G4Media.ro

PNL Iași cere excluderea din politică a deputatului AUR Dumitru Focșa după…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

PNL Iași cere excluderea din politică a deputatului AUR Dumitru Focșa după ce și-a agresat soția/ Secretarul general adjunct autosuspendat al PNL, Silviu Mănăstire, a fost implicat într-un caz similar, dar partidul nu a reacționat

PNL Iași cere excluderea din politică a deputatului AUR Dumitru Focșa după ce acesta și-a agresat soția, arată un comunicat al filialei transmis sâmbătă după-amiază. Secretarul general adjunct autosuspendat al PNL, Silviu Mănăstire, a fost implicat într-un caz similar după cum G4Media a arătat în decembrie 2022, însă partidul nu a reacționat până acum, nu i-a cerut demisia și nu i-a condamnat comportamentul. Mănăstire a declarat că se suspendă din funcția de conducere în urma dezvăluirilor. G4Media a scris despre lașitatea AUR și PNL în fața politicienilor care își snopesc în bătaie partenerele de viață.

În comunicat, liberalii din Iași cer ca Focșa să fie decăzut din drepturile părintești și să rămână fără funcțiile din Camera Deputaților. Liberalii mai spun că ”menținerea sa în poziția de secretar al grupului parlamentar AUR echivalează cu încurajarea unui comportament infracțional”.

PNL Iași îi trece în revistă și pe ceilalți membri AUR care s-au remarcat prin ieșiri violente sau instigare la violențe ca George Simion, Dan Tănasă, Sorin Lavric, Antonio Andrușceac, Titi Stoica sau Claudiu Târziu.

 • ”Toate acestea dovedesc că violență, în orice formă, este parte a ideologiei extremiștilor din Parlamentul României, iar așa-zisa anchetă internă promisă de George Simion nu reprezintă decât un gest mincinos, disimulator, fățarnic, menit să mușamalizeze un nu caz de agresiune, pentru că adevărata anchetă care poate produce efecte reale este doar cea a instituțiilor statului român”, se mai arată în comunicatul PNL Iași de sâmbătă.

Comunicatul integral al PNL Iași

”Pentru partidul extremist și neofascist AUR, violența e o formă de acțiune și de viață politică.

Deputatul agresor Dumitru Focșa trebuie exclus din politică și decăzut urgent din drepturile părintești pentru că pune în pericol și viața copiilor

Eliminarea sa din funcțiile deținute în cadrul Camerei Depuaților reprezintă o măsură obligatorie.

Cum poate fi un agresor de femei membru în delegația României la NATO? Cum poate fi în continuare vicepreședinte în comisia pentru cercetarea abuzurilor?

Prin acțiuni, declarații și doctrină, violența verbală, fizică și misoginismul în forma sa extremă sunt condiții și o formă de viață politică pentru liderii partidului extremist, neofascist, de factură neo-legionară AUR. Cel mai recent abuz, sub formă fizică, aplicat de deputatul AUR, Dumitru Focșa, soției sale, sub ochii copiilor, a scandalizat opinia publică și a adăugat la lungul șir al ieșirilor violente ale unor lideri din Parlamentul României, aparținând acestei formațiuni antieuropene, nefrecventabile, care a promovat doar ura și violența în viața politică românească.

Publicitate electorală

Menținerea sa în poziția de secretar al grupului parlamentar AUR echivalează cu încurajarea unui comportament infracțional și cu admiterea că acesta nu este deloc un caz singular, ci dimpotrivă, un mod de acțiune în viața politică și în Parlament.

Mai mult, poziția de membru în Delegația parlamentară a României la Adunarea generală a NATO vulnerabilizează imaginea țării și ne provoacă daune semnificative. La fel cum, menținerea acestuia în pozițiile de răspundere din Comisiile parlamentare (Vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare și vicepreședinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției şi pentru petiții) încurajează indirect violența asupra femeilor pentru că se poate concluziona că asemenea acțiuni reprobabile nu provoacă niciun fel de consecințe în aceste poziții de demnitate publică.

Apreciez faptul că Poliția a deschis deja un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și a fost sesizată Protecția Copilului, pentru că la acest incident a fost martoră o minoră, care va avea nevoie de consiliere psihologică. Un astfel de comportament este în opoziție față de normele de conduită morală și profesională pe care membrii Parlamentului României au obligația să și le însușească, de aceea, instituțiile publice angajate în această anchetă trebuie să ia în calcul toate aceste aspecte.

De asemenea, consider că este urgent și obligatoriu ca deputatul agresor să fie decăzut imediat din drepturile părintești. Așa cum acesta a recunoscut pe rețelele de socializare, astfel de incidente au mai avut loc în ultimii doi ani iar familia acestuia a fost supusă constant la scene de violență în mod “ciclic cam de 2-3 ori pe lună” (ref – postarea deputatului AUR Dumitru Focșa). În tot acest timp, actele de violență domestică au fost privite cu groază de către minorul din familie, ceea ce este inadmisibil și contravine tuturor normelor pentru protecția minorilor. Mai mult, după propriile declarații, încă un membru al familiei, aflat sub „tratament medicamentos și terapie” a fost martor la repetatele scene de violență. Probabilitatea ca aceștia să fie abuzați nu doar psihic, ci și fizic este mare, mai ales că din propriile relatări ale deputatului agresor, reiese că altercațiile sunt la ordinea zilei, iar în aceeași proprietate se află și copiii.

Românii nu pot fi reprezentați și nu se pot identifica cu comportamentul inacceptabil și monstruos al unui membru al Parlamentului, forul suprem al democrației românești.

Deputatul Dumitru Focșa, membru al partidului extremist AUR, este cunoscut pentru ieșirile sale violente, inclusiv în Parlamentul României. Reamintesc faptul că, în luna martie 2022, acesta a amenințat cu bătaia un deputat de la o altă formațiune politică, totul cu aprobarea mentorului său, George Simion, vizibil satisfăcut de isprava colegului său.

De altfel, în lipsă de soluții realiste, liderii partidului extremist AUR au căutat să se facă remarcați în spațiul public prin violență verbală și fizică, prin discursul instigator la ură și elogierea repetată a criminalilor de război. Românii nu trebuie să uite de misoginismul cronic relatat de senatorul AUR Sorin Lavric, dat afară din Uniunea Scriitorilor pentru publicarea unor fragmente jignitoare și discriminatorii la adresa femeilor și etniei rome. Același Sorin Lavric, ideolog al partidului extremist, a elogiat criminali de război condamnați de la tribuna Parlamentului României, jignind memoria victimelor Holocaustului și chiar reprezentanții minorităților naționale în acest demers rușinos și inacceptabil. La rândul lor, deputații AUR Dan Tănasă și Claudiu Târziu au avut ieșiri scandaloase, pline de ură și de violență, la adresa unor colegi din Camera Deputaților, adesea cu trimitere la linșaj și violență fizică.

Mai departe, un președinte de ședință a Parlamentului a fost evacuat cu forța de la prezidiu de parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Titi Stoica, instigați de liderul AUR, George Simion, care filma întreaga scenă. Antonio Andrușceac dat afară din USR pentru misoginism și reînviat în AUR, s-a declarat public un fan al criminalului de război Vladimir Putin și al Rusiei iar Titi Stoica s-a făcut remarcat prin acte de violență și dublu vot pe bugetul statului. Violențele au continuat avându-i ca protagoniști pe mai mulți lideri AUR, în frunte cu George Simion, care au îmbrâncit un senator din altă formațiune politică și au intrat cu forța în ședința reunită a Comisiei de Sănătate și Comisiei Juridice. La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat fizic și verbal tocmai în momentul în care susținea o alocuțiune în Parlamentul României, fiind o premieră neagră în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic. Toate acestea sunt verificabile, întrucât au fost filmate de însuși George Simion, președintele partidului extremist, și transmise în spațiul public, promovând violența și limbajul urii.

Aceste acțiuni au culminat cu asaltul asupra sediului Parlamentului, din 21 decembrie 2021, la îndemnul lui George Simion, incident soldat cu violențe și distrugeri de bunuri aparținând Ambasadei SUA și Ambasadei Japoniei, urmat apoi de intrarea cu forța în sediul Primăriei Timișoara. Trebuie reamintite aici vizitele organizate la locuințele unor politicieni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat Raed Arafat, inclusiv cele ale Șefului Statului, similare cu acțiuni ale legionarilor din perioada interbelică. Nu pot fi trecute cu vederea numeroasele tentativele de minimalizare a Holocaustului, atacând sistematic instituțiile care promovează politicile memoriei, etniile și parlamentari ai minorităților românești.

Toate acestea dovedesc că violență, în orice formă, este parte a ideologiei extremiștilor din Parlamentul României, iar așa-zisa anchetă internă promisă de George Simion nu reprezintă decât un gest mincinos, disimulator, fățarnic, menit să mușamalizeze un nu caz de agresiune, pentru că adevărata anchetă care poate produce efecte reale este doar cea a instituțiilor statului român.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Sunt mortali. Cap au, minte ce le mai trebuie 😀

 2. Bravo PNL. A ramas AUR singurul partid care consimte la astfel de derapaje.
  Niste extremisti, altfel nu se explica tacerea lor.

  • Zis si facut din partra partidului AUR.
   Asteptam decizii in consecinta din partea PNL-ului in privinta lui Manastire.
   Acesta trebuie exclus din partid.

  • No, no! Dacă G4M tace, nu înseamnă că AUR tace sau consimte.
   Vezi aici una din metodele de cenzură ale neo-marxiștilor: cenzura prin omisiune.
   Așa cum putem citi de pe site-urile de știri (și nu de propagandă), AUR l-a exclus pe Focșa din partid și îi cere să-și depună mandatul de parlamentar.
   Desigur, asta îi lasă pe neo-marxiști în offside, dar n-au ei probleme din astea.

  • Si eu stiu de pe G4 ca a fost exclus, deci nu a fost nimic omis.
   PNL trebuie sa faca la fel in privinta lui Manastire.

 3. Hahahahahahaha! Tari, penelistii astia! Mari caractere! Li se potriveste perfect pilda cu barna din ochiul lor si paiul din ochiul altora! Ca vad ca nu sufla nimic de Chirica, cel cu sugarul improprietarit de papa si de omul de tinichea, Alexe!

 4. Nu mai comentează nimeni ştirile tale…

 5. Alo, domnu Alexandru Muraru, vedeti bre ca , dupa ce AUR l-a exclus pe Focsa, ati ramas, cu Manastire, singurul partid care promoveaza violenta in familie.

 6. Poate ne explica domnul Ciuca de ce Manastire nu a fost deja exclus din PNL? Asteapta dupa vreo ancheta interna si daca da, cat timp dureaza aceasta?

 7. nu confundati cele doua situatii ;; deputatul de la AUR. a ridicat mana asupra sotiei ….pe cand cel de la PNL nu ..!! asta , a dat cu capul , ceea ce este , cu totul si cu totul altceva ..!!

  • Nu le confundam, este doar o etapa premergatoare, cum a fost si in cazul celui de la AUR. Ca tot cam asa a inceput pana nu s-a mai putut.
   In plus nu suntem dispusi sa platim oameni cu astfel de apucaturi. Cum era aia? Fara penali in functii publice.

 8. Peneleu Iași