui Pinochio, ăla care ne aduce acuma noua pro-pedeserastie, cu ciolac de gât, aia ”organizată” cu ”metode specifice” de cadrele MAI sau MAPN” pe care se bazează mafia FSN-PDSR-PSD-PRO de fiecare dată când vrea să bată oamenii în cap, ca la 10 august sau să-i omoare, cum au făcut mentorii lor, criminalii lui Vlad Iulian, în decembrie 1989. Tocmai ăștia să rămână fără pensie? Și nu e mai comod să rămână și cu ”pensie” și să mai pună și în cârca adversarilor că nu le-a ”desființat-o” deși n-au cum? Că sunt destui ”idioți utili” care să înghită gogoașa. Așa, în dulcele stil securistic al diversiunilor, cum au învățat de la KGB-ul ăla care ”gestionează bine țara în vreme de criză”, cum au făcut și la Cernobâl. Și uite cum se leagă narațiunilor trolilor sputnikari care servesc mafia PRO-PSD. Așadar, cine ”vorbeste prostii” ar fi bine să mai și tacă, pentru că se face de râs, mai ales că nu l-a băgat nimeni în seamă. Și ”să citească cu atenție și sper să înțeleagă”.

 40. Baieti, va agitati degeaba. Nu se pot impozita cu mai mult de 50/60. Exista o decizie a CEDO care spune ca un procent mai mare reprezinta confiscare mascata si e interzisa. Si parca avem si noi in Constitutie un articol privind confiscarile. Deci un procent de genul 95/99 ar fi declarat neconstitional.

 41. PNL vrea să impozitele pensiile nesimțite iar Orban angajează secretari de stat și consilieri cu salariu brut de cca 17.000 ,cca 10.000 lei net ce ipocriți !

 42. Alinuta si camarazii ei PNL-isti au renuntat in proportie de 95% din indemnizatiile lor de deputati ori senatori? Dati un exemplu voi, precum PSD-istii si apoi vorbiti si de pensionari.

 43. NU MAI CENZURATI POSTARILE OAMENILOR!

 44. Demers corect , de văzut în cât timp iese deoarece fiecare partid vrea să fie în față
  Dar cu salariile nesimțite ale funcționarilor publici si ale celor din agenții de 5000- 8000-10000€
  Nu se impozitează pensiile polițiștilor , dar cu nemernicul de polițist ofițer pensionar care ieșit la 50 de ani cu o pensie consistentă nu-i ajungea pentru șprițuri și amantă fiind angajat la primăria sec 4
  Dar cu pensiile celor din servicii , cate sunt agățați prin fel de fel de societăți și firme pe post de consilieri?

 45. 1. Se incalca principiul cotei unice de 16%;
  2. Sunt discriminate categorii de cetateni, ori impozitam pe toata lumea ori nu;
  3. Sa despagubeasca statul pe magistratii care au avut restricii profesionale deci materiale in tot timpul activitatii profesionale;
  4. Sa explice la CJUE statul de ce nu isi respectia AQUIS-ul comunitar asumat la semnarea TFUE;
  5. In 2 termene desfiintez ordonanta la orice Curte de Apel!
  PS cand n-ai cap vai de picioare

  • Nr. 1 nu mai exista de facto! A recunoscut chiar Daianu public, iar mie mi-a recunoscut personal ca și el e pentru impozitarea progresiva și ca este o măsură necesara dpdv moral, dar nu o poate sugera el Guvernului pentru ca nu are aceasta abilitate instituțională.

 46. !Lulaku

  udmr-ul a spus-o de anul trecut, cititi articolul !

 47. Acum am terminat de vorbit cu unul dintre penelistii mei favoriți și mi-a dezvăluit ca treaba e serioasa iar strategia de anihilare a pensiilor speciale este una graduala.

  • Ia vorbește și cu unul dintre pesediștii tăi preferați (tot din USL) și vezi dacă-i lasă să taie vreo bucățică din zecile de mii de pensii speciale MAI și MAPN. La câte voturi ar pierde partidul care ar face asta, nu cred că o să vedem nicio parte a USL să facă dreptate până la capăt..

  • Favoritul meu penelist mi-a mai zis ca de pensiile militare nu se ating pentru ca sunt prevazute în Tratatele NATO și UE.

 48. Ce a făcut azi PNL se aseamănă cu zahărul, puii şi găleţile roşii împărţite de PSD înainte de alegeri. Singura diferenţă este că găleţile sunt acum de culoare galbenă.
  Mare ruşine, Gigeilor şi Georgeilor veseli de la PNL.

 49. Recunosc că sunt tare tare idiot.
  Azi este marți sau vineri??
  Sigur este 1 aprile???Nu cumva este 32 martie sau 31 bis.
  Despre pensiile speciale care se taie tocmai pe 1 aprilie cesă mai cred.
  Păi dacă le tăiem pă toate cine ne mai amedează pă stradă că n-am scris corect data și adresa.
  Cine ne mai pune așa în bătaie Imnul național la megafoane cu subînțeles.
  Cred că este o glumă și nu prea reușită.

 50. Iarăși melițienii fac excepție ?
  Nelu Lupu, ăla cu 20.000 pe lună, pensie, plus salar de la Primărie, cu ce e mai presus decât muritorii de rând ? Și ca el câți mai sunt !!

  • N-auzi, bre, ca pensionarii MAI si MAPN sunt prea pretiosi dpdv eletoral pt USL (PNL+PSD), pt ca aduc zeci de mii de voturi. E doar praf in ochi manevra asta

 51. Pai cum dracu sa ramana in continuare magistrații militari cu acele pensii oribil de nesimtite de peste 20000 lei si 30000 lei?
  Sau polițiștii cj pensii de peste 13000 lei?!
  Bătaie de joc fata de cei care au fost obligați să ramana fara job.
  Rușine PNL pt proiect, bravo USR e mai corect !!!

 52. Masuri: impozitarea salariilor celor din IT si sa nu se cumuleze pensia cu salariul. e greu…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.